Vůjtek vyzdvihol Lacov zákrok, prechladnutý Hrivík nedohral

Vůjtek vyzdvihol Lacov zákrok, prechladnutý Hrivík nedohral

Minsk 15. mája (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Najmä výkon v druhej a tretej tretine zniesol náročnejšie kritériá

V minskej aréne Čižovka znela v stredu prvýkrát slovenská hymna. Zverenci Vladimíra Vůjteka po predošlých troch prehrách na MS konečne zabrali naplno, po solídnom výkone zdolali nórskych hokejistov 5:2 a vykresali iskierku nádeje na postup do štvrťfinále.

Reklama
Na snímke Vladimír Vůjtek

“Dnes sme mali poslednú možnosť dostať sa do hry. Na šampionáte sme odohrali dobré zápasy so silnými Čechmi a Kanaďanmi ako i s Francúzskom, ale nedokázali sme udržať náskok a prehrali. Dnes sme museli zvíťaziť a urvať tri body. Myslím si, že chlapci to pochopili, i keď v prvej tretine im ešte nervozita zväzovala ruky. I keď sme viedli, tak sme dostali góly po zbytočných chybách. Nebyť zázračného zákroku Jána Laca za stavu 2:2, keď hokejkou vytiahol puk spred prázdnej bránky, mohli sme inkasovať aj tretí. To bol rozhodujúci moment stretnutia. Od druhej tretiny sme zlepšili výkon a Ladislav Nagy dal v poslednej minúte gól, ktorý nás nakopol aj do tej tretej. Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili,” hodnotil stretnutie tréner Vůjtek.

Najmä výkon v druhej a tretej tretine zniesol náročnejšie kritériá. Slováci za týchto 40 minút prestrieľali súpera 25:7, celkovo v zápase 33:20. “Hlavne sme radi, že sa chytila formácia z úspešných MS 2012 v Helsinkách Miklík, Mikúš, Tatar. Dala tri góly a hrala celý zápas veľmi dobre. K prvej lajne sa tak pridal ďalší útok, takže mužstvo je už silnejšie. Ak sa vyvarujeme chýb v obrannom pásme, tak ešte môžeme na šampionáte odohrať veľa dobrých zápasov,” tvrdí Vůjtek.

Reklama

Pre konečný výsledok bolo dôležité, že slovenskí hokejisti aj za stavu 3:2 hrali aktívne smerom dopredu. Prvýkrát na MS dokázali v záverečnej tretine skórovať a ju aj vyhrať. “Museli sme ísť za víťazstvom. Nechceli sme prepadať vzadu, i keď nejaké náznaky súperových brejkov tam aj v tretej tretine boli. Varovali sme hráčov pred zbytočnými vylúčeniami.”

V závere duelu už nenastupoval center prvého útoku Marek Hrivík, kouč tak bol nútený upraviť formácie. “Marek je prechladnutý, bojuje s tým už tri dni. Posledný zápas odohral so sebazaprením a dnes to už nešlo,” vysvetlil tréner.

Od začiatku zápasu zase nehral Marek Viedenský, ktorý nastúpil až v jeho priebehu namiesto centra štvrtého útoku Andreja Šťastného. “Viedenský v poslednom zápase s Francúzskom spravil veľkú chybu, keď ‘zaspal’ a dostali sme gól. Keby nebolo toho zaváhania, tak sme mohli mať bod, dva. Hralo to veľkú rolu. Dnes sme vsadili na Andreja Šťastného, ktorí urobil podobnú chybu. Sú to ale mladí hráči a ja im to až tak nevyčítam,” povedal Vůjtek.

Slováci po víťazstve nad Nórskom poskočili v tabuľke A-skupiny so štyrmi bodmi na šiestu priečku. Najbližšie sa na turnaji predstavia v piatok o 19.45 SELČ proti Švédsku. “Videl som zápas Švédov s Nórmi a tiež práve neexcelujú. Mohli by sme proti nim odohrať opäť vyrovnanú partiu. Chceli by sme uhrať nejaký ten bod,” dodal tréner SR.

jf

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali