HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC O7 Orin Detva 8:2 v 16. kole

HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC O7 Orin Detva 8:2 v 16. kole

Banská Bystrica 30. októbra 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)

 

HC’05 iClinic B. Bystrica – HC O7 Orin Detva 8:2 (1:1, 5:1, 2:0)

Góly: 3. Róth (Valent, Mihálik), 22. Gabor (Brejčák, Češík), 31. Róth (T. Surový, Lunter), 32. Hohmann (Brejčák), 35. Gabor (Mihálik, Faille), 37. Bubela (Hohmann, Bartánus), 45. Brejčák (Hohmann, Košecký), 60. Bartánus – 8. Kuklev (Martin Chovan, Videlka), 28. Abramov (Huňady). Rozhodcovia Kalina, Lauff – M. Korba, Rojík, vylúčení 1:5, presilovky 1:1, v oslabení 0:0, zmeny: 35. Nagy za Laroseho, 2771 divákov.

Reklama
Na snímke radosť hráčov Banskej Bystrice v zápase 16. kola Tipsport ligy v hokeji HC’05 iClinic Banská Bystrica – HC 07 Orin Detva

Zostavy

HC’05 iClinic B. Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Gründling, Mihálik, Košecký, Brejčák, Gélinas – Faille, T. Surový, Lunter – Hohmann, Bubela, Bartánus – Lamper, Češík, Gabor – Róth, Valent, Giľak

Reklama

HC 07 Orin Detva: Larose (35. Nagy) – Martin Chovan, Kuklev, Gachulinec, Sládok, Šimon, Macejko, Fekiač, Jendroľ – Surovka, Ščurko, Videlka – Milý, Murček, Tibenský – Gašpar, Matúš Chovan, Žilka – M. Surový, Huňady, Abramov

 

Detvania, ktorých povzbudilo historicky premiérové víťazstvo v predchádzajúcom kole, držali krok s favoritom do 28. min. Dvakrát dokázali streliť vyrovnávajúci gól, no potom im úplne došiel dych a v druhej tretine inkasovali až päťkrát. Domáci veľmi potrebovali víťazstvo, prehru na zvolenskom ľade znášali kolo predtým veľmi ťažko a proti Detve si zahnali hlad za gólmi. Už v 3. min Róth otvoril skóre strelou zo značky vhadzovania, no v presilovke Kuklev v 8. min z podobnej vzdialenosti presnou trefou vyrovnal. Druhá tretina opäť priniesla rýchly gól ‘baranov’ vďaka úplne voľnému Gaborovi v 22. min. Nasledoval vyrovnávajúci gól Abramova po vyhratom buly Huňadyho v 28. min a odvtedy už boli pánmi na ľade domáci. V 35. min dokonca po strele osamoteného Gabora do vinkľa sa nechal vystriedať bezradný Larose, čisté konto si však Adam Nagy udržal len necelé dve minúty. V 37. min ho v presilovke prekonal Bubela a hosťom odrazu hrozil debakel. V tretej tretine už bránili zodpovednejšie, aj keď im siedmy gól strelil od modrej v 45. min Brejčák. ‘Medveďom’ z Detvy slúžilo ku cti, že odolali štyrikrát súperovi v oslabení, 35 sekúnd aj o dvoch hráčov. V 55. min ešte nastrelil Lamper žŕdku a tutovku v 57. mim spálil hosťujúci Gašpar po skvelom zákroku Lassilu. Korunu vysokému víťazstvu ‘baranov’ nasadil desať sekúnd pred koncom Bartánus.

 

Reakcie po zápase

Reklama

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: “Bol to zaujímavý zápas, pred vynikajúcou kulisou, radosť v takejto atmosfére hrať. Detva hlavne prvú tretinu hrala veľmi dobre, aktívne korčuľovala, my sme sa až neskôr zobudili. Vytvorili sme si viac šancí, síce sme inkasovali na 2:2, no veľmi rýchlo sme odskočili a záver si postrážili. Zdolali sme húževnatého súpera, no tešiť sa môžeme len teraz a od pondelka na nás čaká veľa roboty.”

Ivan Dornič, tréner Detvy: “Ťažko hodnotiť, do stavu 2:2 sme ešte hrali to, čo sme chceli. Potom sme sa pustili bezhlavo do útoku, inkasovali sme, opäť sme vrhli všetko do útoku a výsledkom boli ďalšie góly v našej bránke. Chudobnému aj z hrnca vykypí a desať sekúnd pred koncom sme dostali ôsmy gól.”

Mário Róth, autor dvoch gólov B. Bystrice: “Som spokojný, bol to dobrý reparát. Nebol to ľahký zápas, pomalšie sme sa rozbiehali, no začalo nám to neskôr padať. Pre mňa to vo veľkej konkurencii nie je v tomto mužstve ľahké, preto ma dva góly veľmi tešia. Chceli sme čo najrýchlejšie zápas rozhodnúť, aby sme neurobili zo zápasu drámu. Dúfam, že to takto bude pokračovať aj naďalej, v hre i super atmosfére.”

Gilbert Gabor, strelec dvoch gólov B. Bystrice: “Na každý jeden zápas musíme byť pripravený. Ja sa v Banskej Bystrici cítim výborne, máme skvelých fanúšikov, doma aj preto hráme super, len sa musíme naučiť vyhrávať aj vonku. Chodia sa na mňa pozerať aj ujo, stará mama sleduje telku, aj vo Švédsku a Amerike ma na diaľku sledujú. Prvé minúty tohto zápasu boli ťažké, ďalšie už naše vyrovnané štyri lajny zvládli. Detva bojuje každý zápas a chvíľu trvalo, kým sme ju zlomili.”

Jozef Sládok, kapitán Detvy: “Mali sme inú predstavu, asi sme lietali vysoko v oblakoch po tom víťazstve doma s Popradom. Je to odraz kvality mužstva aj po mentálnej stránke. Od stavu 2:2 sme začali hrať hore dole, a to sa s Banskou Bystricou nevypláca. Neplnili sme to, čo sme si povedali. Nebránili sme tak ako sme mali a naše premiérové víťazstvo s Popradom sme znegovali. Program je nabitý, môže nás potopiť a naopak, aj pozdvihnúť.”

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali