Belousovová: “Šovinisti, akými sú Csáky a Bárdos postupujú podľa taktiky svojich húnskych predkov. Ako je známe, tí pri dobýjaní Európy využívali často lesť a zradu”

Belousovová: “Šovinisti, akými sú Csáky a Bárdos postupujú podľa taktiky svojich húnskych predkov. Ako je známe, tí pri dobýjaní Európy využívali často lesť a zradu”

Bratislava 6. júna 2020 (HSP/Foto:SITA-Martin Havran)

 

Anna Belousovová, ktorá sa mnohým zapísala do pamätí tým, že ako poslankyňa takmer pred desiatimi rokmi mala dať facku súčasnému predsedovi vlády Igorovi Matovičovi, na sociálnej sieti už vo štvrtok ostro vystúpila proti jeho stretnutiu so 100 významnými osobnosťami maďarskej komunity tesne pred 100. výročím podpísania Trianonskej zmluvy, na ktorom boli prítomní aj predstavitelia mimoparlamentnej SMK prikláňajúci sa ku autonómii južnej časti Slovenska.

Na snímke Anna Belousovová

Po tom, čo premiér Igor Matovič (OĽaNO) oznámil, že politici z SMK ho zneužili, a ako doslova uviedol, chceli jeho ústretové gesto voči maďarskej komunite využiť na “opätovné rozdúchanie národnostných vášní”.

Reklama

Podľa Anny Belousovovej však takéto Matovičove stanovisko prišlo až po tom, čo sa vraj “jednoducho zľakol verejnej mienky”. “Na tlačovej besede nevysvetlil jednu podstatnú vec. Prečo na 100. výročie Trianonu pozval práve a len SMK? Prečo nepozval aj iných politických aj nepolitických predstaviteľov maďarskej národnostnej menšiny?

“On tu doteraz nežil? Nevie, kto je Pál Csáky a čo presadzuje roky SMK?! Znovu sa potvrdila pravdivosť môjho životného kréda: Grázlom neustupujem!” Skonštatovala vo štvrtok večer exposlankyňa Belousovová.

Reklama

Ešte predtým na Facebooku napísala, že podľa nej nebolo náhodou to, že Igor Matovič sa stretol s politikmi SMK 2. júna, len dva dni pred 100. výročím podpisu mierovej Trianonskej zmluvy, ktorej revíziu požadujú radikálni maďarskí politici. “Ja na náhody neverím,” skonštatovala.

“SMK na čele s takými politickými esami maďarského šovinizmu, akými sú Pál Csáky , alebo Gyula Bárdos postupujú presne podľa taktiky svojich húnskych predkov. Ako je známe, tí pri dobýjaní území Európy využívali často lesť a zradu . Vlastnú lesť a zradcov z radov svojich protivníkov.”

Dodala, že podľa nej je zaujímavé, že Matovič sa rozhodol pripomenúť si 100. výročie Trianonu len so stovkou predstaviteľov SMK! “S predstaviteľmi politickej strany, ktorá stelesňuje to najagresívnejšie medzi politickými reprezentantmi Maďarov žijúcich na Slovensku. Ignoroval napríklad Most-Híd, alebo Czemadok, či iných oficiálnych predstaviteľov maďarskej menšiny.”

“Stretnutia sa zúčastnili len členovia vlády za OĽaNO a jediný predstaviť inej politickej strany bol minister zahraničných vecí Korčok.
To, že je za SaS je úplne nepodstatné. S touto stranou podľa mňa nemal a ani nemá nič spoločné. Proste im bol “dodaný”. Zaujímavejšie na ňom je, že na post ministra vlastne postúpil, lepšie povedané, klesol z veľmi prestížneho fleku, z veľvyslanca SR v USA. Keď sa stal ministrom, jeho predchodca Lajčák sa vyjadril, že:”…nič lepšie sme si nemohli priať.”

“No ako kto. Pre mňa je to skôr vysvedčenie, že prioritou nového pána ministra zrejme nebude ochrana národných záujmov Slovenska.
Zaujímavé na ňom v súvislosti s týmto stretnutím je aj to, že v ten istý deň 2. júna bol pán minister na oficiálnej návšteve v Maďarsku, kde bol prijatý skutočne na vysokej úrovni. Okrem jeho rezortného kolegu ho prijal aj predseda Národného zhromaždenia a predseda zahraničného výboru.”

Reklama

Anna Belousovová dodáva, že pre Maďarov je Trianon, ktorým skončilo Uhorsko, doteraz traumou. “Ako vidno nikdy sa s ňou nehodlajú zmieriť. Nezabúdajme, že premiér Orbán, ktorého si mnohí Slováci v ostatnej dobe idealizujú, je stále ten istý Orbán, ktorý pri svojom nástupe do funkcie pred rokmi často zdôrazňoval, že je premiérom 14 miliónov Maďarov! Teda aj Maďarov žijúcich mimo hraníc Maďarska.”

“Ďalšou zaujímavosťou je, že Matovič mal vždy veľmi dobré vzťahy práve so stranou SMK. Zástupcom jeho bratranca Viskupiča v trnavskej župe je ďalší z jej popredných predstaviteľov tejto strany Berenyi. Po uvedomení si týchto súvislostí potom už až tak neprekvapuje, že spomínané stretnutie premiéra Matoviča a predstaviteľov SMK, ktorí sa neviem prečo pasovali za predstaviteľov všetkých slovenských Maďarov, malo jediný cieľ: Bol to skúšobný výstrel, alebo inak povedané, ozvučenie požiadaviek Memoranda maďarskej komunity – de facto aj de jure požiadaviek na vytvorenie územnej autonómie južného Slovenska, ako nástroja na jeho neskoršie pripojenie k Maďarsku.”

Je podľa nej skutočne vrcholom cynizmu, zlomyseľnosti a straty historickej pamäti, že toto memorandum jeho autori v úvode bez hanby prirovnávajú k Memorandu slovenského národa z čias Rakúsko-Uhorska. “Memorandum SMK obsahuje všetky nástroje na vytvorenie územnej autonómie a následného pripojenia tohto územia k Maďarsku. To je neodškriepiteľný fakt. Stačí si prečítať jeho požiadavky.”

Následne Anna Belousovová uviedla niekoľko citácii z memoranda: “Požiadavka na zmenu Ústavy SR, kde sa má v preambule nahradiť “my národ slovenský” slovami “my občania SR”. A Maďarská menšina má byť považovaná za štátotvornú! S právom na vlastnú hymnu, erb a trikolóru.

“Má sa vytvoriť “maďarské okolie”, čo by bolo územie spravované Maďarmi cez volených zástupcov. Maďarčina má byť úradným jazykom na súdoch a úradoch. Maďari žijúci na Slovensku majú byť uznaní za svojbytný, politický národ v rámci SR. Kto pozorne zanalyzuje obsah memoranda SMK, musí mu byť jasné , že naplnenie týchto požiadaviek sleduje jeden jediný cieľ: odtrhnutie územia južného Slovenska a jeho pripojenie k Maďarsku!” Upozorňuje bývalá poslankyňa.

Reklama

Belousovová píše, že podľa nej predstavitelia SMK cítia, že práve teraz treba zaútočiť, lebo Slovensko je oslabené hlavne dôsledkami korona krízy. “A zrejme vedia , že nájdu odozvu u súčasného premiéra Matoviča. Ten ich protežovaním dokazuje, že je horúcim kandidátom na rolu Judáša – zradcu národných záujmov Slovenska.”

“Uprednostňovanie SMK, ktorá sa už otvorene hlási ku programovému oslabovaniu slovenskej štátnosti treba vnímať ako signál, že niečo nie je s našim premiérom v poriadku. A teraz nemám na mysli jeho duševný stav. To, čo sa chystá je už nielen za hranicou zdravého rozumu, ale aj za hranicou zákona,” uviedla ešte pred tým ako predseda vlády Matovič oznámil, že ho politici SMK údajne oklamali.

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:40

Nemecký maloobchod dosiahol vo februári slabšie výsledky. Tržby sa znížili v porovnaní s januárom aj s rovnakým mesiacom minulého roka, oznámil vo štvrtok spolkový štatistický úrad Destatis.

10:13

Štyria ľudia zahynuli a najmenej päť ďalších utrpelo zranenia pri útoku nožom na severe amerického štátu Illinois.

Incident sa odohral v stredu popoludní miestneho času v meste Rockford, ktoré leží asi 145 kilometrov od Chicaga. Útočník v rôznych lokalitách smrteľne pobodal 15-ročné dievča, 63-ročnú ženu a dvoch mužov vo veku 49 a 22 rokov.

09:59

Vyše 70 percent Poliakov si neželá vyslanie vojakov svojej krajiny ani Severoatlantickej aliancie na Ukrajinu. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu verejnej mienky, ktorý vypracoval inštitút IBRIS pre poľský denník Rzeczpospolita.

09:38

Francúzsky prezident Emmanuel Macron odmietol plánovanú dohodu o voľnom obchode medzi Európskou úniou (EÚ) a juhoamerickým zoskupením Mercosur v jej súčasnej podobe.

Potrebné sú podľa neho rokovania o novej a zodpovednejšej dohode, ktorá bude prihliadať na rozvoj, ochranu klímy a biodiverzitu.

09:24

Tisíce vodičov autobusov vstúpili vo štvrtok v juhokórejskej metropole Soul do generálneho štrajku pre spor týkajúci sa platov. Podľa odborov postihol štrajk 97 percent tamojších autobusových liniek a spôsobil chaos počas rannej dopravnej špičky. Po zhruba 11 hodinách sa však vodičom podarilo so zamestnávateľmi dohodnúť a vrátili sa do práce.

09:13

Slovenský hokejista Martin Chromiak pomohol asistenciou k triumfu Ontaria nad San Jose 3:2 v nočnom zápase AHL. Dvadsaťjedenročný útočník má po 61 dueloch sezóny na konte 29 bodov (13+16).

08:49

Výbor Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) pre politické záležitosti a demokraciu vyjadril podporu prípadnému prijatiu Kosova do RE. Srbsko toto rozhodnutie odsúdilo ako škandalózne.

08:36

Francúzski politici z celého spektra v stredu vyjadrili zdesenie nad odstúpením riaditeľa parížskej školy, ktorý dostal vyhrážky smrťou za to, že požiadal študentku, aby si v priestoroch školy zložila moslimský závoj.

Premiér Gabriel Attal, bývalý minister školstva, chcel ukázať riaditeľovi podporu a pozval ho v stredu do svojho úradu.

08:24

Šéf ruskej rozviedky Sergej Naryškin navštívil tento týždeň Severnú Kóreu, kde viedol diskusie o bezpečnostnej spolupráci.

Naryškin sa stretol so severokórejským ministrom pre štátnu bezpečnosť Ri Čang-daem.

08:15

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno zvýšili a vyrovnali tak časť strát z predchádzajúcich dvoch dní. Od začiatku marca oba hlavné kontrakty posilnili o približne 4,5 % a k zisku za celý mesiac smerujú už tretíkrát po sebe.

08:07

Zástupcovia štátov EÚ sa v stredu večer dohodli na novom kompromise o clách na niektoré ukrajinské poľnohospodárske výrobky, oznámilo belgické predsedníctvo Rady EÚ.

Podľa diplomatov sa do EÚ bude môcť bez cla predávať menej tovaru, ako sa pôvodne plánovalo. Medzi dotknuté výrobky patria vajcia, hydina, cukor a kukurica. Sprísnenie požiadaviek si ešte vyžaduje súhlas Európskeho parlamentu.

07:58

Bývalý americký senátor a demokratický kandidát na viceprezidenta USA Joe Lieberman zomrel v stredu vo veku 82 rokov.

Lieberman zomrel v stredu v New Yorku v kruhu rodiny v dôsledku komplikácií po páde, uvádza sa vo vyhlásení.

Joe Lieberman
Na archívnej snímke Joe Lieberman
07:52

Cirkevní predstavitelia v Jeruzaleme vyzvali v stredu vo svojom veľkonočnom posolstve na “okamžité a udržateľné prímerie” vo vojne medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas v Pásme Gazy.

Zároveň vyzvali na rýchlu distribúciu humanitárnej pomoci v Pásme Gazy, na “prepustenie všetkých rukojemníkov” i na neobmedzený prístup lekárskych tímov k chorým a zraneným.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali