Daniel Lipšic reaguje na obvinenia Zoroslava Kollára

Daniel Lipšic reaguje na obvinenia Zoroslava Kollára

Bratislava 3. januára 2024 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Screenshot Youtube/Zoroslav)

 

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa na sociálnej sieti bráni voči obvineniam, ktoré na jeho osobu vzniesol Zoroslav Kollár. Týkali sa jeho nehody, pri ktorej usmrtil človeka, ako aj jeho osobného života. Na tie sa Lipšic rozhodol reagovať rozsiahlym príspevkom 

Lipšic zoroslav kollar
Na snímke vľavo Daniel Lipšic a Zoroslav Kollár

V úvode svojho príspevku Lipšic vyvracia tvrdenia Zoroslava Kollára, kde ho označil za človeka, ktorého 20 rokov prenasleduje a „trestnoprávne rieši“, pričom Kollár sám seba považuje za bezúhonného človeka.

Reklama

„Je pravdou, že som bol viac ako 20 rokov vždy na opačnej strane barikády ako Zoroslav K. Na tom však nie je nič osobné. Veľké množstvo predstaviteľov zločineckých skupín, bielych golierov a oligarchov, vyhlasovalo, že za ich trestnými stíhaniami bola moja osobná pomsta alebo záujem o medializáciu. Zoznam je pomerne dlhý: od Mikuláša Černáka, cez Róberta Okoličányho, Juraja Ondrejčáka, Igora Štefanova, až po Mariána Kočnera, Jaroslava Haščáka, Miroslava Výboha, či Norberta Bödöra“ – vypočítava Lipšic.

Zoroslav Kollár sa taktiež vrátil k Lipšicovej dopravnej nehode, pri ktorej usmrtil človeka. Tvrdí, že pred nehodou nebol v nákupnom centre, ako Lipšic tvrdí, ale na akomsi „záhadnom stretnutí“. Z toho Kollár usudzuje, že dychovú skúšku za neho vykonala iná osoba. Lipšic však tieto informácie odmieta a prikladá aj dôkazy o nákupe aj o vykonaní krvných testov na alkohol, ktoré to vyvracajú. „Na fotografiách je účtovný doklad z nákupu šanónov pred mojou dopravnou nehodou v nákupnom centre Polus (trochu vyblednutý), výsledky toxikologickej analýzy (teda skúšky z rozboru krvi, nie dychovej skúšky), a návrh Krajskej prokuratúry Bratislava“ – dodal špeciálny prokurátor.

Reklama

Taktiež Lipšic vyvracia tvrdenia o tom, že v rovnakých nehodách požadoval uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody. „Nie je to pravda. Uloženie nepodmienečného trestu odňatia slobody som požadoval len v tých prípadoch, kedy vykonané dokazovanie prišlo k záveru, že vodič motorového vozidla niesol výlučnú vinu na dopravnej nehode“ – doplnil Lipšic.

Lipšic sa pozastavil pri Kollárových obvineniach, ktoré súvisia s jeho osobným životom a ktoré podľa jeho názoru zašli tak ďaleko, že sa proti nim rozhodol brániť súdnou cestou. „Obvinenia zo znásilnenia, nútenia na interrupciu, bitia mojej manželky, inštalácie odposluchu v neznámej krabičke (a jeho následného tajomného odinštalovania), považujem za tak absurdné, že sa proti nim budem brániť“ – dodáva Lipšic. Keďže je útočené na jeho rodinu, tak sa mieni brániť aj súdnou cestou, aj keby to za iných okolností neurobil.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:59

Najmenej 19 ľudí zahynulo počas víkendu v Peru pri dvoch rôznych dopravných nehodách autobusov, informovali tamojšie úrady.

Desať ľudí zahynulo a ďalších 16 bolo zranených po tom, ako ich autobus narazil do prívesu v regióne Pasco v strednej časti krajiny. Ďalších deväť ľudí zahynulo a šesť utrpelo zranenia pri nehode v regióne Ancash na západe krajiny, keď sa ich autobus zrútil zo z útesu.

08:52

Austrália a Nový Zéland v utorok vyšlú do Novej Kaledónii svoje lietadlá, aby evakuovali turistov, ktorí uviazli na tomto nepokojmi zmietanom francúzskom zámorskom území.

Austrálska ministerka zahraničných vecí Penny Wongová oznámila, že v utorok odletia do Novej Kaledónie dva lety v snahe priviesť späť časť z 300 Austrálčanov.

08:39

Izraelský premiér Netanjahu obvinil Medzinárodný trestný súd v Haagu z antisemitizmu, pretože navrhol, aby prokurátor Chán zatkol izraelských lídrov.

Netanjahu uviedol, že Khanovo vyhlásenie odmietol „so znechutením“, a povedal, že je príkladom „nového antisemitizmu“, ktorý sa z univerzitných kampusov (kde predtým zúrili propalestínske protesty – pozn. red.) presunul do Haagu.

Podľa premiéra Medzinárodný trestný súd nezabráni Izraelu zničiť Hamas a dosiahnuť „úplné víťazstvo“.

08:32

Ruská delegácia je od pondelka do piatku tohto týždňa na návšteve Pchjongjangu, informovali v utorok severokórejské štátne médiá. Ide o poslednú zo série čoraz intenzívnejších stretnutí medzi oboma krajinami.

08:23

Poplatok za vstup do Benátok pre jednodňových návštevníkov, ktorý je prvým svojho druhu na svete, zaznamenal neúspech už od jeho zavedenia na sviatok Dňa oslobodenia a Dňa svätého Marka 25. apríla, uviedol v pondelok na tlačovej konferencii v klube zahraničných novinárov v Ríme jeden z členov benátskej mestskej rady.

08:13

Desať osôb utrpelo zranenia v pondelok večer pri zásahu bleskom v nemeckom meste Drážďany. Medzi zranenými je sedem mužov a tri ženy vo veku od 26 do 41 rokov.

07:59

Spojené štáty neplánujú vyslať na Ukrajinu svojich vojenských inštruktorov. Vyslaní by mohli byť až v prípade skončenia vojny na jej území, vyhlásil v pondelok náčelník štábu vzdušných síl USA Charles Brown.

07:53

Poľské bezpečnostné služby zadržali deväť ľudí, ktorých podozrievajú zo zapojenia sa do plánovania sabotáží v krajine na pokyn ruských tajných služieb, oznámil v pondelok tamojší premiér Donald Tusk.

07:47

Americký prezident Joe Biden v pondelok poprel, že izraelská ofenzíva v Pásme Gazy je genocída. Reagoval na viaceré obvinenia voči Izraelu na pôde Medzinárodného trestného súdu (ICC).

07:26

Sudkyňa federálneho súdu v San Franciscu z dôvodu pochybenia opätovne otvorí pojednávanie s Davidom DePapem, ktorý bol v piatok odsúdený na 30 rokov väzenia za útok kladivom na manžela bývalej predsedníčky americkej Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovej.

Dôvodom na nové pojednávanie je skutočnosť, že sudkyňa Jacqueline Scott Corleyová minulý týždeň DePapemu počas jeho prítomnosti na súde neposkytla priestor na vyjadrenie.

David DePape
Na archívnej snímke David DePape v kalifornskom Berkeley
07:16

Pápež František zaslal v pondelok sústrastný telegram iránskemu najvyššiemu duchovnému vodcovi ajatolláhovi Alímu Chameneímu v súvislosti so smrťou iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího pri nedeľňajšej havárii vrtuľníka. Informovala o tom agentúra AFP.

07:04

Spojené štáty a Saudská Arábia sú blízko k uzavretiu bilaterálnej obrannej dohody, uviedol v pondelok Biely dom.

Hovorca americkej Rady pre národnú bezpečnosť John Kirby oznámil, že obe strany sú k dohode bližšie než kedykoľvek predtým. Kirby dodal, že poradca Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan dosiahol počas víkendu v rokovaniach s predstaviteľmi Rijádu významný pokrok.

06:55

Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) v pondelok neprijala návrh rezolúcie predloženej Ruskom, ktorý žiadal zákaz rozmiestňovania či používania zbraní vo vesmíre.

Za návrh zahlasovalo sedem členov BR OSN, rovnaký počet bol proti a jedna krajina sa zdržala hlasovania. Na schválenie bolo potrebných najmenej deväť hlasov.

06:43

Hlavné medzinárodné letisko na Haiti v pondelok po takmer troch mesiacoch opäť otvorili. Úrady ho začiatkom marca uzavreli vzhľadom na neutíchajúce násilie zločineckých gangov.

Letisko na Haiti
Lietadlo pristáva na Medzinárodnom letisku Toussainta-Louverturea v haitskom hlavnom meste Port-au-Prince
06:34

Západní spojenci Ukrajiny by mali zrušiť obmedzenia na použitie zbraní dodaných na Ukrajinu a dopriať Kyjevu viac slobody pri útokoch na ciele v Rusku. V pondelok to počas rozhovoru vyhlásil litovský minister zahraničných vecí Gabrielius Landsbergis.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena obdivuje ruže v stánku spoločnosti Peter Beales Roses - World Leader in Classic Roses na výstave Chelsea Flower Show v Londýne

Autor: TASR/AP-Kirsty Wigglesworth

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Peter Haršáni

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali