Klus: Pár dní po spájaní KDH s PS/Spolu sa vysiela iný signál. Škoda. Sulík sa pridáva: Naháňačka za nesplniteľnými dohodami nemá zmysel

Klus: Pár dní po spájaní KDH s PS/Spolu sa vysiela iný signál. Škoda. Sulík sa pridáva: Naháňačka za nesplniteľnými dohodami nemá zmysel

Bratislava 26. júla 2019 (HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Poslanec NR Martin Klus (SaS) vidí spájanie strán ako skvelú vec. No pre každého vraj bude lepšie, ak sa bude realizovať až po voľbách, hoci aj na základe dohôd, ktoré im budú predchádzať

Na snímke poslanec NR SR Martin Klus (SaS)

To najhoršie čo sa podľa neho môže opozícii v najbližších mesiacoch stať je, že sa pokazia veľké očakávania veľkej zmeny.” A mám obavu, že pri titulkoch typu “Hlina reaguje na Štefunka: Jeho vyjadrenia boli chybou neskúseného politika”, len pár dní po slávnom spájaní v neútočení, sa vysiela celkom iný signál. Škoda,” konštatuje Klus.

Reklama

Omnoho zrozumiteľnejšie mu prídu odporúčania Richarda Sulíka. Ktorý povedal, že “rokovať treba, no naháňačka za nesplniteľnými dohodami nemá zmysel.” Klus úplne súhlasím aj s tým, že po skúsenostiach s “gazdami pravice” a “charaktermi” 2016, je nevyhnutné ju doplniť o jasný záväzok. “So Smerom-SD, ĽSNS a SNS sa vládna koalícia tvoriť nebude.”

Spájanie vidí ako skvelú vec, no pre každého bude vraj lepšie, ak sa bude realizovať až po voľbách. Hoci aj na základe dohôd, ktoré im budú predchádzať.

Reklama

“Skvelú paralelu v tejto súvislosti vymyslel Andrej Bán: Čo myslíte, viac rýb uloví jeden rybár pri jednom rybníku, štyria rybári pri jednom rybníku alebo štyria spolupracujúci rybári pri štyroch rybníkoch? Odpoveď je každému z nás zrejmá. Prosím teda kolegov v demokratickej opozícii, nepokazme si to,” zdvôrazňuje na záver.

 

 

Sulík to vidí rovnako 

Reklama

Podľa predsedu strany SaS Richarda Sulíka, by sa opozičné strany nemali naháňať za spoluprácami a dohodami. Sám sa diskusiám o spolupráci sa nevyhýba, kompromisy sa však podľa neho robia po voľbách. Je tiež presvedčený o tom, že po budúcoročných voľbách dôjde k výmene vládnych strán. A novovzniknuté strany by podľa neho mali byť opatrné pri odhodlaní prevziať zodpovednosť za krajinu.

“Stará” opozícia, konkrétne SaS, je podľa Sulíka garantom toho, že veci v krajine budú fungovať. Odmieta podľahnúť krátkodobej móde, že všetko musí byť nové.

“Práve naopak, len strana s odborne prepracovanými reformami a riešeniami môže byť na takúto zodpovednú úlohu pripravená. Behajú mi po chrbte zimomriavky, keď si predstavím, že my by sme mali byť zodpovední za Slovensko v roku 2010, krátko po tom, čo SaS vznikla. Išli sme do vlády ako junior partner, čo je dosť veľký rozdiel, a aj tam sme urobili veľa chýb, z ktorých sme sa poučili,” priznal v nedávnom rozhovore Sulík.

Sulík tiež priznal, že sa zúčastní na každom rokovaní s demokratickými opozičnými stranami, no zatiaľ k žiadnemu nedošlo.

Predmetom predvolebnej dohody s inými stranami by podľa predsedu SaS mal byť napríklad jasný záväzok, že so Smerom-SD, ĽSNS a SNS sa nebude tvoriť vládna koalícia. (viac v článku)

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:21

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vo štvrtok uviedol, že so zahraničnými partnermi prebiehajú rozhovory o možnej výmene amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého od vlaňajšieho marca zadržiavajú v Rusku pre obvinenia zo špionáže.

14:19

Veliteľ estónskych ozbrojených síl Martin Herem vo štvrtok vyzval na zdvojnásobenie výdavkov na obranu Estónska v priebehu nasledujúcich dvoch rokov. Podľa neho je to potrebné na vytvorenie dostatočných zásob munície na rýchle odrazenie prípadnej ruskej invázie.

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali