Hapal sa na Slovensko vrátil nečakane skoro: “Dnes ste tu a zajtra inde”

Hapal sa na Slovensko vrátil nečakane skoro: “Dnes ste tu a zajtra inde”

Bratislava 24. októbra 2018 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Pavel Hapal opustil prostredie slovenského reprezentačného futbalu v marci. Lúčil sa v dobrom po vydarenej anabáze na lavičke dvadsaťjednotky, čo nechalo pootvorené dvere na prípadný návrat jedného dňa. Ten deň prišiel nečakane skoro, čo vyplynulo z vývoja v Sparte Praha aj A-tíme SR

Na snímke vpravo nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal a vľavo prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik

“Rád by som sa poďakoval Slovenskému futbalovému zväzu (SFZ), že mi vyšiel v ústrety a uvoľnil ma zo svojich služieb. Ďakujem aj za krásne tri roky, ktoré som prežil pri slovenskej dvadsaťjednotke a ktoré boli pre obe strany, myslím si, úspešné. Rozchádzame sa v dobrom a verím, že vzťahy, ktoré som si na Slovensku vybudoval, zostanú dobré aj naďalej,” povedal Hapal, keď prijal ponuku Sparty.

Reklama

Po siedmich mesiacoch sa vrátil na pôdu SFZ na najsledovanejší post. “Samozrejme, nepočítal som, že nastane toto po mojom povedzme nedobrom angažmáne v Sparte. Okolnosti sa zbehli tak rýchlo, ako hovoria všetci tréneri, že dnes ste tu a zajtra ste na úplne inom mieste. Ešte aj teraz som veľmi prekvapený, ale futbal to takto prináša. Rozišli sme sa vo veľmi dobrej atmosfére, neutieklo toľko času, je to len pár mesiacov a som naspäť doma,” povedal český kouč po stredajšom uvedení do funkcie.

Pražanov viedol v dvanástich stretnutiach českej ligy, zvíťazil v šiestich, prehral v jednom. Odvolali ho na začiatku tejto sezóny po neúspechu v úvodnom zápase druhého predkola Európskej ligy na pôde srbského Spartaka Subotica 0:2. Na Slovensku, v Česku i Poľsku absolvoval viacero klubových zastávok, pri národných mužstvách má skúsenosti iba v SR. Podobne ako viacerí hráči aj on “postúpil” z dvadsaťjednotky do áčka: “Odkedy som prišiel do Nitry, darilo sa mi vo všetkých kluboch na Slovensku, napokon aj v dvadsaťjednotke. Postúpili sme na šampionát a obstáli sme tam veľmi zdatne. Keď to vezmem z tohto pohľadu, darí sa mi na Slovensku určite viac ako v Česku. Dosiahol som tu pozíciu, o ktorej sníva veľa koučov. Stať sa trénerom národného tímu je asi to najviac, čo môže tréner v kariére dosiahnuť.”

Reklama

Pre prvého zahraničného kouča na lavičke SR nebude jednoduché výsledkovo napodobniť predchodcu. Slováci pod Kozákovým vedením odohrali 54 zápasov, v ktorých 29-krát vyhrali, 10-krát remizovali a 15-krát prehrali s celkovým skóre 80:48. V rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa s národným tímom dostal na 14. miesto v auguste 2015, čo je historické maximum. Momentálne figuruje SR v rebríčku FIFA na 26. pozícii. Hapalova bilancia sa začne rátať už v novembri proti Ukrajine a Česku – proti súperom, ktorí uzavreli tú Kozákovu.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:11

Lotyšský minister zahraničných vecí Krišjanis Kariňš oznámil, že k 10. aprílu odstúpi z funkcie.

14:09

Grécku metropolu Atény zahalili oblaky hustého prachu zo Sahary, ktorý tam cez východnú časť Stredozemného mora privial vietor zo severnej Afriky. Negatívne účinky prachu ešte umocňuje nezvyčajne teplé počasie.

13:40

Federálna vláda USA poskytne pôžičku vo výške 1,5 miliardy dolárov na obnovenie prevádzky jadrovej elektrárne v štáte Michigan. Má ísť o prvý takýto reštart v dejinách USA.

13:40

Bulharská populistická strana Je taký národ (ITN) odmietla vo štvrtok sformovať novú vládu, čím otvorila cestu k vypísaniu predčasných parlamentných volieb.

13:39

Slovensko má najdrahší benzín spomedzi susedných krajín Európskej únie (EÚ). V medzitýždňovom porovnaní ceny benzínu na Slovensku zaznamenali najvyšší percentuálny skok v strednej Európe v porovnaní so susednými Rakúskom, Českou republikou, Poľskom a Maďarskom. Upozornil na to analytik ČSOB Marek Gábriš v súvislosti s nárastom cien pohonných látok, o ktorom vo štvrtok informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

13:39

Tempo rastu peňažnej zásoby v eurozóne sa vo februári zrýchlilo, ako aj rast úverov súkromnému sektoru, ukázali nové údaje Európskej centrálnej banky (ECB).

13:38

Pre okresy Brezno, Snina a Veľký Krtíš vyhlási Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR dotačnú výzvu, z ktorej budú môcť spolu čerpať 1,1 milióna eur. Na tlačovej konferencii v Brezne to vo štvrtok povedal minister investícií Richard Raši (Hlas-SD).

13:38

Pobočky Slovenskej pošty budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené na Veľký piatok (29. 3), Veľkonočnú nedeľu (31. 3.) aj Veľkonočný pondelok (1. 4.). V sobotu (30. 3.) budú pošty poskytovať svoje služby v štandardných otváracích hodinách. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Slovenskej pošty Martin Guzi.

13:37

Kapacity vlakov sa pred Veľkou nocou napĺňajú, najvyťaženejšie vlaky sú aktuálne obsadené v priemere na 84 %. Väčšina expresných vlakov z Bratislavy do Košíc je už takmer plná. Záujem je tiež o InterCity (IC) vlaky a takmer vypredané sú aj niektoré medzištátne rýchliky z Košíc do Mukačeva. Vo štvrtok o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Dominik Drevický.

13:37

Česká ekonomika v minulom roku klesla menej, než sa predpokladalo. Český hrubý domáci produkt (HDP) sa v roku 2023 znížil o 0,2 %, uviedol ČSÚ na základe spresnených údajov. Vo svojom predchádzajúcom odhade zo začiatku marca počítal s poklesom až o 0,4 %. V poslednom štvrťroku 2023 česká ekonomika medziročne expandovala o 0,2 % (pôvodne: -0,2 %) a medzikvartálne o 0,4 % (+0,2 %).

13:36

Odborová asociácia výpravcov a dispečerov (OAVD) a Federácia strojvodcov (FS) vnímajú pozitívne aktivity Železníc SR (ŽSR) k dlhodobejšej stabilizácii zamestnancov. Za negatívum však považujú, že sa nepodarilo nájsť rýchle riešenie akútneho nedostatku zamestnancov na železniciach. OAVD to uviedla v súvislosti s rokovaním za okrúhlym stolom, ktoré sa uskutočnilo v utorok (26. 3.). Informoval o tom podpredseda republikovej rady OAVD Matej Ferencei.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali