NHL: Jurčo strelil piaty gól v sezóne, Gáborík debutoval v prvom útoku Kings

NHL: Jurčo strelil piaty gól v sezóne, Gáborík debutoval v prvom útoku Kings

New York 7. marca (TASR) – 

Zámorská hokejová NHL pokračovala v noci na piatok desiatimi zápasmi. Svoje štatistiky si rozšíril útočník Detroitu Tomáš Jurčo, ktorý zaznamenal piaty gól v sezóne. Ani to však Red Wings nestačilo a Coloradu podľahli 2:3 pp. Slovenský reprezentant sa strelecky presadil v 33. minúte stretnutia. Okrem toho mal po zápase na svojom konte jedu mínusku a tri strelecké pokusy. Jeho krajan Tomáš Tatar patril s piatimi strelami medzi najaktívnejších hráčov.

V ďalšom stretnutí si Montreal odviezol z ľadu Phoenixu prehru 2:5. Celý zápas odchytal Peter Budaj, ktorý kryl 18 z 23 striel súpera. Tretí triumf v rade zaznamenal Boston, keď si na domácom ľade poradil s Washingtonom hladko 3:0. Na strane domácich nechýbal Zdeno Chára, ktorý odohral 20:38 minút. Na svoju premiéru v drese Capitals si ešte musí počkať Jaroslav Halák, ktorý sledoval duel iba zo striedačky. Los Angeles už aj so slovenským útočníkom Mariánom Gáboríkom zvíťazili nad Winnipegom 3:1. Slovenský reprezentant strávil na ľade 16:38 min a pripísal si jeden mínusový bod a tri strely na bránku.

Boston bez Andreja Meszároša vynuloval na domácom ľade Washington a tešil sa z tretieho víťazstva po sebe. Slovenský obranca, ktorý prišiel do tímu Bruins pred uzávierkou prestupov z Philadelphie, zatiaľ sledoval duel len z tribúny. Podľa trénera Clauda Juliena sa potrebuje Meszároš adaptovať na systém hry Bruins. “Po pár tréningoch by to malo byť v poriadku. Philadelphia hrá iným štýlom a preto som ho nechcel hneď postaviť do zápasu. Je to však skúsený hokejista a určite bude čoskoro pripravený hrať za Boston,” povedal Julien. “Medvede” odohrali v defenzíve výborný duel, keď dovolili hráčom Capitals vyslať na bránku len 16 striel. Brankár Tuukka Rask zaznamenal šiesty shutout v sezóne a je v tejto štatistike na čele NHL. V bránke Capitals ešte nedostal šancu Jaroslav Halák, ktorý má za sebou náročné obdobie a dve výmeny. Najskôr ho St. Louis poslalo do Buffala, kde však neodchytal ani jeden zápas a v stredu po ňom siahol Washington. V Bostone chytal Brian Holtby, ktorý čelil 43 strelám, z toho štyrom od kapitána Bruins Zdena Cháru. “Dnes to bolo výborné. Všetci hráči dobre korčuľovali a nedali súperovi veľa šancí. Skvelá práca,” povedal po zápase tréner Bostonu.

Reklama

Debut v drese Los Angeles absolvoval Marián Gáborík. Slovenský krídelník nastúpil vo Winnipegu v prvej formácii s Anže Kopitarom a Justinom Williamsom a pomohol Kings k víťazstvu 3:1. Do štatistík sa nezapísal, počas 16 minút a 38 sekúnd na ľade zaznamenal tri strely na bránku a jeden mínusový bod. Domáci síce otvorili skóre zásluhou fínskeho veterána Olliho Jokinena, ale v ďalšom priebehu už skórovali len hráči Kings, ktorí prestrieľali svojho súpera v pomere 41:18. Kings potvrdili, že patria k najlepším defenzívnym tímom v NHL. Pred týmto zápasom mali priemer 2,06 inkasovaného gólu na zápas a čelili priemerne len 26,6 strelám. Teraz svoje štatistiky ešte vylepšili a Jets dokonca nepustili v priebehu prvej a druhej tretiny ani k jednej strele až 17 minút a 48 sekúnd. Obrannú hru tímu vyzdvihol aj Gáborík. “Každý si robí zodpovedne svoju prácu a drží svoju pozíciu. Päť hráčov vyrazí do útoku a päť sa vráti späť. Navyše máme výborného brankára a rýchlych korčuliarov,” povedal Gáborík, ktorý sa musel v Los Angeles vzdať svojho obľúbeného čísla 10. To nosí na drese Mike Richards a tak slovenský rýchlik siahol po čísle 12, v ktorom sa v NHL preslávil bývalý slovenský kanonier Peter Bondra. Od Gáboríka, ktorý sedemkrát v kariére prekonal hranicu 30 gólov, si v Kings sľubujú najmä posilnenie ofenzívy. Kapitán Dustin Brown prirovnal príchod slovenského rýchlika k akvizícii Jeffa Cartera v roku 2012, kedy Kings vyhrali Stanley Cup. Gáborík v tejto sezóne pre zranenia odohral len 23 duelov a strelecky sa presadil šesťkrát.

Svoj piaty gól v sezóne aj v kariére strelil útočník Detroitu Tomáš Jurčo. Po jeho presilovkovom zásahu viedli Red Wings nad Coloradom 2:1, ale nakoniec odchádzali z ľadu po prehre 2:3 po predĺžení, keď o víťazstve “lavín” rozhodol obranca Andre Benoit. Jurčo nastúpil opäť na krídle “Kid line” s Tomášom Tatarom a Rileym Sheahanom a “deti” patrili k najaktívnejším na ľade. Tatar zaznamenal päť striel, Jurčo tri a Sheahan dve. Pred Jurčovým gólom vytvorili mladíci tlak v útočnom pásme a slovenský útočník skóroval zblízka po Sheahanovej prihrávke. “V závere presilovky sme nahodili puk do pásma. Sledoval som puk, ktorý sa trochu zvlášne odrazil na hokejku Sheahanana a po jeho prihrávke som už nemal problém dať gól,” povedal Jurčo. Detroit si pred zápasom uctil bývalého hviezdneho obrancu Niklasa Lidströma a v rámci 70-minútovej ceremónie vyvesil dres s jeho číslom 5 pod strechu Joe Louis Arény. Lidström prezradil, že doma vo Švédsku veľmi rád sleduje práve hru “Kid line” s dvomi slovenskými mladíkmi. Detroit prestrieľal súpera 37:25, ale výborný výkon podal veterán v bránke Avalanche Jean-Sebastien Giguere. Na víťazný gól nahral nováčik Nathan MacKinnon, ktorý bodoval v 13. zápase po sebe a prekonal rekord Wayna Gretzkého v počte zápasov s minimálne bodom vo veku 18 rokov.

Reklama

Phoenix zdolal Montreal po 15-tich rokoch, keď na domácom ľade vyhral 5:2. Zápas vôbec nevyšiel slovenskému brankárovi Canadiens, ktorý dostal päť gólov z 23 striel “kojotov” a mal 78,3 percentuálnu úspešnosť zásahov. V drese Montrealu debutoval rakúsky útočník Thomas Vanek, ktorého vymenili z NY Islanders, ale do štatistík sa nezapísal. Phoenix sa z víťazstva nad Montrealom tešil prvýkrát od 9. decembra 1998.

Edmonton otočil zápas s New Yorkom Islanders, keď prehrával po prvej tretine 0:2, ale nakoniec triumfoval po zásahu Tyalora Halla v predĺžení 3:2. V súboji slovenských obrancov Martin Marinčin, Ľubomír Višňovský sa tak radoval mladší z dvojice. Účastník ZOH v Soči odohral 19:21 minúty a zaznamenal dve strely. Višňovský bol na ľade viac ako 21 minút, ale pripísal si len jednu mínusku. V predĺžení po jeho nedobrej prihrávke stratil v strednom pásme puk Kyle Okposo a Oilers z brejku rozhodli.

Ani návrat superhviezdy Stevena Stamkosa po zlomenine nohy nepomohol Tampe Bay k bodom proti Buffalu a Lightning prehrali 1:3. “Blesky” boli lepším tímom a prestrieľali súpera v pomere 44:21, ale recept na výborného brankára Jhonasa Enrotha našiel až v 58. minúte v oslabení Tyler Johnson. Debut v novom tíme absolvoval bývalý kapitán New Yorku Rangers Ryan Callahan, ktorý prišiel na Floridu výmenou za Martina St. Louisa. Po mesiaci a pol dostal opäť šancu v NHL aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral 13 minút a 12 sekúnd bez bodového zápisu. Pánik nastúpil v drese Tampy prvýkrát od 18. januára.

Chicago bez zraneného Mariána Hossu zdolalo Columbus 6:1, keď po dva góly strelili Andrew Shaw a Jonathan Toews. Blackhawks dosiahli 12. víťazstvo v rade proti súperovi z Centrálnej divízie, v ktorej im patrí druhé miesto za St. Louis. V drese “jastrabov” odohral 14 a pol minúty center Michal Handzuš a prezentoval sa jedným streleckým pokusom. Columbus je v tabuľke Východnej konferencie na 9. mieste a snaží sa druhýkrát v histórii klubu postúpiť do play off. Zatiaľ sa to Blue Jackets podarilo len v roku 2009.

Hokejisti St. Louis vyhrali v Nashville 2:1, tretie víťazstvo v treťom štarte za Blues zaznamenal brankár Ryan Miller, ktorý prišiel do tímu výmenou za Jaroslava Haláka. Miller v novom tíme chytil 57 zo 62 striel a má priemer 1,67 inkasovaného gólu na zápas. Pod víťazstvo Dallasu nad Vancouverom 6:1 sa tretím hetrikom v sezóne a štvrtým v kariére podpísal Tyler Seguin. Vancouver prehral 11 z uplynulých 12 zápasov.

Reklama

V zápase dvoch popredných tímov vyhrali hokejisti San Jose nad Pittsburghom 5:3, hoci prehrávali 0:2 a po dvoch tretinách 1:2. V záverečnej časti však strelili Sharks, ktorí prestrieľali súpera 47:22, štyri góly. Víťazný gól strelil v 55. minút veterán Joe Thornton, keď jeho slabá strela prepadla cez lapačku náhradného brankára Jeffa Zatkoffa. Triumf poistil svojím druhým gólom v zápase 2,6 sekundy pred koncom Brent Burns. Duel absolútne nevyšiel najproduktívnejšiemu mužovi NHL Sidneymu Crosbymu, ktorý zaznamenal päť mínusových bodov. Pittsburgh nevyhral v San Jose od 22. októbra 1997.

sumáre:

BOSTON – WASHINGTON 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Góly: 24. Campbell (Bergeron, Bartkowski), 29. Eriksson (Söderberg, Miller), 59. Marchand. Brankári: Rask – Holtby, strely na bránku: 43:16.

WINNIPEG – LOS ANGELES 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Reklama

Góly: 33. Jokinen (Kane, Stuart) – 33. Brown (Stoll, Vojnov), 37. Richards, 56. Martinez. Brankári: Pavelec – Quick, strely na bránku: 18:41.

TAMPA BAY – BUFFALO 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Góly: 58. Johnson (Hedman) – 16. Myers, 30. Foligno (Hodgson, Myers), 54. Hodgson (Foligno). Brankári: Lindbäck – Enroth, strely na bránku: 44:21.

CHICAGO – COLUMBUS 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)

Góly 5. Bollig (Krüger), 17. Shaw (Brookbank, Leddy), 28. Toews (Saad, Seabrook), 33. Bickell (Versteeg, Krüger), 38. Shaw (Seabrook, Keith), 44. Toews (Kane, Sharp) – 8. Johansen (Atkinson, Prout). Brankári: Crawford – Bobrovskij (33. McElhinney), strely na bránku: 33:23.

NASHVILLLE – ST. LOUIS 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Góly: 11. Spaling (Hörnqvist, Fisher) – 5. Cole (Ott), 29. Pääjärvi (Polák, Cole). Brankári: Rinne – Miller, strely na bránku: 21:22.

DETROIT – COLORADO 2:3 pp (1:0, 1:1, 0:1 – 0:1)

Góly: 13. Krönwall (Andersson, Ericsson), 33. JURČO (Sheahan, De Keyser) – 31. Duchene (Johnson, O’Reilly), 46. Parenteau (Duchene, O’Reilly), 65. Benoit (MacKinnon, Johnson). Brankári: Howard – Giguere, strely na bránku: 37:25.

DALLAS – VANCOUVER 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)

Reklama

Góly: 3. Jamie Benn (Seguin, Peverley), 8. Seguin (Chiasson, Jamie Benn), 12. Seguin (Peverley, Jordie Benn), 23. Goligoski (Whitney, Seguin), 33. Garbutt (Goligoski, Roussel), 53. Seguin (Jamie Benn) – 39. Dalpe (Edler, Bieksa). Brankári: Lehtonen – Lack (41. Markström), strely na bránku: 22:33.

PHOENIX – MONTREAL 5:2 (3:1, 0:1, 2:0)

Góly: 3. Vrbata (Schlemko, Chipchura), 16. Korpikoski (Stone, Ribeiro), 20. Ekman-Larsson (Doan, Ribeiro), 52. Vrbata (Chipchura), 54. Doan (Yandle, Ekman-Larsson) – 8. Markov (Subban, Gallagher), 35. Galčenjuk (Subban, Markov). Brankári: Smith – BUDAJ, strely na bránku: 23:26.

EDMONTON – NY ISLANDERS 3:2 pp (0:2, 0:0, 2:0 – 1:0)

Góly: 49. Smyth (Eberle, Gagner), 57. Larsen (Smyth, Perron), 63. Hall (Gagner) – 10. Nielsen (Clutterbuck, Hickey), 19. Lee (Strait, McDonald). Brankári: Scrivens – Nabokov, strely na bránku: 29:34.

Reklama

SAN JOSE – PITTSBURGH 5:3 (0:2, 1:0, 4:1)

Góly: 38. Braun (Wingels, Desjardins), 46. Marleau (Demers), 47. Burns (Pavelski, Thornton), 55. Thornton (Pavelski), 60. Burns (Pavelski, Vlasic) – 16. Määttä (Glass, Goc), 17. Kunitz (Malkin), 46. Määttä (Sutter, Jokinen). Brankári: Niemi – Zatkoff, streky na bránku: 47:22.

Slováci v akcii:

Tomáš Jurčo (Detroit) 15:12 1 0 1 -1 3 0

Tomáš Tatar (Detroit) 14:46 0 0 0 -1 5 0

Reklama

Zdeno Chára (Boston) 20:38 0 0 0 1 4 0

Marián Gáborík (Los Angeles) 16:38 0 0 0 -1 3 0

Richard Pánik (Tampa Bay) 13:12 0 0 0 0 0 0

Michal Handzuš (Chicago) 14:30 0 0 0 0 1 0

Ľubomír Višňovský (Islanders) 21:14 0 0 0 -1 2 2

Martin Marinčin (Edmonton) 19:21 0 0 0 0 2 0

Peter Budaj (Montreal) 60:00 5/23 78,30

Reklama

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali