Kiska rozdeľuje spoločnosť: Približne polovica Slovákov ho chce za prezidenta aj po ďalších voľbách. Druhá polovica ho za prezidenta už nechce

Kiska rozdeľuje spoločnosť: Približne polovica Slovákov ho chce za prezidenta aj po ďalších voľbách. Druhá polovica ho za prezidenta už nechce

Bratislava 5. mája 2018 (HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Andrej Kiska sa ujal prezidentovania s tým, že chce slovenskú spoločnosť spájať. Svojimi kontroverznými krokmi vo svojej funkcii však ľudí “dokonale” rozdelil. Podľa prieskumu agentúry Focus ho 43 % ľudí chce aj po ďalších voľbách vidieť v prezidentskom paláci. Rovnaké percento ľudí ho však za prezidenta už nechce.

Na snímke prezident SR Andrej Kiska

Prezident SR Andrej Kiska je miláčikom mainstreamových médií a preto nie je prekvapivé, že ho vždy vykresľujú v najlepšom svetle, čím by nejeden nadobudol dojem, že je to spájateľ národa a morálna autorita, ktorú každý obdivuje. Za príklad kontroverzného a spoločnosť rozdeľujúceho prezidenta, mainstream často označuje českého prezidenta Miloša Zemana. Opak je však pravdou.

Reklama

Podľa povolebného prieskumu v Českej republike bolo so znovuzvolením Miloša Zemana spokojných až 54,2 % obyvateľov a nespokojných bolo len 37,5 %. Tento prieskum teda jasne ukazuje, že väčšina Čechov podporuje svojho prezidenta.

Na Slovensku sa ďalšie prezidentské voľby nezadržateľne blížia. Extrémne liberálny denník N dal agentúre Focus vypracovať prieskum, v ktorom sa pýtali, či si Slováci želajú Andreja Kisku v prezidentskom paláci aj po ďalších prezidentských voľbách. Výsledok je šokujúci vzhľadom na to, ako sa doteraz snažil mainstream z Kisku urobiť doslova národného hrdinu.

Reklama

Vo funkcii prezidenta by chcelo Kisku aj naďalej 43,7 % obyvateľov. Naopak, Kisku za prezidenta už nechce 43,6 % Slovákov. Odpovedať na otázku nevedelo 14,6 % ľudí.

Z prieskumu teda vyplýva, že Kiskovi sa dokonale podarilo rozdeliť spoločnosť. Čo je v rozpore s tým čo sľuboval, keď sa ujímal funkcie. Vtedy hovoril o spájaní spoločnosti a, že chce byť prezidentom všetkých Slovákov.

Za to ako nakoniec dopadol si môže sám svojimi kontroverznými činmi. Dobrým príkladom bola situácia po parlamentných voľbách v roku 2016, kedy do prezidentského paláca prijal všetky parlamentné strany okrem strany Kotleba – ĽSNS. Tým demonštratívne odsunul vyše 200 tisíc voličov tejto strany na druhú koľaj.

Ďalším jeho prešľapom je jeho doslova kamarátstvo s ukrajinským prezidentom Petrom Porošenkom, ktorý toleruje fašistické bandy vo svojej krajine a dokonca batalion Azov začlenil do ukrajinskej armády a tak spolu bok po boku bojujú na východe Ukrajiny proti separatistom.

Podobne priateľský vzťah má aj s tureckým prezidentom Erdoganom. Na stretnutí s ním dokonca Kiska vyhlásil, že Turecko je ostrovom stability. Povedal to pritom v čase, keď Erdogan nechal krvavo potlačiť protivládne demonštrácie a v čase, keď začal brutálny útok na Kurdskú menšinu.

Reklama

Prezident sa “predviedol” aj pri referende za rodinu, keď namiesto toho, aby vyhlásil referendum, dal otázky referenda najprv preskúmať ústavnému súdu. Organizátorov z Aliancie za rodinu ignoroval. Naopak do prezidentského paláca si neskôr pozval zástupcov LGBTI. To jasne hovorí o jeho “hodnotách.”

Za povšimnutie stojí aj Kiskov “osobný taxík” domov do Popradu a to lietadlo ministerstva vnútra. Kiska tak prelietal približne jeden milión eur z peňazí daňových poplatníkov.

Na povrch vyšli aj Kiskove daňové problémy. Jeho firma mala neoprávnene krátiť dane. Kiska však využil inštitút účinnej ľútosti a tak ho nečakal žiaden trest. Využitím tohto inštitútu sa však de facto priznal k daňovému deliktu. Kiska je tak na úrovni Bašternáka.

Čím však najviac rozdeľuje spoločnosť je jeho extrémna rusofóbia a proamerický fanatizmus. Kiska svojho času volal po tom, aby na Slovensku bola postavená základňa NATO. Rusko považuje za nepriateľa, ktorý vraj rozvracia Európu. Povedal to aj naposledy pri návšteve v Slovinsku.

Záver je teda jednoznačný. Nie Zeman, ale Kiska je kontroverzný prezident, ktorý rozdeľuje spoločnosť a aj napriek mediálnej propagande v jeho prospech sa minimálne polovica národa nedala ovplyvniť. Treba totiž počítať s tým, že tento prieskum môže byť jemne povedané naklonený Kiskovi, keďže ho zadával už spomínaný denník, teda počet jeho odporcov môže byť výrazne vyšší.

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:09

Francúzska polícia v piatok obkľúčila iránsky konzulát v Paríži a v prípade požiadavky iránskej misie je pripravená doň vstúpiť. V budove konzulátu sa údajne nachádza muž s výbušninou.

14:52

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vyhlásilo výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove. Záujemcovia sa môžu hlásiť do 10. mája. Rezort o tom informoval na webe. Od decembra 2023 nemocnicu dočasne vedie Juraj Smatana.

14:48

Nórsky kráľ Harald V. sa vráti v pondelok po dlhšej prestávke k pracovným povinnostiam. Oznámil to v piatok nórsky kráľovský palác.

14:48

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa v pondelok 22. apríla 2024 zúčastní v Luxemburgu na zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci (FAC). Hlavnými témami rokovania ministrov členských štátov EÚ bude situácia na Blízkom východe, v Sudáne a na Ukrajine. V tejto súvislosti sa uskutoční spoločné rokovanie šéfov rezortov diplomacií spolu s ministrami obrany členských štátov EÚ – SR bude popri Jurajovi Blanárovi zastupovať podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák.

14:47

Dubajské letisko, jedno z najrušnejších na svete, v piatok oznámilo obmedzenie počtu prichádzajúcich letov. V Spojených arabských emirátoch (SAE) naďalej pretrvávajú problémy po tohtotýždňových záplavách.

 

14:46

Rusko sústreďuje svoje hybridné útoky na Fínsko, pričom v snahe o jeho destabilizáciu využíva migráciu. Vyhlásila to v piatok predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová počas návštevy tejto severskej krajiny.

14:46

Spojené štáty v piatok na zasadnutí ministrov zahraničných vecí zoskupenia G7 informovali, že od Izraela dostali “na poslednú chvíľu” informácie o dronovom útoku v Iráne. Oznámil to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani. Šéf americkej diplomacie Antony Blinken sa k tomu odmietol vyjadriť.

14:37

Približne 30 osôb utrpelo zranenia pri náraze trajektu z ostrova Capri do prístavnej plošiny v talianskom Neapole. Presné okolnosti, ako vysokorýchlostný trajekt vrazil do prístavnej plošiny, neboli bezprostredne známe. Záchranári uviedli, že žiadna zo zranených osôb nie je vo vážnom stave.

14:32

Na tisícke miest po celom Česku sa v piatok koná policajná akcia s názvom Speed Marathon, ktorá sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti. Preventívna akcia má podľa Polície ČR (PČR) prispieť k zníženiu počtu dopravných nehôd a väčšej bezpečnosti na cestách.

14:24

V srbskom meste Niš bude v nedeľu evakuácia, aby sa dala bezpečne odstrániť nevybuchnutá bomba NATO, uviedol v piatok mestský štáb pre mimoriadne situácie.

14:19

V nasledujúcich týždňoch by mohlo dôjsť k miernemu poklesu cien benzínu, ale len do príchodu hlavnej motoristickej sezóny. Očakáva to analytik spoločnosti XTB Marek Nemky.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali