Boston nevyužil možnosť získať Prezidentskú trofej

Boston nevyužil možnosť získať Prezidentskú trofej

New York 29. marca 2023 (TASR/HSP/Foto:Facebook)

Aktualizované 29. marca 2023 o 11:27

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Caroliny 4:0. V drese hostí si pripísal asistenciu slovenský obranca Erik Černák, jeho spoluhráč Andrej Vasilevskij chytil všetkých 31 striel domácich a zaznamenal 31. čisté konto v profiligovej kariére. Calgary, ktoré nastúpilo bez slovenského útočníka Adama Ružičku, si posilnilo šance na play off, Flames si poradili s Los Angeles 2:1

Tampa Bay
Hokejisti Tampy Bay

Na víťazstve Tampy sa Brayden Point podieľal dvomi gólmi a asistenciou, Steven Stamkos mal gól a dve asistencie a Nikita Kučerov nazbieral dve asistencie. “Blesky” ukončili sériu štyroch prehier. Naposledy, keď sa predstavili na ľade Hurricanes, dostali debakel 0:6.

Reklama

“Určite to bol z našej strany úplne iný výkon, ako keď sme tu hrali naposledy. Chalani boli dnes večer odmenení za tvrdú prácu. Na tom, že sme neinkasovali, mal veľký podiel náš brankár,” pochválil Vasilevského tréner Lightning Jon Cooper. Černák v závere zápasu asistoval pri štvrtom góle Lightning, keď rozbehol akciu, na ktorej konci Alex Killorn spečatil triumf do prázdnej bránky. Slovenský obranca ešte predtým na konci druhej tretiny súčasne so zvukom sirény vrazil pred striedačkou Hurricanes do Jesperiho Kotkanemiho. Vznikla z toho šarvátka, domáci fanúšikovia reagovali bučaním. Černák vyviazol bez trestu. V stretnutí odohral 19:33 minút, okrem asistencie si pripísal plusový bod, tri bodyčeky a na súperovu bránku vyslal jednu strelu. Zápas nedohral pre zranenie útočník “hurikánov” Stefan Noesen.

Šancu na postup do play off živí Calgary, ktoré zdolalo Los Angeles 2:1 aj vďaka 33 úspešným zákrokom Jacoba Markströma. Flames tak ukončili “kráľom” ich 12-zápasovú bodovú šnúru. “Bol to pre nás akoby zápas play off. Oba tímy mali svoje silné pasáže. Myslím si, že ‘Marky’ sa postavil na hlavu a dal nám šancu vyhrať,” vyjadril sa na adresu švédskeho brankára Walker Duehr, autor druhého gólu domácich.

Reklama

Flames využili zaváhanie Winnipegu, ktorý prehral v San Jose 0:3. Brankár Sharks James Reimer zneškodnil všetkých 41 striel súpera a zapísal si tretí shutout v sezóne a 28. v kariére v NHL. Jets si držia v Západnej konferencii druhú voľnú kartu, ale Calgary zaostáva za nimi už len o dva body. Oba tímy odohrajú do konca základnej časti ešte sedem stretnutí. “Musíme hrať ako o život. Teraz sa rozhoduje sezóna.

Musíme všetko podriadiť jednému cieľu a bojovať spolu ako tím,” povedal pre nhl.com tréner Winnipegu Rick Bowness.

Postup má vo svojich rukách stále aj Nashville, ktorý uspel na ľade lídra súťaže Bostonu 2:1. Na Calgary stráca bod, ale oproti konkurentom má dva zápasy k dobru. V bránke Predators zažiaril Juuse Saros, ktorý predviedol 35 úspešných zákrokov. Fínskemu brankárovi prekazil shutout David Pastrňák dve sekundy pred koncom zápasu. Bruins ukončili sedemzápasovú sériu výhier a nevyužili prvú šancu získať Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti.

Hráči New Yorku Rangers zdolali Columbus 6:2 a vybojovali tretí triumf za sebou. V bránke “jazdcov” dostal pred Slovákom Jaroslavom Halákom dostal prednosť Igor Šesťorkin, ktorý predviedol 28 úspešných zákrokov. Prvýkrát od výmeny skórovali v jednom zápase obe hviezdne posily domácich Patrick Kane a Vladimir Tarasenko. Prvý gól Blue Jackets strelil Kirill Marčenko, ktorý zaznamenal už 20. presný zásah v sezóne a vyrovnal klubový nováčikovský rekord Pierrea-Luca Duboisa. Potreboval naň o 32 zápasov menej ako Dubois v ročníku 2017/2018.

Detroit zdolal doma Pittsburgh 7:4, v drese “červených krídiel” sa blysol David Perron, ktorý zaznamenal hetrik. Všetky tri góly dal v tretej tretine a zaknihoval svoj ôsmy hetrik v základnej časti profiligy. “Bol to špeciálny večer. Hetrik, na ktorý najviac spomínam, bol ten vlaňajší v play off proti Minnesote, no aj tento ma určite potešil,” vyznal sa Perron. Dylan Larkin spečatil triumf gólom do prázdnej bránky a pridal aj dve asistencie. Po dve asistencie nazbierali Moritz Seider, Jordan Oesterle a Pius Suter. Trest si vyslúžil domáci tréner Derek Lalonde, ktorého vykázali zo striedačky v druhej tretine za protesty proti rozhodnutiu arbitrov. Penguins sa trápia, prehrali šiesty zápas z uplynulých ôsmich. Nevyužili tak šancu upevniť si pozíciu s druhou voľnou kartou na východe, pred Floridou majú naďalej trojbodový náskok, oba tímy odohrajú do konca základnej časti ešte osem duelov.

Reklama

Edmonton zvíťazil vo Vegas tiež 7:4, Leon Draisaitl (1+1) a Connor MacDavid (0+3) predĺžili svoje bodové šnúry na 10, resp. na 9 zápasov. Najviac sa však darilo Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi, ktorý si pripísal 5 bodov za gól a 4 asistencie. Evander Kane strelil víťazný gól hostí a dosiahol jubilejný 300. bod v profiligovej kariére.

Chicago podľahlo Dallasu 1:4 a prehralo už šiesty zápas v rade. Duel nedochytal brankár Blackhawks Alex Stalock, v závere dostal trest do konca zápasu za nešportové správanie sa. Nepáčilo sa mu rozhodnutie arbitrov nevylúčiť útočníka Stars Lukea Glendeninga, ktorý do neho vrazil krátko po tom, ako skóroval. Stalocka nahradil v na záverečné necelé štyri minúty Čech Petr Mrázek.

Hráči St. Louis zdolali Vancouver 6:5 po predĺžení, v ktorom rozhodol o dva body pre Blues český krídelník Jakub Vrána. Justin Faulk zaznamenal v drese hostí gól a dve asistencie, Pavel Bučnevič gól a asistenciu. Najproduktívnejší hráč Canucks Elias Pettersson si pripísal dve asistencie, bodoval v 13. zápase v sérii a už iba dva body ho delia od klubového rekordu. Sám však prišiel o nováčikovský rekord. Zobral mu ho Andrej Kuzmenko, ruský útočník dvakrát skóroval a dosiahol už 67. bod v sezóne, najviac u jedného hráča v rámci prvej sezóny v drese Vancouveru.

 

NHL – sumáre:

Reklama

New York Rangers – Columbus Blue Jackets 6:2 (3:2, 1:0, 2:0)
Góly: 6. Chytil (Lafreniere, Miller), 7. Tarasenko (Schneider, Harpur), 8. Kane (Trocheck, Kreider), 38. Panarin (Fox, Zibanejad), 55. Zibanejad (Panarin), 57. Trocheck (Lafreniere, Fox) – 12. Marčenko (Roslovic, Gaudreau), 20. Gaudreau (Jenner, Christiansen). Brankári: Šesťorkin – Hutchinson, strely na bránku: 36:30.

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Góly: 24. Frost (Hayes, Ristolainen), 58. Frost (York), 59. Tippett – 30. Gallagher, 60. Harvey-Pinard (Evans, Ylönen). Brankári: Sandström – Primeau, strely na bránku: 27:29.

Boston Bruins – Nashville Predators 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Góly: 60. Pastrňák (DeBrusk, McAvoy) – 39. Glass (McDonagh, Fabbro), 59. Smith (Lauzon, Glass). Brankári: Ullmark – Saros, strely na bránku: 36:23.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Góly: 26. Stamkos (Sergačov, Kučerov), 35. Point (Stamkos), 53. Point (Stamkos, Kučerov), 56. Killorn (Point, ČERNÁK). Brankári: Kočetkov – Vasilevskij, strely na bránku: 31:21.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins 7:4 (3:0, 0:3, 4:1)
Góly: 12. Berggren (Czarnik, Veleno), 12. Copp (Seider, Suter), 17. Kubalík (Lindström, Oesterle), 45. Perron (Larkin), 57. Perron (Seider, Copp), 58. Perron (Larkin, Oesterle), 60. Larkin (Suter) – 25. Zucker (Rakell, Malkin), 28. Guentzel (Malkin, Rakell), 29. Carter (Rust, Petry), 46. Archibald (O’Connor, Letang). Brankári: Nedeljkovic – DeSmith, strely na bránku: 25:39.

St. Louis Blues – Vancouver Canucks 6:5 pp (2:2, 3:1, 0:2 – 1:0)
Góly: 12. Toropčenko, 17. Faulk (Bučnevič, Blais), 28. Vrána (Saad), 33. Thomas (Faulk, Saad), 34. Bučnevič (Kapanen, Blais), 61. Vrána (Schenn, Faulk) – 7. Hughes (Boeser, Miller), 20. Kuzmenko (Miller, Pettersson), 39. Boeser (Hughes), 53. Kuzmenko (Pettersson, Myers), 60. Hughes (Boeser, Joshua). Brankári: Binnington – Demko, strely na bránku: 31:37.

Chicago Blackhawks – Dallas Stars 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)
Góly: 51. T. Johnson (Dickinson, Kaiser) – 6. Seguin (Hakanpää, Faksa), 19. C. Miller (Dadonov, Domi), 32. Pavelski (Hanley, Suter), 48. Glendening (Dellandrea, Lindell). Brankári: Stalock (57. Mrázek) – Oettinger, strely na bránku: 18:33.

Calgary Flames – Los Angeles Kings 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Góly: 2. Mangiapane (Backlund, Lindholm), 18. Duehr (Lewis) – 10. Durzi (Kaliyev, Grundström). Brankári: Markström – Korpisalo, strely na bránku: 32:33.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 4:7 (2:3, 1:3, 1:1)
Góly: 2. Marchessault (Barbašov), 10. Karlsson (Pietrangelo), 24. Amadio (Kessel, Stephenson), 59. Marchessault (Pietrangelo, Eichel) – 2. Bouchard (McDavid, Nugent-Hopkins), 9. Nugent-Hopkins, 10. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 27. Nurse (Foegele, Nugent-Hopkins), 34. Kane (Draisaitl, Yamamoto), 36. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins), 45. Kulak. Brankári: Quick (41. Brossoit) – Skinner, strely na bránku: 22:39.

San Jose Sharks – Winnipeg Jets 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 10. Gregor (Peterson, Zetterlund), 43. Labanc (Sturm, Gregor), 58. Kaut (Hertl, Karlsson). Brankári: Reimer – Hellebuyck, strely na bránku: 30:41.

Reklama

    Slovák v akcii:
Erik Černák (Tampa Bay) 19:33 0 1 1 +1 1 0
/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

        Istý postup do play off:
Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali