Messi na méte 25 gólov, Barcelona uspela, Koeman: “Bojujeme do konca”

Messi na méte 25 gólov, Barcelona uspela, Koeman: “Bojujeme do konca”

Barcelona 23. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Joan Monfort)

 

Futbalisti FC Barcelona zareagovali na neúspešné derby s Realom Madrid presvedčivým triumfom nad Getafe 5:2 a aj po 31. kole La Ligy (viac aj TU) zostávajú v hre o majstrovský titul. Lionel Messi skóroval dvakrát a dosiahol hranicu 25 gólov v sezóne, rovnako ako hráč Juventusu Turín Cristiano Ronaldo. Obaja dlhoroční rivali sú jediní, ktorí túto métu dosiahli v 12 sezónach

FC Barcelona - Getafe CF
Futbalisti FC Barcelona Lionel Messi (chrbtom) a Pedri sa tešia po strelení gólu v zápase 31. kola španielskej La Ligy FC Barcelona – Getafe CF

Argentínčan sa presadil dvakrát už do polčasovej prestávky, v 8. minúte strelil úvodný gól a v 33. minúte uzavrel polčasové skóre na 3:1. “Tím hral solídne, je to dobrý výsledok. Najmä v prvom polčase sme pôsobili suverénne, sústredili sa. Leo dal v úvode skvelý gól, aj prihrávka Busquetsa bola výborná,” vyjadril po zápase spokojnosť tréner Barcelony Ronald Koeman pre periodikum Marca.

Reklama

Menší madridský klub sa nevzdal a turecký útočník Enes Unal v 69. minúte znížil na 2:3. Pokoj na kopačky pre Kataláncov priniesol až gól striedajúceho Ronalda Arauja v 87. minúte, Antoine Griezmann upravil výsledok ešte v nadstavenom čase z pokutového kopu. “Po prestávke sme spomalili. Veci sme si trochu skomplikovali, musíme sa odnaučiť robiť to,” priznal holandský kouč, ktorý sa nevyhýba otázkam o titule. “Nemyslím si, že sme silnejší ako naši dvaja súperi. Aj oni vyhrávajú, všetkých nás ešte čakajú náročné stretnutia. Budeme však bojovať až do konca.”

Barcelona figuruje po štvrtku na tretej priečke s mankom piatich bodov na vedúce Atletico. Má však zápas k dobru. Madridčania v 31. kole zvládli súboj so zachraňujúcou sa Huescou. O góly sa postarali Angel Correa v 39. minúte a Yannick Carrasco v 80. minúte. “Los Colchoneros” vedú ligu o tri body pred Realom.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:48

Rómske obete nacistického režimu česká verejnosť dlho prehliadala. Vznikom Pamätníka holokaustu Rómov a Sintov pri juhočeskej obci Lety spláca Česko desaťročia trvajúci dlh voči obetiam aj preživším. Na otvorení pamätníka to v utorok povedal český prezident Petr Pavel.

15:45

Západné tajné služby zabránili vlani najmenej desiatim džihádistickým útokom po celej Európe a súčasná vojna medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas zvýšila hrozbu ďalších útokov. Oznámila to v utorok holandská Všeobecná spravodajská a bezpečnostná služba (AIVD).

15:44

Časť americkej vojenskej pomoci pre Ukrajinu sa už nachádza v skladoch v Nemecku a Poľsku, čo zjavne zníži čas potrebný na jej dodanie. TASR informuje podľa utorkovej správy stanice CNN. Predstavitelia americkej vlády to oficiálne nepotvrdili.

15:38

Prísna menová politika Európskej centrálnej banky (ECB) “prináša ovocie” a zatiaľ sa jej úspešne darí obmedzovať infláciu. No rozhodnutie o znížení jej úrokových sadzieb bude závisieť aj od toho, či nové prognózy a čerstvé údaje potvrdia, že rast spotrebiteľských cien smeruje k cieľu banky na úrovni 2 %. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a prezident nemeckej Bundesbanky Joachim Nagel v prejave v Berlíne.

15:29

Proiránske šiitské militantné hnutie Hizballáh tvrdí, že v odvete za smrť dvoch svojich príslušníkov zaútočilo v utorok na dve základne izraelskej armády na severe Izraela.

15:29

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok v Štrasburgu schválili predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň aj opatrenia na ochranu poľnohospodárov EÚ.

15:28

V Rusku sa ani tento rok, už druhýkrát po sebe, počas 9. mája z bezpečnostných dôvodov neuskutočnia žiadne pochody organizované hnutím Nesmrteľný pluk na pripomenutie si pamiatky na účastníkov druhej svetovej vojny.

15:28

Desiatky študentiek Cambridgskej univerzity sa počas druhej svetovej vojny zapojili dešifrovania tajných nacistických kódov. Uznanie ich práce prišlo až teraz.

15:25

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok definitívne schválili nové nariadenie, ktoré štátom EÚ umožňuje zakázať predaj, dovoz a vývoz tovaru vyrobeného pomocou nútenej práce.

14:57

Prevrátenie lode s migrantmi si pri pobreží Džibutska ležiaceho v oblasti tzv. Afrického rohu vyžiadalo životy najmenej 16 ľudí, pričom 28 ďalších osôb je stále nezvestných, uviedla v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

14:56

V noci zo stredy (24. 4.) na štvrtok (25. 4.) bude obmedzený predaj lístkov na vlak cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali