HK Poprad – HC’05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po nájazdoch v 4. semifinále

HK Poprad – HC’05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po nájazdoch v 4. semifinále

Poprad 29. marca 2019 (TASR/HSP/Foto:SITA-Radoslav Maťaš)

 

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v 4. semifinálovom zápase Kaufland play off Tipsport ligy nad HC’05 iClinic Banská Bystrica 2:1 po predĺžení a samostatných nájazdoch a vyrovnali stav série na 2:2. O víťazstve domácich rozhodol Jindřich Abdul. Piaty zápas série hranej na štyri víťazné zápasy je na programe v nedeľu 31. marca v Banskej Bystrici

Justin Buzzeo z HK Poprad a Ivan Ďatelinka z HC ’05 iClinic Banská Bystrica počas štvrtého semifinálového zápasu play-off hokejovej Tipsport ligy 2018/2019 medzi HK Poprad – HC ’05 iClinic Banská Bystrica

HK Poprad – HC’05 iClinic Banská Bystrica 2:1 (1:1, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Reklama

Góly: 15. Zagrapan (Buzzeo, Bondra), rozh. nájazd: Abdul – 6. Marshall (Selleck). Rozhodovali: Baluška, Štefik – Synek, Gajan, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 4323 divákov.

/stav série: 2:2/

Reklama

zostavy:

HK Poprad: Vošvrda – Petran, Erving, Karalahti, Miner, Fabian, Salija, Ťavoda – Paločko, Mlynarovič, Svitana – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Bondra, Paukovček, Abdul – Kundrík, Heizer, Belluš

HC ’05 iClinic Banská Bystrica: Williams – Ďatelinka, Kubka, Southorn, Sloboda, Mihálik, Marshall, Nemčík – Lunter, Faille, Selleck – Bartánus, Higgs, Assellin – Zigo, Surový, Lamper – Matoušek, Šťastný, Koper – Češík

 

V porovnaní s predošlým zápasom chýbali pre zranenia obranca domácich Brejčák a útočník hostí Šoltés. Hoci si Banskobystričania v 3. zápase vylámali zuby na brankárovi Vošvrdovi, v štvrtom stretnutí ho prekonali už v 6. minúte. Svoju hernú prevahu z úvodu zápasu zúročili do zásahu obrancu Marshalla, ktorý namieril presne spomedzi kruhov. O vyrovnanie sa v 9. minúte neúspešne pokúsil dorážajúci Paukovček, na opačnej strane neskóroval Lamper. V 15. minúte sa Buzzeo natlačil pred bránku hostí a jeho akciu dokončil Zagrapan – 1:1.

Reklama

V úvode druhej časti mali Popradčania dve presilovky, hostia však početné nevýhody zvládli bez väčších problémov. V druhej tretine si oba tímy dávali pozor na defenzívu a hoci tímom nechýbalo nasadenie, gólových príležitostí bolo minimum. V 30. minúte neskóroval Higgs a gólom sa neskončili ani viaceré ofenzívne snahy “kamzíkov,” ktorí sa viackrát dostali pred brankára Williamsa.

Taktický boj vo vysokom nasadení pokračoval aj v tretej tretine. V 45. minúte hrali domáci presilovku, no najväčšiu šancu v nej mali hostia. Selleck unikol do brejku, jeho príležitosť však zmaril brankár Vošvrda. Gól nepriniesli ani ďalšie strelecké pokusy na oboch stranách a tak nasledovalo predĺženie. Ani v ňom sa však o víťazovi nerozhodlo, hoci bližšie ku gólu boli strelecky aktívnejší hostia.

V samostatných nájazdoch boli úspešní Popradčania Abdul a Takáč, z Bystričanov nik, a tak sa domáci radovali z vyrovnania série na 2:2.

 

Reakcie po zápase

Reklama

Roman Stantien, tréner HK Poprad: “Boli sme pripravení na to, že hostia na nás po včerajšej prehre ‘vyletia’. Napriek tomu však boli najmä v úvode dôraznejší a razantnejší v súbojoch. Výborne nás však podržal brankár Vošvrda. Bolo veľmi dobre, že sme po inkasovanom góle nevypadli z hry, udržali sme si chladnú hlavu a pomerne rýchlo sme vyrovnali. To bolo pre ďalší priebeh zápasu dôležité. Potom sme už mohli dať ďalší gól aj z presiloviek, s tými sa však trápime celú sezónu. Ja však verím, že ich využijeme v správnom čase. Chlapcom skladám absolutórium za obetavosť, nasadenie a srdiečko. V samostatných nájazdoch to ‘Vošvrd’ zavrel a chalani ma potešili dvomi gólmi. Do Bystrice sa pôjdeme pobiť o tretie víťazstvo.”

Dan Ceman, tréner HC ’05 iClinic Banská Bystrica: “Mali sme dobrý štart do zápasu, najmä prvých desať minút. Išli sme do vedenia 1:0 a snažili sme sa držať hru čo najviac v útočnom pásme. Celkovo to bol veľmi kvalitný zápas, šance boli na oboch stranách. V samostatných nájazdoch boli šance 50 na 50, vyšlo to pre domácich. Je to kvalitná séria, v ktorej sa stretli dva vyrovnané tímy. Doma nás čaká dôležitý zápas.”

Jindřich Abdul, útočník HK Poprad, autor víťazného nájazdu: “Bol to úplne vyrovnaný zápas, ktorý bol o jednom góle. Došlo to až na nájazdy, v ktorých predviedol ‘Vošvrd’ perfektný výkon a aj vďaka tomu sme vyhrali. Teraz sme psychicky hore a do Bystrice si ideme po ďalšie víťazstvo.”

Patrik Lamper, útočník HC ’05 iClinic Banská Bystrica: “Nikto nečakal, že to bude ľahká séria. To sa aj potvrdzuje. V domácich zápasoch musíme hrať tak ako sme hrali v prvých dvoch dueloch série.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:57

Nemecká vláda čoskoro obnoví spoluprácu s Agentúrou OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA), ktorá pôsobí v Pásme Gazy a ďalších regiónoch. Oznámilo to v stredu ministerstvo zahraničných vecí spolu so spolkovým rezortom pre hospodársku spoluprácu a rozvoj.

09:37

Argentínska vláda pod vedením prezidenta Javiera Mileiho, ktorá spochybňuje počet nezvestných z čias brutálnej diktatúry v krajine, oznámila, že pozastavuje vyplácanie odškodného jej obetiam až do jeho úplného auditu.

09:14

Americký výrobca elektromobilov Tesla zaznamenal v minulom štvrťroku prvý pokles tržieb za takmer štyri roky. V medziročnom porovnaní sa znížili o 9 % na 21,3 miliardy dolárov (19,96 miliardy eur).

08:48

Ruské úrady tvrdia, že Ukrajina útočila dronmi na energetické zariadenia v Smolenskej oblasti ležiacej zhruba 400 kilometrov západne od Moskvy.

08:41

Izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac sa v stredu poďakoval Senátu USA za odobrenie vojenskej pomoci v hodnote 13 miliárd eur, čo podľa neho nepriateľom jeho krajiny vyslalo “silný odkaz”. Informovala agentúra AFP.

08:14

Ceny ropy v stredu mierne vzrástli, keď správa o poklese zásob komodity v USA signalizovala oživenie dopytu v najväčšej svetovej ekonomike.

08:04

Kolumbijský súd rozhodol, že environmentálne katastrofy, či už náhle alebo postupné, možno právne považovať za príčinu núteného vysídlenia, čo ukladá štátu povinnosť chrániť a pomáhať postihnutým občanom. Informovala agentúra AFP.

07:55

V Severnom Macedónsku sa v stredu začalo prvé kolo prezidentských volieb, k urnám môže pristúpiť zhruba 1,8 milióna oprávnených voličov. Volebné miestnosti sa otvorili o 7.00 h SELČ, zatvoria sa o 19.00 h SELČ.

07:42

Zákonodarcovia v americkom štáte Tennessee v utorok schválili návrh zákona, ktorý umožňuje učiteľom, riaditeľom a ďalším zamestnancom škôl nosiť skryté ručné strelné zbrane. Stalo sa tak rok po tom, ako na základnej škole v tomto štáte došlo k streľbe so smrteľnými následkami.

07:34

Nemecká polícia v utorok večer zneškodnila 31-ročného muža, ktorý s mačetou v ruke vošiel do knižnice Mannheimskej univerzity (UMA) na juhozápade krajiny. Polícia ho postrelila; muž neskôr zomrel v nemocnici.

Policajti
Policajti stoja pred budovou univerzity v nemeckom Mannhausene
07:11

Severná Kórea bude pokračovať v budovaní “ohromujúcej a najsilnejšej vojenskej sily” na ochranu svojej suverenity a mieru v regióne, vyhlásila Kim Jo-džong, vplyvná sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una.

07:02

Dvaja ľudia zahynuli po tom, ako sa na ďalekom severe Spojených štátov v utorok zrútilo vzácne nákladné lietadlo, informovala polícia v štáte Aljaška.

Štvormotorové vrtuľové lietadlo typu Douglas DC-4, z ktorého sa na svete zachovalo už len niekoľko kusov, sa zrútilo hneď po štarte z Medzinárodného letiska Fairbanks nachádzajúceho sa uprostred tohto rozľahlého štátu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali