Ako naložiť s vládou po budúcich voľbách. Čo musí (mala by) urobiť opozícia, aby bezpečne vyhrala v najbližších voľbách

Ako naložiť s vládou po budúcich voľbách. Čo musí (mala by) urobiť opozícia, aby bezpečne vyhrala v najbližších voľbách

Bratislava 9. decembra 2021 (HSP/Foto: screenshot videa )

 

Vlády na Slovensku sa chopila partička psychopatov a kvôli tomu sme všetci v nebezpečenstve, dá sa povedať v nebezpečenstve ohrozenia života. Je nevyhnutné, aby po ďalších voľbách boli títo neschopní politici vystriedaní a nová vláda začala dávať štát doporiadku a sanovala vzniknuté škody. Čo teda strany opozície musia urobiť už teraz, aby boli v nadchádzajúcich voľbách úspešné?

Plyšový macík sleduje tlačovku Igora Matoviča

Vládna partička deštruuje právny štát a prijala už viaceré, alebo sa v najbližšom čase chystá prijať viacero veľmi sporných opatrení.

Reklama

Jedným z takýchto opatrení je povinné očkovanie pre 60+ a možno aj pre iné vekové skupiny. Toto opatrenie ešte nie je prijaté, ale vláda o ňom hlasno uvažuje.

Myslím si, že toto opatrenie je problémové z viacerých dôvodov. Jednak nie každý, kto má 60 a viac, je senilný, aby nevedel posúdiť, čo je pre neho dobré, práve naopak, väčšina seniorov má jasný úsudok. Každý človek, nie len dôchodca, by mal posúdiť, čo je pre neho väčšie riziko, či vakcína alebo covid, pričom seniori by mali do úvahy zobrať okrem chorôb, ktorými už trpia, aj to, že ich organizmus už nie je tak silný a chorobou sa skôr vyčerpá. Mali by zvážiť všetky pre a proti a nehanbiť sa za to, ak im lepšie vychádza vakcína. A tiež rátať s tým, že covid je v ich vekovej kategórii naozaj smrteľná choroba a brať to do úvahy.

Reklama

Ale nariadiť im očkovať sa experimentálnou neotestovanou látkou sa mi zdá silná káva. Vláda argumentuje, že kolabuje zdravotný systém. Áno ten kolabuje, ale kvôli jej neschopnosti. Nemôžu to teraz zachraňovať seniori nútenou vakcináciou.

Každopádne, ak vakcináciu niektorým skupinám nariadia, budú ju vynucovať pokutami. Tí, čo ich nezaplatia, by mali byť asi exekuovaní alebo odsúdení na nepodmienečné tresty odňatia slobody, lebo neviem si predstaviť, ako inak by donútili človeka, aby sa dal vakcinovať, ak nechce.

Strany opozície by preto už dnes mali dať verejný prísľub, že v prípade, že situácia dôjde až tak ďaleko, po vytvorení vlády zrušia všetky uložené pokuty a všetky rozhodnutia štátnych orgánov, či už to budú polícia, úrady alebo súdy, v súvislosti s vymáhaním povinného očkovania. Ľudia tak budú vedieť, že po dvoch rokoch sa zbavia tohto problému.

Ďalším veľmi problémovým rozhodnutím bolo rozhodnutie vlády uvedené v dokumente “Terapeutický manažment pacientov s COVID-19” (oficiálne “metodické usmernenie” ), ktorým sa znemožnil prístup k liečebnej starostlivosti ľuďom chorým na covid. Táto situácia stále trvá. Rozdiel medzi lekármi, ktorí toto odporúčanie dodržiavajú a tými ktorí ho nedodržiavajú a pacientov riadne ambulantne liečia, je práve v počte ich pacientov na jiskách a v márniciach. Toto rozhodnutie vlády spôsobilo smrť mnohých ľudí a treba ho vnímať ako nepremlčateľný trestný čin proti ľudskosti.

Ďalším veľmi problémovým rozhodnutím sú segregačné rozhodnutia a rozhodnutia o obmedzení osobnej slobody.

Reklama

Čo sa týka obmedzovania osobnej slobody pohybu a umiestňovanie ľudí do izolačných karanténnych zariadení Ústavný súd už rozhodol, že toto bolo protiústavné. Škoda, že súčasný Ústavný súd rozhoduje o všetkom, až keď je po všetkom. Že jeho členovia nemajú dosť osobnej odvahy, aby proti protiústavným rozhodnutiam vlády a parlamentu zasiahli včas a zamedzili trvaniu protiprávneho stavu.

Rozhodnutie o segregácii časti obyvateľstva a obmedzovaní ľudských práv iba jednej časti obyvateľstva na základe kritéria očkovania je rozhodnutie, ktoré jasne porušuje chartu základných ľudských práv, a rôzne antidiskriminačné zákony európskej únie a Slovenskej republiky.

Takisto rozhodnutie o povinnom testovaní v zime minulého roku sa ukázalo ako genocidiálne, keď nasledoval prudký nárast ochorení a počty mŕtvych nás vyniesli na svetovú špicu v počte úmrtí na milión obyvateľov.

Z podobnej kategórie bude najskôr aj rozhodnutie neschváliť ivermektin, aby sa tento liek stal na Slovensku dostupným. O jeho účinnosti sa vedú spory, ale väčšina odborných štúdií potvrdzuje jeho účinnosť.

Pri všetkých týchto rozhodnutiach vlády, ktorých dôsledkom boli kopy mŕtvych alebo porušovanie základných ľudských práv, musí dnešná opozícia dať verejný prísľub, že budú vyšetrované a potrestané. Že po voľbách zriadi niečo ako Norimberg II a vážne sa postaví za potrestanie zločinov proti ľudskosti, aby v budúcnosti nikoho nenapadlo segregovať ľudí alebo inak porušovať ich ľudské práva.

Reklama

Jozef Kováč

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali