Miklík by vymenil svoje body za postup, Nagy chce, aby Vůjtek zostal

Miklík by vymenil svoje body za postup, Nagy chce, aby Vůjtek zostal

Minsk 21. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Mladý tím doplatil v Minsku najmä na straty bodov v úvodných troch zápasoch na turnaji

Vlani desať bodov stačilo zverencom trénera Vladimíra Vůjteka k postupu do štvrťfinále hokejových MS, tento rok im rovnaká bodová zbierka vyniesla iba 5. miesto v základnej skupine. Šampionát v Minsku ukončili utorkovým víťazstvom 4:3 nad Dánskom, ktorý bolo už iba slovenskou labuťou piesňou v bieloruskej metropole.

Reklama
Na snímke sprava prvý asistent trénera Peter Oremus, tréner tímu Vladimír Vůjtek a Michel Miklík

“Napriek tomu, že sme stratili šancu na postup už v pondelok, sme sa na zápas dobre skoncentrovali,” hodnotil stretnutie s Dánskom Marek Viedenský. “Škoda vylúčení, ktoré nás stáli veľa síl. Viaceré fauly boli zbytočné a v úvode nás pribrzdili. Potom sme sa postupne rozbehli. Síce sme urobili pár chýb, ale výborný Ján Laco nás zachránil,” uviedol 23-ročný center, ktorý v dueli zaznamenal gól a asistenciu. Okrem toho nastrelil aj žŕdku a mal ďalšie dve sľubné strelecké príležitosti. “Z osobného hľadiska som spokojný, no spokojnosť by bola oveľa väčšia, keby sme postúpili. Stále nás mrzí nešťastná prehra s Francúzmi,” doplnil.

Mladý tím doplatil v Minsku najmä na straty bodov v úvodných troch zápasoch na turnaji. Duely s Českom (2:3 pp), Kanadou (1:4) i Francúzskom (3:5) mali nádejne rozbehnuté, no nezvládli záverečné tretiny. “Chceli sme ísť do štvrťfinále, ale bohužiaľ sa nám to nepodarilo. My sme si to prehrali sami v zápase s Francúzskom. Viedli sme 3:1, ale vlastnými chybami a vylúčeniami sme si pokazili celý šampionát,” myslí si Michel Miklík. Tridsaťjedenročný krídelník sa stal s 11 bodmi (4+7) najproduktívnejším hráčom slovenského tímu na MS. “Mali sme spoločný cieľ, ktorý sa nám dosiahnuť nepodarilo. Svoje body by som určite vymenil za postup do štvrťfinále.”

Reklama

Pre viacerých mladíkov bol šampionát dobrou školou. Síce primárny cieľ nesplnili, no získali neoceniteľné skúsenosti, ktoré neskôr zúročia. “Mali sme v tíme viacerých chlapcov, ktorí sa predstavili premiérovo na šampionáte, bol to pre nich veľký test. Na turnaji sme nehrali zle, v prvom zápase proti Čechom sme kľudne mohli získať tri body, ale nepostrážili sme si záver. Vlastne nám nevyšiel iba zápas s Francúzmi, ináč sme hrali solídne. Sami sme si to pokašľali. Mrzí nás to,” povedal Ladislav Nagy.

Podľa skúseného útočníka sa pod výkony mužstva na MS neblaho podpísala viróza, ktorá naplno prepukla pred zápasom so Švédskom. “Vírus zasiahol polovicu šatne. Ani ja som sa necítil dobre. Mrzia nás i časté vylúčenia, najmä v dueloch s Francúzmi a aj dnes s Dánmi. Na takomto veľkom medzinárodnom fóre presilovky rozhodujú, takže treba hrať stále 5 na 5,” tvrdí Nagy.

Duel s Dánskom bol možno rozlúčkovým pre trénera slovenskej reprezentácie Vladimíra Vůjteka. Českému koučovi sa zmluva so zväzom končí 30. júna a zatiaľ nie je isté, či zotrvá pri kormidle národného tímu. Definitíva padne v najbližších dňoch po šampionáte. “Je to dobrý človek a super tréner. Bolo by dobré, keby zostal pri národnom tíme. Dokázal vytvoriť v šatni pohodu. Je to však na rozhodnutí vedenia zväzu,” dodal Nagy pre TASR.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

Včera 19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

Včera 19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

Včera 19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

Včera 19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

Včera 18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

Včera 18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

Včera 18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

Včera 18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

Včera 18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

Včera 18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

Včera 18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali