Blaha: Kamoš mafiánov Kollár obhajuje fašistického poslanca

Blaha: Kamoš mafiánov Kollár obhajuje fašistického poslanca

Bratislava 27. marca 2016 (HSP/Foto:TASR/AP)

 

Poslanec za Smer Ľuboš Blaha pokračuje v boji proti fašizmu na Slovensku

Fašizmus v jeho ponímaní má stelesňovať strana ĽSNS, no do svojho zoznamu už zaradil aj stranu Sme rodina Borisa Kollára a nahnuté to má aj SaS. Dôvodom je ich obhajoba poslanca ĽSNS Petra Krupu, ktorému polícia nepochopiteľne zadržala zbraň a zbrojný preukaz za to, že svoju zbraň odovzdal podľa predpisov na vrátnici v parlamente. Vyjadrenia Kollára a Sulíka ku konaniu polície si môžete prečítať TU.

Reklama
Na snímke poslanec NR SR Ľuboš Blaha
Na snímke poslanec NR SR Ľuboš Blaha

 

Blaha na adresu Kollára napísal následovné:

Reklama

Boris Kollár sa najnovšie rozhodol verejne obhajovať fašistického poslanca, ktorý na sociálnych sieťach vyzýval k strieľaniu politikov “na výstrahu”. Krupa sa do parlamentu vovalil so strelnou zbraňou a polícia mu ju celkom logicky odobrala. A Kollár kvôli tomu nevie spávať… Preboha, odkedy sú kamoši mafiánov na Slovensku takí precitlivení na neonacistov? To, že im nevadia zbrane a vyhrážky zabitím, to ešte u Kollára chápem, však jeho kamoši takto veselo fungovali, kým ich nezavreli. Ale obhajovať fašistov? Predtým sa tu Galko zo SaS rozplýva nad nacistickým násilím, teraz Kollár cíti potrebu robiť ňuňuňu na skinheada so zbraňou – svet sa zbláznil. Platí asi staré známe “poturčenec horší od Turka”. V tomto prípade by bolo asi presnejšie – fašistovec horší od fašistu… V slovenskom parlamente sa stretlo toľko odtieňov hnedej, že zatiaľ čo vo vláde sedí veľká ľavo-pravá koalícia, tak proti nej stojí veľká hnedá opozícia… Že ich hanba nefackuje, zastávať sa náckov…

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:17

V Bratislave bola v stredu hromadná nehoda na diaľnici D1 pred letiskom (smerom od Prístavného mosta) na kilometri 10,5. Zelená vlna RTVS o tom informovala na svojom webe a zároveň upozornila, že úsek je ťažko prejazdný.

Včera 19:35

Britský reprezentant v skokoch do vody Matty Lee vynechá olympijské hry v Paríži, keďže sa zotavuje po operácii chrbtice. Na predošlých OH v Tokiu získal zlato v synchronizovaných skokoch z 10 metrovej veže s Tomom Daleym.

Včera 19:34

Ceny ropy v stredu klesli. Trhy tak zareagovali na nečakaný rast zásob komodity v USA minulý týždeň. Správu priniesla agentúra Bloomberg.

Cena májového kontraktu na severomorskú ropnú zmes Brent klesla o 30 centov alebo 0,35 % na 86,95 USD za barel.

Včera 19:30

Rusko v marci zvýšilo dovoz benzínu zo susedného Bieloruska, aby nahradilo výpadky domácich dodávok. Dôvodom sú neplánované opravy rafinérií v krajine po útokoch ukrajinských dronov. Uviedli to v stredu štyri zdroje z priemyslu, ktoré nechceli byť menované. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Včera 19:16

Prílev teplého vzduchu prináša podľa meteorológov aj väčšie množstvo saharského prachu. Aktuálne sa nachádza nad strednou Európou. Pre silnejúce južné prúdenie ho v našej oblasti bude ešte viac. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Včera 19:10

Anglický futbalový brankár Sam Johnstone z Crystal Palace príde po operácii lakťa o zvyšok sezóny a nebude môcť štartovať ani na ME v Nemecku. Informoval o tom portál BBC.

Včera 18:32

Rusko a Mali sa v telefonickom rozhovore v stredu dohodli na posilnení spolupráce v boji proti terorizmu. Dohoda nasledovala po útoku v koncertnej sále v Moskve, pri ktorom bolo zabitých najmenej 140 ľudí, informovala agentúra AFP.

Ruský prezident Vladimir Putin sa rozprával so šéfom malijskej junty, plukovníkom Assimim Goitom, a s prezidentom Konga Denisom Sassouom Nguessom, uviedol Kremeľ v oznámení.

Včera 18:31

Skupina zahraničných médií začína jasne vnímať iniciatívu niekdajšieho bruselského diplomata Orbánovej administratívy Pétera Magyara ako “politický faktor, ktorý hýbe masami”. Poukázal na to v stredu server blikk.hu.

Vzostupom Magyara sa prehlbujú Orbánove problémy, konštatovala agentúra Associated Press. Cituje Magyara, podľa ktorého vysokí predstavitelia spolupracovali pri zatajení korupcie, čo je ďalšou etapou, ktorá otriasa vládnutím Orbána.

 

Včera 18:29

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski vyzval v stredu Spojené štáty, aby urýchlene schválili balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu. Vo vyjadrení na návšteve Lotyšska spomenul nedeľný incident, pri ktorom ruská raketa narušila vzdušný priestor Poľska. Informovala o tom agentúra PAP.

Šéf poľskej diplomacie okrem toho oznámil, že Varšava zdvojnásobí svoj príspevok do tzv. českej iniciatívy určenej na nákup munície pre Ukrajinu.

Včera 18:26

Čínsky prezident Si Ťin-pching v stredu povedal holandskému premiérovi Markovi Ruttemu, že pokusy o obmedzenie prístupu k technológiám pokrok jeho krajiny nezastavia. Informovala o tom agentúra AP.

“Číňania majú tiež právo na zákonný rozvoj a žiadna sila nedokáže zastavil rýchlosť technologického rozvoja a pokroku Číny,” uviedol Si.

Holandsko vlani obmedzilo vývoz technológií na výrobu pokročilých počítačových čipov. USA predtým zablokovali Číne prístup k takýmto čipom či zariadeniam na ich výrobu z bezpečnostných dôvodov a svojich spojencov vyzvali, aby nasledovali tento príklad.

China Netherlands Si Ťin Pching Mark Rutte
Čínsky prezident Si Ťin-pching (vpravo) si podáva ruku s holandským premiérom Markom Rutte vo Veľkej sále ľudu v Pekingu
Včera 18:24

V indickej metropole sa vo štvrtok stretnú ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba a tamojší šéf diplomacie Subrahmanjam Džajšankar. Informovala o tom agentúra AFP.

Podľa zdrojov indickej televízie NDTV označili Putin aj Zelenskyj Indiu za mierotvorcu a obaja pozvali indického premiéra Módího na návštevu svojich krajín.

Včera 18:23

V roku 2022 sa každodenne v domácnostiach po celom svete vyhodila do odpadu miliarda porcií jedla. Uviedla to OSN vo svojej stredajšej správe o plytvaní potravinami a označila to za svetovú tragédiu, informuje agentúra AFP.

Včera 18:17

Ukrajinské tajné služby vykonávajú atentáty na ľudí zodpovedných za vojnové zločiny a útoky proti ukrajinským občanom. V rozhovore pre súkromnú ukrajinskú televíznu stanicu ICTV to povedal šéf Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) Vasyľ Maľuk, Informovala o tom britská spravodajská televízia Sky News.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Viac ako 400 kraslíc si môžu pozrieť návštevníci 23. ročníka výstavy Kraslice v Slovenskom národnom múzeu-Múzeu ukrajinskej kultúry vo Svidníku

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Juraj Tušš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali