Futbal-EL: Košičania v Liberci bez Redžiča s cieľom potrápiť favorita

Futbal-EL: Košičania v Liberci bez Redžiča s cieľom potrápiť favorita

Liberec 23. júla 2014 (TASR/HSP)

 

Smoliarom prvého stretnutia bol Miroslav Viazanko, po nedovolenom zákroku na ďalšieho Slováka v drese Liberca Tomáša Ďubeka totiž hlavný rozhodca v 83. minúte nariadil pokutový kop

Futbalisti MFK Košice vycestovali na štvrtkový odvetný duel 2. predkola Európskej ligy do českého Liberca bez zraneného hrotového hráča Ajdina Redžiča, ktorý bude “žlto-modrým” chýbať minimálne do konca roka. Zverenci Radoslava Látala napriek prehre v úvodnom stretnutí nechcú pôsobiť odovzdaným dojmom a na štadióne “U Nisy” by radi zabojovali o postup. Ich hru by mala zdobiť spoľahlivá defenzíva a rýchle kontry.

Reklama

Devätnásťčlenná hráčska výprava vyrazila zo štadióna Lokomotívy už v utorok v skorých ranných hodinách (5.00 h) a po približne dvanásťhodinovej ceste dorazila do mestečka Frýdlant. Jej prechodným domovom sa stal novučičký hotel Antonie, v ktorom budú ubytovaní až do štvrtkového zápasu (19.00). V utorok večer si zatrénovali na ihrisku v susednej obci Raspenava.

Košičania sa pred odvetným stretnutím EL nenaladili správnym spôsobom. V nedeľu v rámci druhého kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy totiž podľahli Žiline, ktorá ich zdolala na domácom trávniku rozdielom triedy (4:1). “Pokiaľ máme šancu, tak budeme bojovať. Pripravíme sa rovnako ako na prvý zápas. Nič nevzdávame i keď vieme, že naše šance na postup sú už omnoho nižšie. Budeme však bojovať,” uviedol hlavný kormidelník “žlto-modrých” Látal. Na jeho slová nadviazal aj ofenzívny stredopoliar Erik Pačinda. “V Liberci budeme musieť ťažiť z dobrej defenzívy a najmä musíme streliť gól,” dodal.

Reklama

Smoliarom prvého stretnutia bol Miroslav Viazanko, po nedovolenom zákroku na ďalšieho Slováka v drese Liberca Tomáša Ďubeka totiž hlavný rozhodca v 83. minúte nariadil pokutový kop. Košický tím však v zápase zradila predovšetkým koncovka a skúsené mužstvo Slovana trpezlivo vyčkávalo na svoju chvíľu. “Urobili sme asi jednu väčšiu chybu v obrane a súper ju potrestal. Výsledok je taký, aký je. Určite neskladáme zbrane a budeme bojovať. Výsledok 0:1 nahráva Libercu, no neznamená to, že tam pôjdeme odovzdane. Budeme bojovať o postup a robíme pre to všetko,” povedal odhodlane Viazanko.

Hlavný tréner “modro-bielych” Samuel Slovák si je vedomý toho, že jeho zverenci majú za sebou iba polčas a postup do 3. predkola EL spečatí až vydarený domáci zápas. “Určite nič nepodceníme. Sme spokojní s výsledkom, ale viem, že nás čaká ešte jeden zápas. Pripravíme sa na neho čo najlepšie,” vyhlásil Slovák, v ktorého tíme pôsobí šesť slovenských hráčov – Lukáš Hroššo, Tomáš Ďubek, Michal Hamuľak, Branislav Obžera, Michal Obročník a Ľuboš Kolár.

Košičania podľahli v úvodnom zápase 2. predkola EL Libercu 0:1, keď po bezgólovom prvom polčase rozhodol v 83. minúte o jeho víťazstve z penalty Jarolím. “Tento výsledok sa dá veľmi rýchlo zmazať. Samozrejme vďaka nemu môžeme byť pokojnejší, mať väčšiu chuť do tréningu a prípravy na odvetný duel. Do stretnutia musíme ísť ako za stavu 0:0 a hrať na víťazstvo,” tvrdil v rozhovore pre TASR Jarolím.

Odvetný duel povedie Nór Svein-Erik Edvartsen. Postupujúci tím narazí v 3. predkole tejto súťaže na rumunský Astra Giurgiu. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali