Fantastická schizofrénia. Ide o utečencov vnucovaných Bruselom a Ruskom

Fantastická schizofrénia. Ide o utečencov vnucovaných Bruselom a Ruskom

Bratislava 14. mája 2021 (HSP/Sputnik/Foto:Sputnik-Olmo Calvo, SITA/AP-Olivier Matthys, Yoan Valat)

 

Viete, čo je paradox? Keď lepšoľudia varujú pred útokom radikálnych stúpencov islamu, ale velebia Európsku úniu za kvóty na utečencov, ktoré nám bruselskí páni opäť chcú vnútiť

utečenci, migranti
Na snímke utečenci

Poďme si to, vážení čitatelia, rozbiť do konkrétnych príkladov.

Reklama

“Odveta pritom nemusí na prvý pohľad vôbec vyzerať ako operácia ruskej rozviedky. Rovnako ako sa to nezdalo na samom začiatku po výbuchu munície vo Vrběticiach v roku 2014. Bezpečnostné zložky sa podľa mojich informácií teraz obávajú najmä jednej veci – a tou je časť moslimskej komunity, ktorú sa ruská tajná služba snaží už dlho infiltrovať”, fantazíruje známy novinár Jaroslav Kmenta.

Vraj k takýmto operáciám majú byť využití moslimovia, ktorí sa už zabývali v krajinách V4, teda Vyšehradskej štvorky, teda v Česku, na Slovensku alebo v Maďarsku či v Poľsku.

Reklama

Kmenta ako jedného z radikálov zmieňuje Leonida Kušnarenka, právnika a bývalého predsedu pražskej moslimskej obce. Prečo skončil? Len pre pripomenutie, ponúkal členom obce ozbrojenú pomoc. Lenže novinár z nejakého dôvodu zabudol spomenúť, že Kušnarenko pochádza z Ukrajiny a islam prijal v Karlových Varoch. Nie je to Rus a k ruskej národnosti sa nehlási.

Druhý príklad nie je rozprávka o tajnej bunke teroristov, ale nepríjemná pravda, ktorú médiá hlavného prúdu nezmieňujú. Ona totiž nie je veľmi populárna.

Európska komisárka pre vnútorné záležitosti Ylva Johanssonová vyzvala štáty únie, aby prejavili solidaritu s Talianskom, do ktorého cez víkend na lodiach priplávalo viac ako 1 400 migrantov. EÚ vraj potrebuje rýchle riešenie do doby, ako bude prijatý Nový migračnej pakt EÚ.

Ylva Johanssonová
Na snímke Ylva Johanssonová

Inými slovami to znamená: Brusel si nevie s migračnou vlnou opäť a zase rady. Preto tlačí na členské štáty, aby si vzali utečencov. Začína to štrnástimi stovkami migrantov, ale akonáhle sa stavidlá otvoria, bude to argument pre kvóty a celej EÚ prerozdeľovanie utečencov bez princípu dobrovoľnosti.

Tá tvrdohlavosť bruselských pánov je fascinujúca. Neustále a cieľavedome útočia na city členských štátov EÚ, aby utečencov prijali. Pretože to je jediná stratégia, ktorú Európska únia má. Zastaviť vlny migrantov nevie, integrovať ich nevie, tak ich aspoň nasadí do každej krajiny.

Reklama

O dvojakom prístupe k utečencom Sputnik hovoril s členom poslaneckého klubu SPD a podpredsedom českej snemovne výboru pre verejnú správu a regionálny rozvoj Jiřím Kohútkom.

“Niektorí novinári, ako vidíme pomerne často, fungujú skôr ako vplyvní agenti so spravodajskými službami alebo vyšetrovacími orgánmi, ktorí prostredníctvom únikov informácií zo živých káuz a spisov rozohrávajú najrôznejšie politické a mediálne hry. Často ide aj o súčasť spravodajských hier a o šírenie zjavných dezinformácií. Podobne tomu bolo napr. v prípade tzv. Ricínového agenta, čo bola blamáž tajnej služby i niektorých médií. A v tomto duchu vnímam aj zvesti pána Kmenta.

Áno, Európska komisia v minulom roku predstavila tzv. Reformu spoločnej azylovej a migračnej politiky, pod názvom Nový pakt o migrácii a azyle. A tento plán má za cieľ, hoci v inej, záludnejšej forme, ako tomu bolo v roku 2015, prerozdeľovať nelegálne predovšetkým moslimských migrantov do Európskej únie do jej jednotlivých členských štátov, a to aj proti ich vôli.

Ambíciou návrhu je rozbúrať doterajší systém tzv. Dublinských pravidiel pre prisťahovalectvo do Európy, kedy migrant má povinnosť požiadať o azyl v tom štáte, kde do Európy vstúpil. A naopak, tento návrh sa snaží rozložiť zodpovednosť za neúspešné navrátenie migrantov, ktorým žiadosti o azyl zamietli (čo je prípad dvoch tretín všetkých žiadateľov o azyl), do krajín ich pôvodu, na všetky členské štáty Európskej únie.

Nový migračný pakt tak počíta s tým, že keď niektoré únijné krajiny nahlásia tzv. kritický stav v oblasti počtu žiadostí o azyl, vznikne ostatným členským štátom povinnosť solidarity. Európska komisia potom určí tzv. spravodlivý podiel (množstvo) žiadateľov o azyl, ktoré si jednotlivé členské krajiny budú musieť rozobrať.

Reklama

A to buď priamo, za “odmenu” desaťtisíc eur za prijatého migranta, alebo tzv. na diaľku, formou sponzorstva a potom aj praktickej realizácie návratov neúspešných žiadateľov o azyl do ich domovských krajín. Ak sa tento návrh zlyhá zrealizovať do ôsmich mesiacov, preberá nelegálneho migranta so všetkým na svoje územie ten štát, ktorému solidaritu nariadili. A tam má možnosť zadržiavať ho počas procedúry vyhosťovania v detencii iba maximálne dvakrát na dvanásť týždňov. Vo zvyšnom čase mu musí umožniť voľný pohyb a živiť ho.

Pokiaľ bude vyhlásený stav tzv. absolútnej krízy, preberá krajina s nariadenou solidaritou migranta – a starosť o jeho vyhostenie – už po štyroch mesiacoch. O tom, kedy stav krízy prechádza do stavu absolútnej krízy, rozhoduje opäť Európska komisia. Čo znamená, že môže cieľovým štátom de facto nadiktovať premiestniť na svoje územie nariadený počet migrantov”, hovorí politik.

Prečo nám Brusel neustále vnucuje utečenecké kvóty? Nikto s nimi predsa nesúhlasí …

“Jednak preto, že mnohé krajiny EÚ majú s moslimskou ilegálnou migráciou, ktorú podporovali a často doteraz podporujú, veľké vnútropolitické, bezpečnostné a finančné problémy, ktoré chcú vyviezť do krajín, ktoré touto migráciou zasiahnuté ešte nie sú, čo sú najmä krajiny strednej Európy. A zároveň ide aj o politické a ekonomické oslabenie štátov strednej Európy, prostredníctvom tohto exportu migrantov, ktorý týmto krajinám prinesie ohromné ​​finančné náklady, zhoršenie bezpečnostnej situácie a postupný rozklad spoločenského a právneho poriadku, ako to teraz napríklad vidíme vo Francúzsku, kde už časť armády vyzýva prezidenta Macrona k zásahu proti moslimským imigrantom. A títo vojaci zároveň hovoria, že ak Macron nezasiahne, zasiahnu sami”, hovorí poslanec.

macron
Na snímke francúzsky prezident Emmanuel Macron
Nezabudlo sa u nás tak trochu na tému utečencov, ktorých nám vnucuje Európska únia?

“Určite áno, a je to veľká chyba. Bohužiaľ obdobie od vlaňajšieho marca je vo verejnom priestore úplne v znamení tematiky covidu, s výnimkou posledného mesiaca, keď ju doplňuje vrbětická kauza. Pritom za veľmi nebezpečný považujem Nový migračný pakt i české ministerstvo vnútra, ktoré k nemu uvádza:

“Hoci je v otázke solidarity zdôrazňovaná flexibilita solidárnych opatrení, podľa návrhov uvedených v Pakte skrývajú aj tieto novo navrhnuté formy solidarity úskalia, ktoré by v určitých scenároch mohli viesť k povinnosti premiestniť na územie členského štátu nelegálnym pobytom osoby (napr. v prípadoch, že by sa v rámci tzv. návratového sponzorstva nepodarilo osoby do krajiny tranzitu alebo pôvodu navrátiť)”.

A ešte horšie je, že o finálnej podobe Paktu už podľa všetkého zrejme nebude hlasovať Európska rada (predsedovia vlád krajín) s možnosťou zástupcov členských štátov uplatniť veto, ale opäť (ako v roku 2015 o prvých povinných migračných kvótach) Rada ministrov vnútra Európskej únie, kde sa už rozhoduje väčšinovým spôsobom a nesúhlasiaca menšina môže byť prehlasovaná. Majme sa naozaj na pozore!”, varuje poslanec za SPD Jiří Kohoutek.

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

19:43

19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali