Najlepším kanonierom v skupinách Messi, Ronaldovi chýbala presnosť

Najlepším kanonierom v skupinách Messi, Ronaldovi chýbala presnosť

Bratislava 9. decembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Manu Fernandez)

 

Najlepším kanonierom skupinovej fázy tohtosezónnej edície Ligy majstrov sa stal Lionel Messi z FC Barcelona .

V piatich odohratých dueloch nastrieľal dovedna desať gólov z trinástich pokusov, pričom za vlaňajším rekordným zápisom Cristiana Ronalda zaostal len o jeden presný zásah. Práve Ronaldo zažil strelecky najchudobnejšiu skupinovú fázu od svojho príchodu do Realu Madrid v roku 2009 – presadil sa len dvakrát.

Reklama
Na snímke futbalista FC Barcelona Lionel Messi
Na snímke futbalista FC Barcelona Lionel Messi

Druhú priečku v tabuľke strelcov obsadil kanonier Paríža St. Germain Edinson Cavani so šiestimi gólmi, Robert Lewandowski z Bayernu Mníchov zaznamenal o jeden menej. Ronaldo sa tento rok v LM strelecky trápil. Dokumentuje to aj štatistika striel vyslaných mimo bránu, v ktorej dominoval so štrnástimi nepresnými pokusmi. Najlepším asistentom sa stal krídelník Barcelony Neymar, keď adresoval spoluhráčom sedem gólových asistencií. V strede poľa si najlepšie počínal Marco Verrati z PSG s 502 prihrávkami.

Z tímových štatistík vynikol rekord Borussie Dortmund v počte strelených gólov. Nemecký klub ich v šiestich zápasoch nastrieľal 21, čím prekonal historické dvadsaťgólové zápisy FC Barcelona (2011/2012 a 2016/2017), Realu Madrid (2013/2014) a Manchestru United (1998/1999). Po “Barce” dosiahol tento rok tretí najvyšší počet – osemnásť – Arsenal Londýn. Na druhej strane sa ocitla Legia Varšava, ktorá inkasovala až 24-krát, napriek tomu si vybojovala účasť v jarnom šestnásťfinále Európskej ligy UEFA.

Reklama

Najväčšiu streleckú produkciu zaznamenal Bayern Mníchov (118), Real zaostal o osem a Olympique Lyon o pätnásť pokusov. Najpresnejšiu mušku mala Borussia, keď jej na rekordný počet 21 gólov stačilo 50 striel. Štatistiku držania lopty vyhral Bayern so 68 percentami pred Barcelona (62%).

 

INDIVIDUÁLNE ŠTATISTIKY SKUPINOVEJ FÁZY LM 2015/2016

najlepší strelci:

10 gólov – Lionel Messi (FC Barcelona)

Reklama

6 – Edinson Cavani (PSG)

5 – Robert Lewandowski (Bayern Mníchov)

 

najviac asistencií:

7 – Neymar (FC Barcelona)

Reklama

4 – Ousmane Dembele (Borussia Dortmund), Eduardo Salvio (Benfica Lisabon), Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

3 – Dries Mertens (SSC Neapol), David Alaba (Bayern Mníchov), Andrij Jarmolenko (Dynamo Kyjev), Luis Suarez (FC Barcelona)

 

strely na bránku:

13 – Messi

11 – Karim Benzema (Real Madrid), Angel Di Maria (PSG), Cavani

10 – Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)

 

strely mimo bránky:

14 – Ronaldo

Reklama

11 – Lewandowski

10 – Gareth Bale (Real Madrid), Dele Alli (Tottenham), Cavani

 

najviac faulujúci

19 – Franco Vazquez (FC Sevilla), Aleksandr Gackan (FK Rostov)

Reklama

18 – Adama Traoré (FC Bazilej)

17 – Ljubomir Fejsa (Benfica)

 

najviac faulovaní:

27 – Jonathan Cafu (Ludogorec Razgrad)

Reklama

20 – Vitolo (FC Sevilla)

18 – Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund)

 

celkový počet prihrávok:

502 – Marco Verratti (PSG)

470 – Steven N’Zonzi (FC Sevilla), Thiago Motta (PSG)

446 – Gabi (Atletico Madrid)

Reklama

 

najviac žltých kariet:

4 – Vincent Aboubakar (Fenerbahce), Verrati

3 – Fernandinho (Manchester City), Petar Stojanovič (Dinamo Záhreb), Sergij Sydorčuk (Dynamo Kyjev), William Carvalho (Sporting), Francis Coquelin (Arsenal), Gabriel Mercado (FC Sevilla), Jemerson (AS Monaco), Motta, Ruud Vormer (Club Bruggy), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach), Neymar (Barcelona), Renato Steffen (FC Bazilej), Adriano (Besiktas), Ivan Rakitič (Barcelona), Jonas (Dinamo Záhreb), Timmy Simons (Club Bruggy)

 

TÍMOVÉ ŠTATISTIKY:

najviac strelených gólov:

Reklama

21 – Borussia Dortmund

20 – FC Barcelona

18 – Arsenal Londýn

 

najviac inkasovaných gólov:

24 – Legia Varšava

16 – Celtic Glasgow

Reklama

15 – Ludogorec Razgrad, Dinamo Záhreb

 

strely:

118 – Bayern Mníchov

110 – Real Madrid

103 – Olympique Lyon

 

Reklama

strely na bránu:

50 – Borussia Dortmund

48 – Bayern Mníchov

41 – Real Madrid

 

strely mimo bránu:

46 – Olympique Lyon

Reklama

45 – Bayern Mníchov

41 – FC Porto

 

najviac rohov:

56 – SSC Neapol

Reklama

53 – Paríž Saint Germain

46 – Tottenham Hotspur

 

držanie lopty (v percentách):

68 – Bayern Mníchov

62 – FC Barcelona

61 – Tottenham

 

najviac faulujúci:

109 – FC Bazilej

94 – Olympique Lyon, Benfica Lisabon

88 – Dynamo Kyjev

 

najviac faulovaní:

111 – Ludogorec Razgrad

Reklama

91 – Dynamo Kyjev, Juventus Turín

90 – FC Sevilla

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali