Dvojgólový Messi rozhodol o obrate, PSG zdolal Lipsko a vedie skupinu

Dvojgólový Messi rozhodol o obrate, PSG zdolal Lipsko a vedie skupinu

Paríž 20. októbra 2021 (TASR/HSP/Foto:SITA/AP-Francois Mori)

 

Lionel Messi skóroval v druhom zápase Ligy majstrov za sebou, Kylian Mbappe sa strelecky presadil z hry po siedmich stretnutiach vo všetkých súťažiach a futbalisti Paríža St. Germain zdolali RB Lipsko 3:2. Po utorňajšom programe A-skupiny LM vedú tabuľku so ziskom 7 bodov, Lipsko v Parku princov viedlo 2:1, no prvé body nezískalo

Lionel Messi
Na snímke Lionel Messi

Mbappe poslal domácich do vedenia už v 9. minúte, keď si prebral loptu za polovicou ihriska, potiahol ju do šestnástky a tam strelou k žrdi pomedzi nohy obrancu prekonal hosťujúceho brankára Pétra Gulácsiho. Cez víkend rozhodol z jedenástky o ligovej výhre nad Angers 2:1, na klubovej úrovni to však bol jeho prvý zásah z hry od 11. septembra. Lipsko otočilo vývoj gólmi Andreho Silvu a Nordiho Mukieleho, ale posledné slovo mal Messi. V 67. minúte zužitkoval prihrávku Mbappeho, z prvej trafil žrď a loptu kotúľajúcu sa po bránkovej čiare dorazil do siete. O sedem minút neskôr “panenkovsky” premenil jedenástku nariadenú po zákroku na Mbappeho. Aj ten mohol v nadstavenom čase pridať z pokutového kopu svoj druhý zásah v zápase, ale prestrelil bránku.

Reklama

“Bol to náročný duel, na ktorého konci sme spokojní, lebo sme získali tri body. Bolo pre nás dôležité, aby sme po stretnutí figurovali na čele tabuľky. Hrali sme proti veľmi dobrému tímu, bolo to naozaj ťažké, celkovo si však myslím, že víťazstvo sme si zaslúžili. Nepríjemné to bolo najmä po inkasovanom góle na 1:1 a na začiatku druhého polčasu, keď sme dostali druhý gól. Hráči však potom ukázali veľké odhodlanie, tak ako to robia počas celej sezóny. Samozrejme vieme, že sa musíme zlepšiť, a aj sa zlepšíme. V daných okolnostiach musíme vyzdvihnúť hráčov,” povedal na oficiálnej klubovej stránke tréner francúzskeho vicemajstra Mauricio Pochettino, ktorému pre svalové problémy v oblasti slabín chýbal ďalší slávny útočník Neymar.

Mauricio Pochettino
Na snímke Mauricio Pochettino

Aj bez neho si Parížania s nepriaznivým stavom poradili a tabuľku vedú o bod pred Manchestrom City. Finalista predchádzajúcej sezóny triumfoval na trávniku FC Bruggy vysoko 5:1, belgický zástupca je so štyrmi bodmi na tretej priečke. “Vytrpeli sme si to. Pred úvodným výkopom sme vedeli, že na nás čaká dynamický tím, ktorý potrebuje zvíťaziť, lebo má na konte 0 bodov. Proti Lipsku sa hrá ťažko, vieme o tom svoje, stretli sme sa s ním v predchádzajúcich dvoch ročníkoch. V prvých 20-25 minútach sme začali dobre, ale potom sme stratili kontrolu, v tomto sa musíme zlepšiť. Striedania v druhom polčase nám dodali energiu a pomohla nám aj zmena systému. Sme radi, no zápas by sme mali kontrolovať celých 90 minút. Nie je to možné zakaždým, ale musíme sa o to snažiť,” povedal parížsky stredopoliar Ander Herrera.

Reklama

Tréner hostí Jesse Marsch v pozápasovom hodnotení podotkol, že nemecké mužstvo si zaslúžilo krajší výsledok: “Hrali sme dobre a kontrolovali sme stretnutie väčšinu času. Po tom, ako sme sa dostali do vedenia, vypracovali sme si dobrú východiskovú pozíciu. Spravili sme však veľkú chybu a Messi s Mbappem nepotrebujú veľa času ani priestoru na skórovanie. Môžeme si vziať mnoho pozitív, bojovali sme statočne, pripravili sme si veľa šancí a hrozili sme aj zo štandardných situácií. Situácia v skupine však už bude pre nás náročná, v nasledujúcich dueloch musíme robiť menej chýb.” Lipsku k prvým bodom nepomohol ani gól Andreho Silvu: “Namakali sme sa, takže prehra sa neprijíma ľahko. Nezaslúžili sme si prehrať.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:00

Ruská pravoslávna cirkev suspendovala kňaza, ktorý viedol smútočnú omšu za zosnulého kritika Kremľa Alexeja Navaľného, uvádza sa v dekréte uverejnenom v utorok.

Patriarcha Kirill, blízky spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina, podpísal dekrét, ktorým zakázal kňazovi Dmitrijovi Safronovi udeľovať požehnanie, nosiť kríž a rúcho na obdobie nasledujúcich troch rokov.

12:46

Miera nezamestnanosti vo Švédsku dosiahla v marci najvyššiu úroveň za posledných deväť mesiacov.

Sezónne neupravená miera nezamestnanosti sa minulý mesiac vyšplhala na 9,2 % z februárovej úrovne 8,5 %. Zvýšila sa aj v medziročnom porovnaní, keďže v marci 2023 predstavovala 7,7 %.

12:35

Slovenský hrubý domáci produkt (HDP) na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %. Na údaj z modelu Erste Group Research odkazuje v analýze k 20. výročiu vstupu Slovenska do EÚ analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák. Od vstupu do EÚ nominálne mzdy na Slovensku vzrástli 2,7-násobne, zatiaľ čo ceny sú vyššie približne o 80 %.

12:22

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v utorok v Argentíne ľudí proti úsporným opatreniam vlády pravicovo-populistického prezidenta Javiera Mileiho a za “obranu bezplatných verejných univerzít”. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

protest, Argentína
Študenti protestujú proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho a požadujú tiež viac financií pre verejné univerzity v Buenos Aires
11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali