Bedminton: V Prešove od stredy najväčšie medzinárodné podujatie 2013

Bedminton: V Prešove od stredy najväčšie medzinárodné podujatie 2013

Bratislava 27. augusta (TASR) – Športová hala PU v Prešove bude od 28. do 31. augusta dejiskom najvýznamnejšieho medzinárodného bedmintonového podujatie na Slovensku Victor Slovak Open. Predstaví sa na ňom 129 hráčov z 24 krajín – Francúzsko, Malajzia, Rakúsko, Maďarsko, Česko, Ukrajina, Švédsko, Slovinsko, Chorvátsko, Bulharsko, Litva, Lotyšsko, Nórsko, Švajčiarsko, Dánsko, Rusko, Holandsko, Grécko, Anglicko, Poľsko, Kazachstan, Rumunsko, Belgicko a Slovensko.

Keďže ide o domáce podujatie, zodpovedá tomu aj slovenská účasť. V hlavnej časti mužskej dvojhry nastúpi v prvom kole tretí nasadený Jarolím Vicen proti úspešnému kvalifikantovi. Jednotkou mužského pavúka je Slovinec Iztok Utrosa, druhým papierovým favoritom je ruský reprezentant Sergej Šumilkin.

Ďalší slovenskí reprezentanti budú mať šancu prebojovať sa do hlavnej súťaže z kvalifikácie. Matej Poláček sa stretne v prvom kole s maďarským hráčom Mártonom Szatzkerom. Ďalší domáci zástupca Bohumil Kašela narazí takisto na súpera z Maďarska Tamása Gebharda. Martin Vicen sa pokúsi zdolať Sama Dobsona z Anglicka. Litovčan Povilas Bartusis bude súperom Juraja Vachálka. Rovnako severský súper čaká na Tomáša Bányásza, ten sa stretne s Lotyšom Kristapsom Janisom Gulbisom. Miroslav Haring narazí na Kyrylla Nesterenka z Ukrajiny.

V druhom kvalifikačnom kole nastúpi Matej Hliničan proti maďarskému reprezentantovi a šestke pavúka Gergelyovi Krauszovi. Slovenský súboj sa črtá v druhom kole bojov o hlavnú súťaž. Istotu tejto méty má Dávid Balucha, ktorý sa stretne s víťazom stretnutia medzi domácim Milanom Dratvom a Kazachom Chaitmuratom Kulmatovom. Martin Kožár narazí v prvom kvalifikačnom kole na švédskeho hráča Felixa Burestedta. Ján Balucha sa stretne s Ukrajincom Mykolom Dmitrišinom a posledný slovenský zástupca Michal Matejka sa pokúsi zdolať Gréka Dimitrisa Orlisa.

Reklama

V hlavnej súťaži ženskej dvojhry sa predstavia dve slovenské hráčky. Martina Repiská narazí na piatu nasadenú anglickú reprezentantku Sarah Milneovú. Jana Čižnárová nastúpi proti dvojke pavúka Panuge Riouovej rovnako z Anglicka. Jednotkou ženskej časti je Ruska Victoria Slobodjanuková.

V kvalifikácii nastúpi päť domácich reprezentantiek. Angelika Vargová sa v druhom kvalifikačnom kole stretne s víťazkou stretnutia medzi Češkou Alžbětou Bášovou a ďalšou domácou hráčkou Luciou Grenčíkovou. Katarína Šariščanová narazí na lepšiu z duelu medzi dvojicou slovenských hráčok Michaela Gerdová, Diana Výrostková.

Reklama

V hlavnej súťaži mužskej štvorhry budú hájiť domáce farby dva slovenské páry. Miroslav Haring a Martin Vicen narazia na bulharskú dvojicu Gergin Neďalkov, Ivan Rusev. Martin Kožár a Jarolím Vicen sa v druhom kole stretnú s lepším z duelu medzi rakúskym párom Benjamin Schlemmer, Jakob Wraber a ukrajinskou dvojicou Mykola Dmitrišin, Kyryll Nesterenko. Prvým nasadeným párom je ruská dvojica Nikita Chakimov, Vasilij Kuznetsov. Turnajovou dvojkou je české duo Pavel Florián, Ondřej Kopřiva.

V druhom kole kvalifikácie na seba narazia dva slovenské páry Dávid Balucha, Juraj Vachálek a Ján Balucha, Tomáš Bányász. Ďalšia domáca dvojica Matej Hliničan, Michal Matejka si zmeria sily s Chorvátmi Filipom Spoljarecom a Ivanom Tucakovićom. Posledným slovenským párom, ktorý sa pokúsi prebojovať do hlavnej súťaže bude dvojica Milan Dratva, Bohumil Kašela, na ktorú čakajú súperi zo Švédska Felix Burestedt, Daniel Ojaaar.

Tri slovenské páry sa predstavia v súťaži ženskej štvorhry. Katarína Šariščanová a Angelika Vargová si v druhom kole zmerajú sily s Belgičankami Stephanie van Welovou, Flore Vandenhouckeovou. Na Michaelu Gerdovú a Dianu Výrostkovú čaká grécko-holandská dvojica Ioanna Karkantziová, Mireille van Daalová. Tretí slovenský pár Lucia Grenčíková, Martina Repiská sa pokúsi zdolať druhé nasadené české hráčky Šárka Křížková, Kateřina Tomalová.

V miešanej štvorhre ubude šesť slovenských dvojíc. Tomáš Bányász a Michaela Gerdová sa stretnú s malajzijsko-švajčiarskym párom Bin Shen Tan, Nadia Fankhauserová. Juraj Vachalek a Jana Čižnárová si zmerajú sily s lepším z dvojice Vitalij Konov, Darya Samarchantsová z Ukrajiny a domácim párom Milan Dratva, Katarína Šariščanová. Dávid Balucha a Martina Repiská narazia na Ukrajincov Mykola Dmitrišin, Yelyzaveta Žarková. Ján Balucha a Diana Výrostková sa pokúsia prejsť cez grécku dvojicu Dimitris Orlis, Ioanna Karkantziová. Bohumil Kašela a Angelika Vargová majú za súpera druhý nasadený český pár Jaromír Janáček, Lucie Černá. Z Česka je aj prvá nasadená dvojica Jakub Bitman, Alžběta Bášová.

Reklama

program:

streda 28. augusta

09.00 – kvalifikačné zápasy

štvrtok 29. augusta

Reklama

09.00 – hlavné kolá

piatok 30. augusta

09.00 – hlavné kolá

16.00 – štvrťfinálové zápasy

sobota 31. augusta

09.00 – semifinálové zápasy

17.00 – finálové zápasy

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:57

Prevrátenie lode s migrantmi si pri pobreží Džibutska ležiaceho v oblasti tzv. Afrického rohu vyžiadalo životy najmenej 16 ľudí, pričom 28 ďalších osôb je stále nezvestných, uviedla v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

14:56

V noci zo stredy (24. 4.) na štvrtok (25. 4.) bude obmedzený predaj lístkov na vlak cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

14:56

Poklepaním základného kameňa sa v utorok symbolicky začala výstavba prvej etapy rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Projekt počíta s vyše trojkilometrovou rýchlostnou cestou i preložkou cesty I/66. Práce by mali trvať 960 dní a prinesú i dopravné obmedzenia.

14:49

Návrhy zmien vo verejnom obstarávaní sú postavené na dôvere voči starostom, primátorom aj ďalším obstarávateľom. Samosprávy zjednodušenie a zrýchlenie obstarávania potrebujú a čerpanie eurofondov to neohrozí. Zdôraznil to v rámci svojho vystúpenia v Národnej rade (NR) SR minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý návrh novely zákona o verejnom obstarávaní predkladá.

14:42

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok schválili reformu rozpočtových pravidiel EÚ, ktorej cieľom je podporiť investície a zároveň udržať vnútroštátne výdavky pod kontrolou.

14:34

Politické vedenie palestínskeho militantného hnutia Hamas zostane v katarskej metropole Dauha dovtedy, kým bude jeho prítomnosť prospešná pre rokovania s Izraelom zamerané na ukončenie vojny v Pásme Gazy.

14:28

Holandská tenistka Arantxa Rusová postúpila do 2. kola dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Madride. V úvodnom zápase zdolala Češku Brendu Fruhvirtovú 7:5, 6:3. Ďalej ide aj Alexandra Ealaová z Filipín, ktorá zvíťazila nad Ukrajinkou Lesiou Curenkovou 2:6, 6:4, 6:4.

14:27

Európsky parlament (EP) v utorok v Štrasburgu prijal smernicu o práve na opravu pre spotrebiteľov. Podľa nových pravidiel musia výrobcovia opraviť tovar a viesť spotrebiteľov k tomu, aby prostredníctvom opravy predĺžili životnosť výrobku.

14:25

Polícia vysťahovala v utorok migrantov z provizórneho stanového tábora ležiaceho v centre Paríža, len niekoľko krokov od rieky Seina. Ide o dosiaľ posledné zo série takýchto vysťahovaní, ktoré ľudskoprávni aktivisti označujú za “sociálne čistky” pred letnými olympijskými hrami.

 

14:11

Listy manželke, písané jedným z najznámejších britských horolezcov Georgeom Mallorym, ktorý zmizol v roku 1924 pod vrcholom Mount Everestu, boli digitalizované a sú zverejnené na webovej stránke Magdalene College – inštitúcie spojenej s univerzitou v Cambridge.

14:07

Európsky parlament v utorok s okamžitou platnosťou pozastavil výkon funkcie asistentovi nemeckého europoslanca Maximiliana Kraha za Alternatívu pre Nemecko (AfD), ktorého zatkli za údajnú špionáž pre Čínu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali