Kusý chce spolu s ľuďmi postaviť nový Park športu a oddychu

Kusý chce spolu s ľuďmi postaviť nový Park športu a oddychu

Bratislava 30. júna 2017 (HSP/Foto:Rudolf Kusý)

 

Rudolf Kusý, starosta bratislavského Nového Mesta a kandidát na predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), chce v prípade svojho zvolenia za župana postaviť na pozemku v Petržalke nový Park športu a oddychu. “Na župana som sa rozhodol kandidovať preto, aby som ľuďom zlepšoval život. Preto som sa rozhodol, že na tomto mieste, v prípade môjho zvolenia za župana, postavím spolu s ľuďmi Park športu a oddychu,” vyhlásil Kusý.

Na snímke Rudolf Kusý

Kandidát na bratislavského župana nazval tento najväčší pozemok vo vlastníctve BSK “9-hektárovým cintorínom politických sľubov”. “Je to výsledok politického riadenia, teda riadenia politických strán. Politických strán, ktoré sa zaujímajú predovšetkým o svojich ľudí. Už 9 rokov tu pritom malo stáť niečo, čo by slúžilo všetkým ľuďom,” uviedol Kusý.

Reklama

Starosta bratislavského Nového Mesta uviedol niekoľko príkladov zo svojej mestskej časti: “Nehľadám výhovorky, nehľadám spôsoby ako pomôcť svojim straníkom, keďže som bol vždy nezávislý, ale to čo si zaumienim, jednoducho urobím,” povedal Kusý. Na rozdiel od politikov za neho hovoria konkrétne výsledky. “A výsledkom tejto mojej aktivity bude, že o 5 rokov na tomto území už nebude pomník politických sľubov, ale park pre obyvateľov Bratislavského kraja, kde budú ľudia robiť to, čo majú radi,” doplnil.

Kusý tiež vysvetlil, prečo chce do tohto procesu zapojiť ľudí. “Počas celej mojej kariéry som bol zvyknutý riešiť problémy odspodu – najprv som sa ľudí opýtal čo ich trápi, ako by si predstavovali riešenie a až potom som sa do neho pustil. Rovnako to bude aj v tomto prípade. Najprv sa opýtam ľudí, čo by na tomto území chceli mať a až potom rozhodneme o tom, čo presne tu bude stáť,” hovorí Kusý.

Reklama

Fungovať to bude tak, že na stránke www.parksportu.sk je celé územie rozdelené na 10 zón a ľudia, obyvatelia Bratislavského kraja, rozhodnú o tom, čo by malo byť jeho súčasťou. Na výber budú mať medzi športom, zeleňou, oddychovou zónou, priestorom pre seniorov a pre deti. “Pevne verím, že si každý vyberie to svoje a napokon tam dokážete stráviť ako rodina aj celý deň,” doplnil Kusý.

HISTÓRIA

Pozemok s rozlohou 90 hektárov (90 000 m²) patrí od roku 2008 Bratislavskému samosprávnemu kraju, kedy ho kúpil bývalý župan Vladimír Bajan.  Bajan pred voľbami v roku 2009 sľuboval vybudovať športovú megahalu Danube Arenu. Jeho nástupca, Pavol Frešo tento projekt po voľbách zastavil a najskôr na tomto pozemku sľuboval vybudovať národný futbalový štadión, neskôr akési rodinné centrum alà Disneyland. Skutočnosť je však taká, že na pozemku dodnes rastie burina a nikto sa oň nestará.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali