Je šéfka amerických tajných služieb pri zmysloch?

❚❚

Washington 6. decembra 2022 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Nenaznačujem, že Avril Hainesová, riaditeľka národnej spravodajskej služby Joea Bidena, je hlúpa, píše Larry Johnson. Ale na základe jej vystúpenia na Reaganovom národnom obrannom fóre v Reaganovej knižnici sa domnievam, že nie je najjasnejšou žiarovkou v soláriu. Ak hovorí Bidenovi nezmysly, ktoré rozprávala Andrei Mitchellovej, a Biden jej verí, potom Bidenovu administratívu a americký ľud čaká v najbližších týždňoch kruté prebudenie

Vladimir Putin Avril Hainesová Volodymyr Zelenskyj
Na snímke zľava ruský prezident Vladimir Putin, riaditeľka národnej spravodajskej služby Joea Bidena Avril Hainesová a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Tu je video s niektorými jej poznámkami:

.

Čo je to za bordó! Začnime týmto titulkom z NY Post, ktorý vychádza z Avrilivých bludných komentárov – Ukrajina môže mať svetlejšiu budúcnosť, keďže Rusko má problém zásobovať bojové sily. Čože?!! Pani Hainesová je zrejme taká zaneprázdnená čítaním “spravodajských” správ, že nevie, že to Ukrajina, nie Rusko, prosí o ďalšie zbrane a muníciu a väčšina krajín NATO sa odvoláva na chudobu, pričom už nemá čo poslať:

Francúzsko neoficiálne priznalo, že nemôže poskytnúť Ukrajine viac zbraní kvôli klesajúcim zásobám, ale prisľúbilo, že bude Kyjevu naďalej pomáhať inými spôsobmi, uviedol portál Politico s odvolaním sa na anonymný zdroj.

.

“Neoficiálne Francúzi priznávajú, že nemôžu poskytnúť Ukrajine viac zbraní vzhľadom na stav vlastných zásob,” uviedol portál vo svojom štvrtkovom brífingu Brussels Playbook. Dodala, že Paríž “dúfa, že to vynahradí civilnou pomocou”.

Prichádza uprostred správ, že väčšine členov NATO tiež došli zbrane, ktoré by mohli poskytnúť Ukrajine.

Áno, to je zaručený recept na úspech vo vojne. Ukrajina je ako jeden z tých samozvaných bezdomovcov, ktorí stoja na križovatke s ceduľou a prosia o viac zbraní. Francúzsko povedalo, au contraire.

Hainesová tiež nevie, že Rusko práve posiela na front viac ako 300 000 čerstvých vojakov práve v čase, keď Ukrajina trpí katastrofálnymi stratami. Človek by si myslel, že šéf amerických tajných služieb by o tomto vývoji mohol niečo počuť.

Áno. Takmer som zabudol. Vedeli ste, že Rusku dochádzajú presné rakety? Áno. Túto mantru opakujú takmer každý týždeň múdri západní spravodajskí analytici a odborníci. Putinovi a Rusom tento vývoj zjavne neušiel a naďalej každý týždeň ostreľujú kľúčovú energetickú infraštruktúru Ukrajiny.

.

Myslím si, že Hainesová úprimne verí, že Rusko v žiadnom prípade nemôže vyrábať viac rakiet a striel. To nie je ani tak odrazom jej naivity, ako skôr obžalobou žalostného stavu amerických spravodajských služieb. CIA a NSA zjavne nevedia o miestach a výrobkoch, ktoré vyrába ruský obranný priemysel.

Rusko má v tomto smere oproti Spojeným štátom niekoľko výhod. Po prvé, je obdarené prírodnými zdrojmi, minerálmi a kovmi potrebnými na výrobu týchto zbraní. Po druhé, má vzdelanejšie obyvateľstvo, ktoré môže vykonávať technickú prácu potrebnú na výrobu a testovanie zbraní. A po tretie (a to je najdôležitejšie), ruský obranný priemysel nemusí platiť chamtivým zákonodarcom, aby produkovali veľmi drahé, zväčša nepodstatné obranné projekty; nedávno ohlásený bombardér B21 (naozaj obrovský biely slon), aby akcionárom priniesol pekný zisk. Ruský obranný priemysel sa na rozdiel od amerického behemota, ktorý teraz potrebuje 800 miliárd dolárov ročne na výrobu boondoggles, venuje obrane Ruska a výrobe zbraňových systémov, ako je systém protivzdušnej obrany S400, ktoré skutočne dobre fungujú v boji.

Počuli ste v poslednom čase veľa o “systéme, ktorý mení pravidlá hry” HIMARS? Nie. USA nedokážu vyrobiť dostatok rakiet, ktoré tento systém vystreľuje, aby boli na Ukrajine životaschopné.

Domnievam sa, že spravodajské schopnosti USA sú v porovnaní s tým, čo bolo pred 30 rokmi, značne degradované. Áno, Ústredná spravodajská služba má stále v teréne dôstojníkov CIA, ktorí sa snažia verbovať cudzincov, aby pre nás špehovali. Inými slovami, dodávať nám informácie o tom, čo sa skutočne deje vo vnútri cudzej vlády alebo armády. Nanešťastie, CIA je byrokracia z povolania a nehrá dlhú hru. Tým chcem povedať, že CIA nepodporuje ani nemotivuje dôstojníkov, aby sa stali skutočnými odborníkmi na prácu s konkrétnou krajinou. Prechádzajú z jedného miesta na druhé, aby si zabezpečili povýšenie. Viem o jednom dôstojníkovi, ktorý v posledných rokoch pracoval v jednej z bývalých sovietskych republík (v jednej zo “stánov”), a keďže tam odviedol skvelú prácu, jeho ďalším pridelením bola krajina v severnej Afrike. Nemal čas na to, aby sa skutočne naučil jazyk niektorej z týchto krajín.

Spomínate si na príbeh Garyho Berntsena? Garyho považujem za priateľa a vlastenca. Napísal knihu Jawbreaker:

.

V knihe Jawbreaker Gary Berntsen, donedávna jeden z najvyznamenanejších dôstojníkov CIA, po prvýkrát vystupuje z utajenia a opisuje svoje nekompromisné prenasledovanie Usámu bin Ládina a al-Kájdy.

Vďaka svojej jedinečnej kombinácii tajných znalostí a polovojenského výcviku predstavuje Berntsen novú tvár boja proti terorizmu. Keď bol Berntsen vyslaný do Afganistanu, bol v agentúre uznávaný pre svoju agresivitu a zničenie nepriateľa bolo jeho pracovnou náplňou.

Pred 11. septembrom vykonával Gary spravodajské činnosti v Afganistane po tom, ako sa Sovieti stiahli. Takže by ste si mysleli, že CIA bude chcieť, aby v tomto regióne naďalej pôsobil človek hovoriaci paštúnsky, ktorý pozná Afganistan, a aby si pestoval zdroje a kontakty. Nie. CIA ho namiesto toho poslala do Uruguaja, španielsky hovoriacej krajiny s veľkou plážou v Punta Del Este (hovorí sa, že je to miesto, kam chodia argentínski muži pozerať na krásne zadné partie dcér uruguajských mužov). Bezprostredne po 11. septembri sa Garyho šéf v Uruguaji pokúsil zabrániť mu, aby sa dobrovoľne prihlásil do Afganistanu. To bolo pred 22 rokmi a situácia sa nezlepšila.

Smutnou realitou je, že Spojené štáty sa stali závislé od zhromažďovania spravodajských informácií prostredníctvom zahraničných styčných služieb. To znamená, že nás informáciami kŕmia Briti, Nemci, Ukrajinci a Izraelčania, aby som spomenul aspoň niektoré. A čo je ešte horšie – my skutočne veríme tomu, čím nás naši spojenci kŕmia. Keby mala CIA nejaké slušné zdroje v Rusku, vedela by, že ruské obranné továrne pracujú 24 hodín denne a chrlia presné rakety, o ktorých ľudia ako Avril Hainesová stále dúfajú, že zmiznú. A uznali by, že Vladimír Putin je v Rusku populárnejší ako ktorýkoľvek politický líder v Spojených štátoch, pretože Putin zohral významnú úlohu pri premene Ruska zo skutočnej diery v roku 1999 na plne modernú krajinu.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali