Barbarské praktiky potratovej organizácie. Mikolášik žiada zastavenie financovania zo zdrojov EÚ

Barbarské praktiky potratovej organizácie. Mikolášik žiada zastavenie financovania zo zdrojov EÚ

USA 10. augusta 2015 (HSP/Foto:TASR-Štefan Puškáš)

 

Prednedávnom sa v Spojených štátoch prevalil škandál odkrývajúci barbarské praktiky najväčšej potratovej organizácie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo

Na snímke slovenský europoslanec  Miroslav Mikolášik
Na snímke slovenský europoslanec Miroslav Mikolášik

Skupine pro-liferov z organizácie pre ochranu života – Center for Medical Progres, vydávajúcich sa za potenciálnych kupcov biotechnologickej firmy sa podarilo natočiť video, ktoré usvedčuje potratovú spoločnosť z nelegálneho obchodovania s telíčkami potratených detí. Väčšina amerických médií sa snažila túto správu ignorovať, avšak po tom, ako pro-life organizácia zverejnila ďalšie šokujúce nahrávky, škandál sa už nepodarilo ututlať.

Reklama

V poslednom, v poradí piatom, zverejnenom videu, zástupkyňa Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, vysvetľuje ako funguje predaj „úplne neporušených“ telíčok potratených detí. Na to, aby potratová organizácia mohla získať neporušené telíčka, musí upraviť potratové procedúry, čo znamená, že môže porušovať americký zákon, ktorý vyžaduje, aby deťom, ktoré sa narodia živé počas potratu, bola poskytnutá lekárska starostlivosť. Zaujímavé, že „zhluk buniek“ alebo „ produkt počatia“, čiže nie ľudská bytosť, ako sa nenarodené deti nazývajú v potratovom priemysle, sa môžu po zbabranom potrate zrazu stať ľudskými bytosťami, ktoré potrebujú lekársku starostlivosť. Zákon hovorí jedno, prax je však iná, kedy sa živo narodené deti nechávajú zomrieť bez pomoci.

Ďalším spôsobom, ako získať neporušené telíčka je tzv. pôrod čiastočným potratom, kedy sa dieťa otočí nožičkami dopredu, porodí sa telíčko a zatiaľ čo hlava stále zostáva v pôrodných cestách, potratár mu prestrihne miechu. Táto hrôzostrašná prax bola po určitý čas úplne legálna v Spojených štátoch. Na videu Výskumná riaditeľka texaskej pobočky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo Melissa Farrell, potvrdzuje domnelým kupcom, že pri špecifickej požiadavke na nepoškodené pozostatky potratených detí, sa upravujú potratové procedúry a vyššia cena za takýto „materiál“ sa papierovo kryje pod položkou zvýšených časových a administratívnych nákladov. Riaditeľka neskrýva ani fakt, že financie z predaja telíčok vylepšujú rozpočet spoločnosti, ktorá je oficiálne neziskovou organizáciou štedro dotovanou daňovými poplatníkmi.

Reklama

V nahrávke je vidieť i to ako Farrell kontroluje svoju e –mailovú poštu a nachádza mail z imunologického laboratória, ktoré požaduje pozostatky nenarodeného dieťaťa pre ich projekt vytvorenia “humanizovanej myši”…

Škandál sa rozrástol nielen v USA, kde štáty Južná Karolína, Florida, Tennessee, Massachusetts, Kansas, Missouri, Arizona, Indiana, Ohio, Georgia, Texas, Lousiana a takisto členovia Kongresu zahájili vyšetrovanie.

Téma rezonuje aj v Európe, kde táto potratová organizácia prevádzkuje svoje pobočky, vrátane Slovenska.

Americký server lifenews.com, ktorý o celom škandále podrobne informuje, si všíma aj vývoj kauzy na európskej scéne a špeciálne sa vo svojom článku venuje iniciatíve nášho europoslanca Miroslava Mikolášika. Server vyzdvihuje, že pán Mikolášik, ako „člen Európskeho parlamentu požiadal EÚ, aby pozastavila financovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo počas doby, kedy prebieha vyšetrovanie americkými vládnymi organizáciami. Server informuje o písomnej interpelácii, ktorú pán Mikolášik zaslal Európskej komisii v súvislosti so zverejnenými nahrávkami. Server sa vo svojom článku odvoláva na Alliancie Defending Freedom a cituje jej vyjadrenie:“

MEP Miroslav Mikolášik požiadal Európsku komisiu o informáciu, či si je vedomá nahrávok, zverejnených Centrom pre medicínsky progress a či zamýšľa odsúdiť chovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a zároveň pozastaviť jej financovanie, pokiaľ americké orgány neuzavrú vyšetrovanie a či zabráni potratovej spoločnosti, aby sa pripojila k súdnemu sporu Európskej komisie voči veľmi úspešnej celoeurópskej iniciatíve “Jeden z nás”, ktorej cieľom bolo dosiahnuť ukončenie financovania potratového priemyslu z peňazí európskych daňových poplatníkov.”

Reklama

“Nikto by nemal byť nútený financovať bohatú korporáciu, ktorú zachytila kamera pri vyjednávaní o predaji telíčok potratených detí. Peniaze európskych daňových poplatníkov by nemali slúžiť k financovaniu takýchto zverstiev. Dúfame, že Komisia odpovie na interpeláciu tým, že okamžite zruší financovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo vo svetle týchto odhalení.”

Server newlife.com pripomína svojim čitateľom, že Európska komisia má 6 týždňov na vypracovanie svojej odpovede.

Bude to zaujímavé sledovať, nakoľko táto potratová organizácia má veľmi silných zástancov a podporovateľov medzi ktorých patrí aj prezident Obama, alebo kandidátka na prezidentku Hillary Cllinton, či mnoho hollywoodskych celebrít ako napr. Scarlett Johansson, Lisa Kudrow, Meryl Streep a iné, ale aj také osobnosti ako Mark Zuckerberg a mnohé medzinárodné korporácie.

Katarína Hanzlíková

O prípade sme vás informovali TU.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:21

Najvyšší súd Talibanu v utorok oznámil, že súd v severovýchodnej afganskej provincii Kápísá dal verejne zbičovať dvoch mužov obvinených z lúpeže.

18:20

Súd poprednému predstaviteľovi Alternatívy pre Nemecko (AfD) Björnovi Höckeovi v prípade uznania za vinného z použitia nacistického sloganu pravdepodobne udelí finančnú pokutu. Oznámila to v utorok hovorkyňa krajského súd v nemeckom meste Halle Adina Kesslerová-Jenschová na záver druhého dňa pojednávania v tejto kauze.

18:19

Španielsky sudca v utorok oznámil, že obnovil vyšetrovanie podozrenia zo sledovania mobilného telefónu španielskeho premiéra Pedra Sáncheza špionážnym sotfvérom Pegasus. Súvisí to so žiadosťou o spoluprácu pri podobnom vyšetrovaní vo Francúzsku.

18:18

Vzájomné uznanie územnej celistvosti a zvrchovanosti Azerbajdžanu a Arménska je pre Česko principiálne. ČR má eminentný záujem na tom, aby bol región južného Kaukazu stabilný. V utorok to povedal český minister zahraničných vecí Jan Lipavský, ktorý v Prahe prijal svojho azerbajdžanského partnera Džejhuna Bajramova.

18:17

Vojenská spolupráca a regionálna bezpečnosť boli medzi témami rozhovorov poľského ministra obrany Wladyslawa Kosiniaka-Kamysza a britského kolegu Granta Shappsa vo Varšave. Obaja ministri sa stretli v utorok na základni 1. varšavskej obrnenej brigády.

 

18:16

Pro-palestínski demonštranti v utorok v Turíne narušili konferenciu o spolupráci v oblasti vedy a vesmíru medzi Talianskom a ďalšími krajinami.

18:01

Azerbajdžanský prezident Ilham Alijev sa domnieva, že mierová dohoda s Arménskom je čoraz viac na dosah. Vyjadril sa tak v utorok, keď expertné tímy z oboch krajín mali začať na spoločných hraniciach s demarkačnými prácami.

17:26

Moskovský súd odmietol v utorok odvolanie väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha proti predĺženiu vyšetrovacej väzby. Gershkovich je ako prvý západný novinár od čias studenej vojny obvinený zo špionáže.

17:19

Nastavenie dôchodkového systému, vrátane druhého piliera, by malo byť upravené ústavným zákonom. Navrhuje ho opozičná Sloboda a Solidarita (SaS), ktorá sa obáva, že súčasná vláda Roberta Fica (Smer-SD) chce siahnuť na dôchodkové úspory ľudí. Liberáli plánujú osloviť kolegov z opozície, aby mohol byť ich návrh zaradený už do programu aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali