„Myslela som si, že ma zabijú“: Alžírčan NIE pochopil po svojom a priviedol ďalších piatich kamarátov. Pozrite si video zásahu

„Myslela som si, že ma zabijú“: Alžírčan NIE pochopil po svojom a priviedol ďalších piatich kamarátov. Pozrite si video zásahu

Praha 6. apríla 2018 (HSP/Foto: Screenshot YouTube)

 

Česká polícia vo štvrtok zverejnila video zásahu proti šiestim mužom z Alžírska, ktorých následne obvinila zo znásilnenia 35-ročnej cudzinky v pražskom hoteli. Muži boli zadržaní priamo v apartmáne hotela. Príslušný český obvodný súd poslal mužov kvôli hrozbe úteku do väzby

Zásah českej polície proti Alžírčanom

V prípade sa objavili ďalšie dôkazy. Proti šestici mužov nesvedčí len výpoveď znásilnenej ženy, ale aj niekoľko fotografií, ktoré nafotil jeden z mužov pri súloži na mobil. Polícia uvedené snímky našla, informuje portál Novinky.cz.

Reklama

Osudná udalosť sa odohrala v pondelok v skorých ranných hodinách. Znásilnená turistka je Írka, ktorá priletela do Prahy so svojimi piatimi známymi. Po ubytovaní všetci zamierili do blízkeho nočného klubu.

Žena sa spoznala s dvoma Alžírčanmi a jeden z nich sa je zapáčil. Z klubu následne spolu opití odišli o 5.30. Írka vysvetlila, že s mladým Alžírčanom išla do jeho izby dobrovoľne, ale následne sa celá situácia zmenila.

Reklama

V obvinení pražských kriminalistov sa uvádza, že poškodená žena nechcela v súloži pokračovať a mužovi to anglicky vysvetlila. On však začal byť hrubý, agresívny a nereagoval na odmietnutia a ďalej v súloži pokračoval.

Podľa zverejnených informácií muž následne poškodenú zaľahol svojím telom, ona sa mu pokúsila vzoprieť a po chvíli ho nakoniec odkopla z postele na zem. “Začal byť veľmi násilný a ja som sa s ním pobila,” opísala vyšetrovateľom Írka. Alžírčan sa údajne nahneval a odišiel z miestnosti.

Žena začala zbierať svoje oblečenie a pomaly sa obliekať. “On sa potom vrátil a jeho priatelia ma začali znásilňovať,” načrtla žena ďalšie desivé chvíle v hotelovej izbe. Mladá Írka mužov prosila, aby jej to nerobili, ti však na je prosby nereagovali. Žena tiež policajtom uviedla, že sa bála brániť. „Myslela som si, že ma zabijú,“ priblížila kriminalistom svoj strach.

Piati z obvinených mužov sú študenti vysokých škôl z dobre situovaných alžírskych rodín. Hlavný podozrivý – muž, ktorý priviedol ženu do svojej izby – pracuje na letisku v Paríži.

O 7.00 ráno muž odviedol ženu na recepciu a zavolal jej taxík. Írka však recepčnej nahlásila, že bola znásilnená. Na miesto prišla policajná hliadka, ktorú vraj ale Alžírčania odmietli vpustiť do apartmánu, takže policajti zavolali zásahovú jednotku. Tá sa potom dovnútra dostala pomocou baranidla.

Reklama

Obvinení muži znásilnenie popreli, dvaja však uviedli, že s ňou mali sex, tvrdili ale že dobrovoľný. Nakoniec jeden z mužov sa policajtom priznal, že po jednej súloži začala žena kričať „nie“.

 

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:12

Ruské úrady v utorok vyzvali obyvateľov 21 záplavami ohrozených miest a obcí na západnej Sibíri, aby opustili svoje domovy. Kým hladina vody v riekach v Orenburskej oblasti na juhovýchode európskej časti Ruska od polovice apríla začala klesať z kritických úrovní, povodeň sa začína v Ťumenskej a Kurganskej oblasti na západnej Sibíri.

14:44

Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok uviedol, že sa s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom dohodli na podpore mierovej konferencie o Ukrajine, ktorá sa uskutoční vo Švajčiarsku – pravdepodobne bez účasti Ruska.

14:29

Európska komisia (EK) v utorok informovala o stave Schengenského priestoru za posledný rok a stanovila priority na nasledujúci rok. Najväčší priestor voľného cestovania na svete, ktorý zaručuje bezproblémové a bezpečné cestovanie pre takmer 450 miliónov ľudí, je nevyhnutný pre konkurencieschopnosť EÚ, pripomenula EK. 

14:24

Vysoké ceny benzínu by mohla vláda riešiť znížením spotrebnej dane. Cena benzínu by tak mohla klesnúť aj o 20 centov. Uviedol to v utorok na tlačovej besede poslanec strany SaS Marián Viskupič s tým, že Slovensko má dlhodobo najvyššie ceny benzínu spomedzi okolitých krajín. Vládu preto vyzvali, aby začala konať.

14:23

Medziročné zníženie celkovej spotreby plynu na Slovensku pokračovalo po februárovom poklese o 15 % aj v marci. Domácnosti aj firmy či inštitúcie minuli 4,621 terawatthodín (TWh) plynu, čo je oproti vlaňajšiemu marcu pokles o 8,1 %. Vyplýva to z dát zverejnených spoločnosťou SPP-distribúcia.

14:22

Bývalý taliansky premiér a prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi v utorok vyhlásil, že jeho nadchádzajúca správa o zvyšovaní konkurencieschopnosti EÚ bude požadovať radikálne reformy.

14:21

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v utorok vyzvala Európsku úniu, aby po víkendovom útoku Teheránu na Izrael uvalila nové sankcie na iránske drony.

14:08

Globálnej ekonomike hrozí tento rok ďalšie spomalenie. Dôvodom sú klesajúce investície a utlmená dynamika obchodu. Upozornila na to v utorok Konferencia Spojených národov pre obchod a rozvoj pred jarným zasadnutím Medzinárodného menového fondu a Svetovej banky tento týždeň.

14:07

Rusko dokázalo zničiť dôležitú elektráreň dodávajúcu elektrickú energiu do Kyjeva, pretože sa Ukrajine minuli obranné rakety. Vyhlásil to v utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

13:58

Európska komisia (EK) v utorok spustila posledné kolo podávania prihlášok v rámci iniciatívy DiscoverEU. Skončí sa v utorok 30. apríla a umožní tisíckam mladých ľudí cestovať po Európe vlakom zadarmo.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali