Natália Poklonskaja: „Čo dosiahli organizátori Majdanu? Spáchali obrovský zločin proti vlastnej krajine“

Natália Poklonskaja: „Čo dosiahli organizátori Majdanu? Spáchali obrovský zločin proti vlastnej krajine“

Moskva 24. novembra 2016 (HSP/Foto: Screen YouTube)

 

Na Ukrajine 21. novembra oslávili 3. výročie Majdanu. Pri tejto príležitosti rozhlasová stanica Echo planéty oslovila bývalú prokurátorku Krymu Natáliu Poklonskaja, aby komentovala, čo priniesol Ukrajine Majdan a aká je v súčasnosti situácia v tejto krajine

Na snímke Natália Poklonskaja
Na snímke Natália Poklonskaja

Bývalá prokurátorka Krymu, súčasná poslankyňa ruského parlamentu a svojrázna ikona ruskej politickej scény povedala, že je absolútne presvedčená, že Majdan je zločin: „Majdan je  vraždou Ukrajiny za pomoci bezplatného rozdávania koláčikov na námestí v Kyjeve vtedajšou oficiálnou predstaviteľkou Bieleho domu Viktóriou Nulandovou. Na Ukrajine v r. 2014 oslavovali takzvanú „nebeskú stovku“. To sú čerti zo spáleniska, ktorí sa tešili na to, aký chaos dokázali vytvoriť vo vlastnej krajine. Nedbanlivosť a prostoreká ľahostajnosť zapríčinili to, že ľudia prepadli do duchovného sna, zabudli na svoju minulosť, svoju históriu, svoju národnostnú identitu, svoju ojedinelosť,“ vysvetlila.

Reklama

„Tí ľudia, ktorí stali na čele takzvanej Revolúcie hodnosti, – Parubij, Turčinov, Jaceňuk a iní – spáchali zločin. Toto môžem tvrdiť ako zodpovedná osoba a profesionál, veď v tom čase som pôsobila vo funkcii vedúceho prokurátora riaditeľstva Generálnej prokuratúry Ukrajiny. Vtedy voči týmto ľuďom prebiehalo vyšetrovanie, zhromažďovali sa materiály, ktoré sa registrovali v Jednotnom registre predsúdnych vyšetrovaní. A dnes títo ľudia stoja na čele krajiny,“ pripomenula Natália Poklonskaja.

„A čo vlastne dosiahli v následku Majdanu? V krajine je chudoba a úplný rozpad. Samozrejme, niektorí si dosť prilepšili materiálne. Ale prilepšili si iba organizátori tohto chaosu, nie obyčajní ľudia. Chceme veriť, že Ukrajina predsa bude prekvitajúcou krajinou. A preto by si jej obyvatelia mali predovšetkým spomenúť na svoju históriu. Napríklad, ešte za čias Bohdana Chmeľnického, ktorý dokončil zjednotenie územia, na ktorom sa nachádzalo Zaporožské vojsko s ruským cárstvom. V r. 1654 sa getman Chmeľnický obrátil na ľudí v Perejaslavle a ľudia mu odpovedali, že chcú, aby žili v jednom štáte s Rusmi. Povedali, že radšej zomrú so svojou vznešenou vierou, ako by mali žiť pod velením podliaka, ktorý nenávidí Ježiša Krista. Ukrajinci si navždy zvolili spoločný život s Ruskom. A súčasní obyvatelia Ukrajiny by si to mali pamätať, mali by si pamätať na svoju históriu,“ prízvukovala bývalá prokurátorka Krymu.

Reklama

„Ten Majdan, ktorý vypukol v r. 2013, je obrovský zločin proti Ukrajine. Od Majdanu sa začal zánik tejto krajiny. Ľudia by sa mali spamätať a urobiť si správe závery,“ zdôraznila v závere Natália Poklonskaja.

Video k článku si môžete môžte pozrieť tu:

Eugen Rusnák

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:06

Skoro každý tretí obyvateľ Nemecka má pocit, že mu prechod na letný čas ohrozuje zdravie. Prieskum nemeckého inštitútu Forsa tiež odhalil, že takmer každý piaty zamestnaný človek v dôsledku posunu času mešká do práce.

14:44

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v piatok dekrétom oznámil zostavenie novej vlády, ktorej predsedom bude jeho dlhoročný poradca Muhammad Mustafá.

14:44

Pomaly sa pohybujúca tropická cyklóna Gamane, ktorá sa nečakane obrátila smerom k Madagaskaru, si vyžiadala najmenej 11 obetí. Silný vietor lámal stromy a prívaly vody sa valili cez dediny a vytopili domy, uviedli miestni predstavitelia.

14:43

Poľská Agentúra pre vnútornú bezpečnosť (ABW) vykonala v spolupráci so svojimi európskymi partnermi prehliadky budov v rámci vyšetrovania ruskej špionážnej siete. “Boli zdokumentované akcie zamerané na organizovanie proruských iniciatív a mediálnych kampaní v krajinách EÚ,” oznámila ABW. V stanovisku spomenula webovú stránku voice-of-europe.eu, ktorá mala zverejňovať proruské materiály.

14:42

Na Václavskom námestí v centre Prahy vo štvrtok napoludnie horela lepenka na streche jednej z budov ležiacej pri centrále Českej pošty. Z vnútrobloku tam stúpal hustý čierny dym, ktorý bolo vidieť z celej Prahy. Požiar sa podarilo lokalizovať a podľa hasičov sa už ďalej nešíri. Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali