Mimoriadne zastupiteľstvo v Karlovej Vsi kauzu FKM KV vs. Rodeka nevyriešilo

Mimoriadne zastupiteľstvo v Karlovej Vsi kauzu FKM KV vs. Rodeka nevyriešilo

Bratislava 23. februára (TASR) – V bratislavskej Karlovej Vsi sa v piatok (22.2.) podvečer uskutočnilo mimoriadne miestne zastupiteľstvo, ktoré rokovalo o spore v prípade prenájmu športového areálu na Molecovej ulici a budúcnosti Futbalového klubu mládeže Karlova Ves (FKM KV). O zasadanie mimoriadneho zastupiteľstva požiadalo ešte 7. februára jedenásť karlovoveských poslancov . Na zasadaní sa zúčastnilo aj približne 30 občanov Karlovej Vsi.

Starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (Smer-SD) zvolala zasadanie na posledný deň v rámci zákonnej lehoty. Tento fakt a tiež skutočnosť, že sa zasadanie uskutočnilo v piatok podvečer, skritizovalo hneď na úvod viacero poslancov. "Zrejme to bol úmysel, ale vidíte, ľudia aj tak prišli," uviedla poslankyňa Eva Grey (KDH). Prednosta miestneho úradu Bratislava-Karlova Ves Rastislav Velček reagoval, že na skorší termín sa zasadanie zvolať nedalo. "Celý týždeň sa stretávali komisie miestneho zastupiteľstva," poznamenal. Poslanci kritizovali takisto neúčasť riaditeľa Karloveského športového klubu (KŠK) Igora Valigu, ktorého považujú za hlavného vinníka kauzy.

Viac ako úvodná dvojhodinová diskusia sa preto niesla v znamení debaty o možnosti odvolania Igora Valigu ,ale aj o postoji mestskej časti k uzatvoreným zmluvám medzi KŠK a OZ Rodeka. Poslanec Branislav Záhradník a viacerí ďalší poslanci sa starostky Ivety Hanulíkovej opýtali, či súhlasí so zmluvami, ktoré uzavrel KŠK s OZ Rodeka. Starostka sa priamej odpovedi vyhla. Zdôraznila, že na základe dohody medzi FKM KV a OZ Rodeka z 13. februára môže FKM KV do konca roku, do obdobia platnosti zmluvy medzi KŠK a OZ Rodeka, bezplatne využívať športový areál. "To je pre mňa prvoradé," povedala Hanulíková.

Poslanci však trvali na žiadosti odvolať Igora Valigu z postu riaditeľa KŠK. "Žiadame o to už takmer rok," poznamenal poslanec Jaromír Šíbl (bez politickej príslušnosti). "Považujeme za nemožné, aby aj po tomto zasadaní Valiga ostal vo funkcii," pridal sa poslanec Ján Keselý (SDKÚ-DS). Na výčitku starostky, že mohli súhlasiť s návrhom transformácie KŠK na referát miestneho úradu, čím by Valiga skončil vo funkcii a mestskej časti by to prinieslo navyše úsporu financií, reagovali poslanci zamietavo. "To je akoby ste triesku v prste riešili odrezaním prsta," uviedol poslanec Marcel Zajac ( bez politickej príslušnosti). Stačí riešiť problém a ten sa volá Igor Valiga," dodal.

Reklama

Poslanci okrem zotrvania na žiadosti odvolať Valigu žiadali aj zrušiť zmluvu s OZ Rodeka a podpísať zmluvu medzi KŠK a FKM KV, ktorá by zabezpečila istotu klubu aj do budúcnosti.

To podporila aj väčšina prítomných obyvateľov Karlovej Vsi. Na zastupiteľstve však vystúpili aj rodičia detí, hrajúcich za klub, ktorí sa pripojili k výhradám OZ Rodeka. Predstaviteľom klubu vyčítali, že vedenie klubu nezvládajú neprijímajú iný názor ako svoj .

Reklama

Mimoriadne zastupiteľstvo napokon prijalo uznesenie, na základe ktorého má miestna kontrolórka preveriť zmluvy medzi KŠK a  OZ RODEKA a tiež medzi KŠK a FKM KV, keďže sa objavila faktúra za energie a služby, ktoré KŠK vystavila FKM KV za roky 2010 až 2012. Poslanci preto žiadali miestnu kontrolórku o preverenie tejto faktúry a jej súladu so zmluvou a daňovými zákonmi.

Spor vznikol na základe zneplatnenia nájomnej zmluvy medzi Karloveským športovým klubom (KŠK) a FKM KV a podpísaním novej nájomnej zmluvy medzi KŠK a občianskym združením RODEKA. Na začiatku februára sa situácia vyhrotila natoľko, že predstavitelia FKM KV vyhlásili, že im KŠK nariadilo nevyužívať športový areál.

Aj keď sa situácia upokojila a v súčasnosti na základe dohody mužstvá FKM KV trénujú, predstavitelia klubu vyjadrujú obavu o budúcnosť FKM KV. Mestskej časti vyčítajú, že dopustila tento stav a nevyvíja snahu ho napraviť. Dôvodia najmä tým, že samospráva doteraz nepotrestala Igora Valigu, riaditeľa KŠK, ktorý má podľa nich najväčší podiel zodpovednosti na vzniknutej situácii.

em rsc

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali