Cehlárik v lete tvrdo pracoval. Verí, že príde ďalšia šanca v NHL

Cehlárik v lete tvrdo pracoval. Verí, že príde ďalšia šanca v NHL

Bratislava 2. decembra 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Marko Erd)

 

Slovenský útočník Peter Cehlárik už štvrtú sezónu bojuje o miesto v zámorskej NHL. Organizácia Bostonu Bruins mu dala príležitosť zahrať si v najprestížnejšej lige sveta vo všetkých štyroch ročníkoch, ale zatiaľ sa nestal stabilnou súčasťou prvého tímu “medveďov”. Rodák zo Žiliny prežíva momentálne vydarené obdobie v Providence Bruins v AHL, no musí trpezlivo čakať na ďalšiu šancu v nabitom tíme Bostonu

Na snímke hokejista Peter Cehlárik

“Pre zranenie som vymeškal som posledné dva zápasy v kempe a prišiel som o šancu ukázať sa. Bolo mi to ľúto, ale napriek tomu som spokojný s úvodom ročníka. ‘Pendlovanie’ medzi farmou a prvým tímom je vždy náročné. Predstavuje život na cestách. Žiaľ, je to súčasť hokejového biznisu v zámorí, s ktorým treba počítať,” vysvetľoval Cehlárik v rozhovore pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Reklama

Dvadsaťštyriročný krídelník mohol na začiatku sezóny zmeniť dres, keď ho Boston zaradil na tzv. waiver listinu. Po mladom Slovákovi však nesiahol žiaden konkurenčný tím. “Veril som, že si ma niekto vyberie, hoci načasovanie môjho zaradenia na waiver nebolo ideálne. Bol posledný deň v kempoch a ja po zranení. Všetky tímy už mali súpisky uzavreté, vedeli, komu dajú šancu. Bol som pripravený operatívne sa presunúť. Aj generálny manažér Bruins vravel, že mám šancu, ale dopadlo to inak,” pokračoval podľa HockeySlovakia.sk.

Cehlárik je štvrtým najproduktívnejším hráčom Providence v AHL, keď v 17 zápasoch nazbieral 15 bodov (6+9). V prvom mužstve Bostonu však odohral len tri duely so ziskom jednej asistencie. “Povolania do prvého tímu podliehali zraneniam v ňom. V jednej chvíli zostali mimo hry aj traja či štyria útočníci Bostonu. Naskytla sa mi šanca, ale na to, aby som sa udržal a vybojoval si miesto na úkor niekoho z navrátilcov po zranení, by som musel odohrať perfektné dva či tri zápasy. Moje výkony však neboli ideálne, no viem, na čom mám pracovať. Rezervy na sebe vidím vždy, napriek tomu mám najvyššie ciele. Nebudem hľadať výhovorky a už vonkoncom sa nemienim chlácholiť, že prvé mužstvo je nabité zvučnými menami. V lete som pracoval tvrdšie, aby som sa posunul. Je len začiatok decembra, verím, že šanca ešte príde,” želá si účastník MS 2016 v Rusku.

Reklama

Pred začiatkom sezóny 2019/20 pribudol Cehlárikovi do Providence starý známy. Krajan, rovesník a zároveň bývalý spoluhráč zo Žiliny Róbert Lantoši, ktorý zažíva premiéru v AHL. “Vo formácii si rozumieme. Hoci Robo v úvode asi dva či tri zápasy nehral, bolo iba na ňom, ako sa ukáže. Opäť dostal šancu, začali sme hrať spolu a ide nám to. Som rád, že ukázal, čo dokáže. Má pevné miesto v zostave a je jeden z lídrov. Miesto si zaslúžil vďaka zodpovednému prístupu k povinnostiam. Liga mu sadla, je dobrý korčuliar, preto vyniká. Nech sa mu darí naďalej.”

Okrem Cehlárika s Lantošim sú v organizácii Bostonu aj ďalší dvaja Slováci – brankár Jaroslav Halák a kapitán Bruins Zdeno Chára. Druhý menovaný má v zámorí obrovské meno a v aktuálnej sezóne odohral už svoj 1500. zápas v základnej časti NHL. “Zdeno je ikona. Som šťastný, že dosahuje takéto míľniky. Každým rokom mu pribúdajú. Je veľmi rešpektovaný v spoločnosti aj v NHL. Viem, že bude robiť všetko, aby hral čo najdlhšie. Stará sa o seba ako nikto, jeho životospráva je príkladná. Keď som bol v Bostone a trávil s ním čas, často sme sa rozprávali. O bežných veciach, keďže nie som v zámorí prvý rok. Jeho prítomnosť mi veľmi pomáha. Je tu pre mňa rovnako ako pre ostatných spoluhráčov. Ako správny kapitán,” doplnil víťaz z Ligy majstrov v ročníku 2014/15.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali