Bratislava 7. júla 2020 (HSP/Sputnik/Foto:Pixabay)
Čierne korenie je pre väčšinu ľudí obľúbeným korením, robí chuť jedla ostrejšiu a bohatšiu. To však nie je jeho jedinou výhodou. Má oveľa väčší vplyv na zdravie, ako sa môže na prvý pohľad zdať
- trávenie
Čerstvé čierne korenie obsahuje kyselinu chlorovodíkovú, ktorá pomáha tráveniu. Okrem toho má vplyv na črevá, znižuje riziko gastrointestinálnych porúch, píše Healthline a cituje výsledky štúdie.
- zápcha
Ľudia trpiaci zápchou by mali do svojho jedálnička pridať čierne korenie. Pravidelná konzumácia tohto korenia pomáha tento problém vyriešiť.
- nadváha
Čierne korenie pomáha schudnúť. Môže byť pridaný do zeleného čaju dvakrát alebo trikrát denne. Veľké množstvo fytonutrientov vo svojom zložení pomáha znižovať množstvo tuku v tele.
- rakovina
V kombinácii s kurkumou sa čierne korenie považuje za prevenciu rakoviny. Čierne korenie obsahuje antioxidanty, vitamín A a karotenoidy, ktoré pomáhajú predchádzať rakovine a iným smrteľným ochoreniam.