Futbal-MSF14: Súhrn reakcií na žreb finálového turnaja 2014 v Brazílii

Futbal-MSF14: Súhrn reakcií na žreb finálového turnaja 2014 v Brazílii

Costa do Sauipe 6. decembra (TASR) – Súhrn reakcií na žreb finálového turnaja 20. futbalových MS 2014 v Brazílii:

A-skupina: BRAZÍLIA, Chorvátsko, Mexiko, Kamerun

Luiz Felipe Scolari, tréner Brazílie: "Je to dobré. Anglicko, Taliansko a Uruguaj sú v najťažšej skupine. A my v nej nie sme! Otvárame turnaj proti európskemu tímu, a to som aj chcel. Potom tu máme v druhom zápase Clasico, to bude veľmi ťažké. A potom Kamerun. Myslím, že je to pre nás priaznivé."

Reklama

Niko Kovač, tréner Chorvátska: "Je to veľmi špeciálne. Prvý zápas proti Brazílii, ktorý bude sledovať celý svet, to bude bomba. Pokúsime sa im to sťažiť, ale nebude to jednoduché. Radi by sme nadviazali na náš výkon z roku 2006, keď sme im poriadne znepríjemnili život. Skvelými zákrokmi ich vtedy držal nad vodou brankár Dida a v závere sme inkasovali gól od Kaka. Brazília je favorit, ale druhé miesto je otvorené. Mexiko sa v kvalifikácii trápilo, ale na MS sa vždy dokáže vyhecovať."

Miguel Herrera, tréner Mexika: "Máme troch ťažkých súperov. Musíme tvrdo pracovať, aby sme boli konkurencieschopní. Musíme byť ale realisti, lebo prípadný súper v osemfinále s B-skupiny bude ešte ťažší. Je to náročná skupina, no máme svoje ciele."

Reklama

Volker Finke, tréner Kamerunu: "Myslím, že zápas proti domácej Brazílii bude niečo špeciálne, plné emócií. Skupina nie je určite ľahká, Brazília je favorit celého turnaja, nielen tejto skupiny. Tá je atraktívna. Nemal som pred žrebom žiadne želanie, musíme potrápiť Mexiko aj Chorvátsko."

B-skupina: ŠPANIELSKO, Holandsko, Chile, Austrália

Vicente del Bosque, tréner Španielska: "Nenazval by som to skupinou smrti, ale nebudeme to mať jednoduché. Je kuriózne, začneme proti Holandsku, proti ktorému sme nastúpili vo finále predchádzajúceho svetového šampionátu v JAR."

Louis van Gaal, tréner Holandska: "Hráme v skupine s majstrami sveta zo Španielska, s Austrálčanmi, nad ktorými sme ešte nikdy nevyhrali a s kvalitným tímom Chile. Nie je to ideálne zloženie skupiny, oveľa radšej by som hral v H-čku."

Reklama

Nigel de Jong, stredopoliar Holandska: "Je to veľmi zaujímavá skupina. Už sa veľmi teším na náš prvý zápas."

Jorge Sampaoli, tréner Chile: "Je to naozaj ťažká skupina a musíme podať výkony na hranici našich možností, aby sme postúpili do osemfinále. Tréner Španielov del Bosque sa pred žrebom vyjadril, že nechce hrať proti Chile, ale ani my sme nechceli do skupiny úradujúcich majstrov sveta."

Ange Postecoglou, tréner Austrálie: "Toto sú majstrovstvá sveta. Sú tu najlepšie futbalové národy na planéte a my zdvihneme rukavicu, ktorá pred nami leží. Uvidíme v našej skupine výborný futbal a my chceme hrať jeho dôstojnú súčasť. Otestujeme našu výkonnosť proti najlepším na tejto úrovni."

C-skupina: KOLUMBIA, Grécko, Pobrežie Slonoviny, Japonsko

Reklama

Fernando Santos, tréner Grécka: "Možno to tak na prvý pohľad nevyzerá, ale je to jedna z najťažších skupín. Všetky štyri tímy majú totiž šancu postúpiť ďalej. Kolumbia má veľkú ofenzívnu silu, Pobrežie Slonoviny je skúseným tímom vo svojom strede so skvelými hráčmi ako sú Drogba či Gervinho, Japonci budú chcieť prekvapiť. Verím však, že sa nám podarí postúpiť medzi najlepších 16."

Jose Pekerman, tréner Kolumbie: "Je to vyrovnaná skupina. Máme tím z Afriky, Ázie aj Európy. Už sme dokázali, že súperiť môžeme s kýmkoľvek na svete."

Alberto Zaccheroni, tréner Japonska: "Je to škoda, že máme v skupine najlepšie africké mužstvo, ale našťastie nemáme ďalšieho Európana. Je rozdiel hrať proti Grékom alebo čeliť Holanďanom či Francúzom. Budeme hrávať v horúčavách, ale už máme skúsenosť z Pohára konfederácií."

Sabri Lamouchi, tréner Pobrežia Slonoviny: "Skupina je náročná, ale prijateľná. Verím, že sa konečne prebojujeme do osemfinále"

D-skupina: URUGUAJ, Kostarika, Anglicko, Taliansko

Jack Wilshere, anglický stredopoliar: "Je to ťažká skupina, no ale čo už. Ak chceme zvíťaziť, aj tak musíme hrať s tými najlepšími."

Roy Hodgson, tréner Anglicka: "Nepochybujte o tom, že je to veľmi náročná skupina. Dostať Taliansko a Uruguaj, to je akoby sme mali dvoch nasadených z prvého koša. Vieme, aké dobré je Taliansko, pretože sme s ním prehrali vo štvrťfinále EURO. Bude to veľmi ťažké aj preto, lebo budú zložité klimatické podmienky. Ale obaja sme na tej istej lodi.

Cesare Prandelli, tréner Talianska: "Nie som znepokojený. To by som bol skôr vtedy, keby sme dostali ľahkú skupinu. Čakajú nás ťažkí súperi, o to lepšie sa musíme na šampionát pripraviť. Máme možno výhodu v tom, že sme v tomto roku hrali v Brazílii na Pohári konfederácií. Našim základným cieľom je postup zo skupiny. Najťažší protivník? Kostarika, je pre nás totiž neznámou…"

Diego Forlan, útočník Uruguaja: "V porovnaní s ďalšími skupinami, my máme najťažšiu na týchto MS. Ale aj minulý šampionát sme mali veľmi komplikovanú skupinu a prešli sme ďaleko."

Reklama

Jorge Luis Pinto, tréner Kostariky: "Dostali sme ťažkú skupinu, Taliansko, Uruguaj a Taliansko sú dynamické a technicky dobre vybavené tímy. Pokúsime sa ich prekvapiť."

E-skupina: ŠVAJČIARSKO, Ekvádor, Francúzsko, Honduras

Didier Deschamps, tréner Francúzska: "Najdôležitejšou vecou je vyhrať prvý zápas, keď začínate na turnaji hrať. To, že nebudeme v ňom hrať proti Švajčiarsku, považujem za výhodu."

Ottmar Hitzfeld, tréner Švajčiarska: "Ekvádor a Honduras sú technicko-takticky veľmi dobre vybavené tímy a Francúzsko je absolútnym topmančaftom. Napriek tomu patríme medzi spolufavoritov skupiny a našou povinnosťou je postúpiť do osemfinále."

Reklama

Luis Suarez, tréner Hondurasu: "Odchádzam s dobrým pocitom. Okrem jednej výnimky, nechcel som Ekvádor. Nielen kvôli Reinaldovi, ale aj kvôli tomu, že tú krajinu mám veľmi rád a dlžím jej veľa. Ekvádor mi pomohol v kariére. Ale to je žreb. Pokúsime sa čeliť situácii najlepšie ako skutoční profesionáli. Chceme postúpiť do osemfinále."

Reinaldo Rueda, tréner Ekvádoru: "Bol som trénerom Hondurasu v roku 2010 a teraz mi osud doprial čeliť mu s Ekvádorom. To je futbal, to je život. Majú výborných hráčov, skúsených z MS 2010 v JAR. Bude to ťažký súper. A Švajčiarsko a Francúzsko? Napriek tomu, že sú obaja z Európy, majú odlišný štýl hry. Bude to veľká výzva."

F-skupina: ARGENTÍNA, Bosna a Hercegovina, Irán, Nigéria

Alejandro Sabella, tréner Argentíny: "Žreb skončil pre nás pozitívne. Vyhli sme sa totiž najsilnejším súperom. Máme veľké šance postúpiť do osemfinále."

Reklama

Carlos Queiroz, tréner Iránu: "Je to česť, je čas na radosť. Hráme proti najlepším na svete. Je to pre nás obrovská príležitosť postúpiť a dokázať, že máme dobrý tím."

Safet Sušič, tréner Bosny a Hercegoviny: "Argentína je favorit a bude to pre nás veľmi špeciálne, hrať náš prvý zápas proti nej na Maracane. Mali by sme mať spolu s Nigériu šancu pobiť sa o druhé miesto v skupine, no nikto si nesmie dovoliť podceniť Irán. Máme reálnu šancu postúpiť do osemfinále."

Stephen Keshi, tréner Nigérie: "Som spokojný. Toto sú už majstrovstvá sveta, nik nie je ľahký súper. Bosna je ťažký tím, videl som ju asi dvakrát v televízii. Irán som ešte nevidel. Ale ak sú na MS, musia mať dobré mužstvo."

G-skupina: NEMECKO, Portugalsko, Ghana, USA

Joachim Löw, tréner Nemecka: "Musíme akceptovať žreb taký, aký je. Teraz nás čaká tvrdá práca, musíme na dobre pripraviť na všetkých troch súperov. Sme papierovým favoritom skupiny, ale rozhodne sa na ihrisku."

Jürgen Klinsmann, tréner USA: "Cítil som v žalúdku, že dostaneme Nemecko. Je to jedna z vôbec najťažších skupín turnaja. Máme Portugalsko s Ronaldom a Ghanu, s ktorou už máme svoju históriu. Nemohlo to skončiť ťažšie. Ale toto sú majstrovstvá sveta. je to o tom, ako k tomu pristúpime. Dúfam, že niekoľkých ľudí prekvapíme. Budeme pripravení a sebavedomí."

Reklama

Paulo Bento, tréner Portugalska: "Bude to tesná skupina, s favoritom Nemeckom. USA aj Ghana majú dobré mužstvá, dobre organizované s dobrými hráčmi. Tí hrajú v najlepších európskych tímoch. Ale naše ambície nekončia v základnej skupine. Chceme medzi najlepších 16 a o to budeme tuho bojovať."

Kwesi Appiah, tréner Ghany: "Je pekné, že sa stretneme s Nemeckom a tiež s USA, ktoré sme zdolali v osemfinále MS 2010. Sme ešte lepší tím ako v JAR a som si istý, že v tejto skupine bude veľa prekvapení."

Bruce Arena, bývalý tréner USA: "Ťažký žreb, ale výber USA môže postúpiť, ak bude hrať dobre."

H-skupina: BELGICKO, Alžírsko, Rusko, Kórejská republika

Marc Wilmots, tréner Belgicka: "Je to zaujímavá skupina. U našich súperov chýba hráč svetovej extratriedy. Nehovorím, že je to Ľahká skupina, ale našim prvým cieľom bude postup do osemfinále, to zostáva nezmenené."

Vincent Kompany, obranca Belgicka: "Belgicko, Alžírsko, Kórea a Rusko, je to veľmi zaujímavá, ale aj veľmi zradná skupina. Pre nás nie je iná možnosť, musíme postúpiť do ďalšieho kola."

Reklama

Fabio Capello, tréner Ruska: "Je to dobrá skupina. Žreb nebol až taký nepriaznivý pre nás. Dôležité sú aj dejiská, hráme v centrálnej časti Brazílie. Som šťastný."

Hong Myong Bo, tréner Kórejskej republiky: "Hrali sme proti Rusku v príprave novembri, ale musíme si ho opäť naštudovať, veci sa zmenili. Ľudia si možno budú myslieť, že je to ľahká skupina, ale to nie je pravda. Nemôžeme podceniť žiadneho z našich súperov, všetci sú silní a chcú postúpiť."

Vahid Halihodžič, tréner Alžírska: "Mohli sme dopadnúť oveľa horšie, no žiadna skupina nie je ľahká. Belgicko je futbalovou krajinou a má kvalitný tím, podľa mňa sa pokojne môže stať jedným z prekvapení turnaja. Aj Rusko poznám veľmi dobre, majú skvelého trénera v osobe Fabia Capella. Aj Kórejčania majú vo svojom strede šikovných hráčov. Na šampionáte nepricestujeme ako turisti, hoci postúpiť do osemfinále bude náročné."

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:52

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa stretne so svojím americkým náprotivkom Joeom Bidenom 9. mája v Bielom dome. Agentúre AFP to v piatok povedal nemenovaný turecký predstaviteľ.

Za predpokladu, že dôjde k oficiálnemu potvrdeniu návštevy, by išlo o prvé stretnutie medzi Erdoganom a Bidenom v Bielom dome.

12:47

Na Filipínach sa na Veľký piatok nechalo niekoľko najradikálnejších veriacich po vzore Ježiša Krista ukrižovať. Iní sa v extrémnych prejavoch náboženskej oddanosti sebabičovali až do krvi. Informovala agentúra AFP.

Filipíny sú najväčšou rímskokatolíckou krajinou v Ázii a ku katolíckej viere sa hlási viac ako 85 percent obyvateľov. Zatiaľ čo väčšina si pripomínala ukrižovanie Krista v kostole počas pašií alebo trávila sviatky s rodinou, množstvo zvedavcov a turistov sa zhromaždilo v dedinách v okolí mesta San Fernando severne od Manily.

Na Filipínach sa najradikálnejší veriaci na Veľký piatok sebabičovali a nechali ukrižovať
Na snímke radikálny filipínsky veriaci sa necháva ukrižovať počas pašie na Veľký piatok v meste San Pedro Cutud, severne od Manily
12:35

Dva byty vyhoreli v piatok nadránom po výbuchu v bytovke v budapeštianskej mestskej časti Lágymányos. V jednom z bytov našli hasiči mŕtve telo staršej ženy, dve osoby boli zranené a 50 ľudí museli evakuovať. Pre agentúru MTI to uviedol hovorca maďarského Riaditeľstva úradu civilnej ochrany Dániel Mukics.

12:00

Pri izraelskom útoku v sýrskej provincii Aleppo zahynulo najmenej 42 ľudí vrátane šiestich militantov z libanonského hnutia Hizballáh, uviedlo v piatok Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Podľa sýrskej agentúry SANA došlo k útoku približne o 01.45 h miestneho času.

10:37

Daňové licencie, ktoré od budúceho roka prinesú minimálne zdanenie firiem bez ohľadu na ich hospodársky výsledok, ovplyvnia viac než 43 % slovenských spoločností. Komplikácie vzniknú predovšetkým malým a neaktívnym firmám. Ich majitelia by si preto mali zvážiť, ako ďalej postupovať, upozornil zakladateľ účtovno-poradenskej spoločnosti Bonitax Patrik Kasáš.

Daňové licencie majú byť podľa odborníka pákou na právnické osoby, ktoré sa daňovej povinnosti doteraz vyhýbali. Zasiahnu však aj podnikateľov, ktorí majú neaktívne spoločnosti.

09:48

Čím vyšší príjem a úroveň vzdelania, tým ochotnejší sú ľudia presťahovať sa za prácou do zahraničia. Urobilo by tak 22 % ľudí, pričom 69 % takúto možnosť odmieta. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Alma Career, ktorý sa uskutočnil na viac ako 76.000 respondentoch z 13 krajín.

V strednej Európe, na Balkáne a v regiónoch Pobaltia a Fínska je vyhliadka na lepší plat najpresvedčivejším dôvodom na zváženie zamestnania v zahraničí. Ako kľúčový motivačný faktor ju uviedlo približne 60 percent respondentov.

09:05

Srbský tenista Novak Djokovič stále nevie, kto bude jeho nový tréner. Prvý muž svetového rebríčka ukončil v stredu spoluprácu s Goranom Ivaniševičom, ktorý nahradil na prelome rokov 2021 a 2022 Slováka Mariána Vajdu.

Djokovič ukončil spoluprácu s Ivaniševičom
Na snímke z januára 2023 srbský tenista Novak Djokovič (vľavo) a jeho vtedajší tréner Goran Ivaniševič počas tréningu pred grandslamovým turnajom Australian Open v Melbourne
08:51

Nasadením pozemných jednotiek členského štátu NATO na Ukrajine by sa automaticky nestali všetky ostatné krajiny Aliancie účastníkmi konfliktu s Ruskom. Vyplýva to zo zatiaľ nepublikovanej správy odborného panelu nemeckého parlamentu, na ktorú sa odvoláva agentúra DPA.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron koncom februára odmietol vylúčiť vyslanie západných vojsk na Ukrajinu v budúcnosti.

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali