Predseda PSN Roman Stopka: “Škandály vlády definujú ich podstatu z Danka je kapitán, z Hrnka zatknutý dopravný delikvent, Fico zachraňuje ceny energií, ktoré Slovákom naordinoval jeho nominant”

Predseda PSN Roman Stopka: “Škandály vlády definujú ich podstatu z Danka je kapitán, z Hrnka zatknutý dopravný delikvent, Fico zachraňuje ceny energií, ktoré Slovákom naordinoval jeho nominant”

Trenčín 19. februára 2017 (HSP/Foto:Jana Birošová)

 

V Trenčíne sa konal snem politickej strany Práca Slovenského národa (PSN) pod vedením predsedu Romana Stopku, podpredsedov Emila Vestenického a Ľuboša Masára.

Na snímke Roman Stopka

Na úvod snemu sa delegátom prihovoril podpredseda strany generálmajor v. v. Emil Vestenický, ktorý vysvetlil dôvody založenia politickej strany. Podľa jeho slov strana vznikla na základe stúpajúcej nespokojnosti ľudí v Slovenskej republike, ale aj ako reakcia na postupujúcu likvidáciu samostatného a zvrchovaného štátu. Vo svojom vystúpení konštatoval, že ich strana chce byť iná ako ostatné štandardné politické strany, ktoré pred voľbami občanom dávajú rôzne sľuby, no po voľbách sa na všetko zabudne.

Reklama
Na snímke Emil Vestenický

Strana vznikla dvomi kľúčovými cestami. Prvou bolo vyzbieranie 14-tisíc podpisov na založenie novej politickej strany. Súbežnú cestu si zvolili predstavitelia strany vzhľadom na skúsenosti pri registrovaní nových politických strán na Ministerstve vnútra SR ako poistku, aby predišli prípadným pochybnostiam o množstve vyzbieraných podpisov. Preto PSN prevzala štruktúry existujúcej strany, ktorú obrodila svojim programom. Postavili sme novú budovu na starom pozemku, uzavrel svoju úvodnú reč Emil Vestenický. Nosné vystúpenie mal predseda strany PSN Roman Stopka, ktorý delegátov oboznámil s hlavnými myšlienkami a informáciami o prioritách a cieľoch politickej strany Práca slovenského národa. Na úvod povedal, že politickú stranu nezaložili z túžby po moci. „Založili sme ju a usilujeme sa o politickú moc preto, aby Slovensko napredovalo a zachovalo si svoje miesto medzi významnými národmi Európy. Založili sme ju preto, aby sme zabránili rozbitiu štátu, či jeho pohlteniu niektorým z našich susedov.“ Podľa slov predsedu Romana Stopku sa na slovenskom národe už napáchalo mnoho s prispením našich politických vodcov, ktorým dal národ na svoje nešťastie vo voľbách moc. „Rozbili nám náš moderný priemysel a rozpredali za babku slovenské podniky. Problémom sú pripravované zákonné normy na rozpredaj slovenskej poľnohospodárskej pôdy zahraničným záujemcom, ktorí sú minimálne 3-5 krát solventnejší než našinci, a to za ceny, ktoré sú pre nich v porovnaní s ich domácim prostredím oveľa výhodnejšie. Potravinovú a energetickú bezpečnosť sme hodili cez plece ako Cigán lopatu. Napriek tomu, že máme dostatok úrodnej pôdy, pastvín a vody na to, aby sme si zabezpečili kvalitné obilniny, strukoviny, zemiaky, mlieko, syry, vajíčka, pestré mäso od dvojnohých vtákov po štvornohé svine (nemyslím tých v politike), dovážame zámerne vyrábanú nekvalitu, ale platíme plnohodnotne. Nepotrebujeme žiadne potravinové odpady zo zahraničia, pretože máme potenciál vyrobiť si vlastné, kvalitné a zdravé potraviny. Do čerta, zamýšľam sa nad tým, prečo rozpredávať našu pôdu a ložiská minerálnych vôd cudzincom?“ povedal predseda PSN Roman Stopka.

Na snímke Ľuboš Masár

Podľa neho Slovensko bolo najsebestačnejším štátom v elektrickej energii z jadrových zdrojov. „Mali sme najlacnejšiu elektrinu a pozrite sa, čo z toho máme dnes. Máme dve jadrové elektrárne na vlastnom území a platíme desaťnásobok pôvodnej ceny za kW, samozrejme cudzincom, ktorí elektrárne vlastnia.“ Predseda strany zároveň upozornil, že Slovákom dnes z Bruselu diktujú nimi nevolení úradníci. Komu sa zodpovedajú? Nadraďujú svoje normy slovenským obchodníkom, poľnohospodárom, priemyselníkom, stavbárom, lekárom, živnostníkom a dokonca aj záhradkárom, či drobnochovateľom. Kto potrebuje normy typu obmedzenia produkcie Tokajského vína, či bravčového mäsa, určite nie občan Slovenska.

Reklama

Predseda PSN Roman Stopka sa na sneme vyjadril aj k aktuálnej domácej politickej situácii: „Kým je a koho predstavuje naša vládnuca elita dnes? O tom svedčia nepretržité škandály, ktoré okolo nich vznikajú a zanikajú. Tieto škandály definujú ich podstatu. Nejde im o prospech republiky, ani o prospech národa. Vidia len seba, sú to nenásytní pažravci. Oni aj tí, ktorí ich nominovali. Z Danka je kapitán, z Hrnka zatknutý dopravný delikvent, Fico zachraňuje ceny energií, ktoré Slovákom naordinoval jeho nominant a Bugár si pomaďarčuje dediny a mestá už aj na železničných staniciach na území, ktoré Maďarsko malo pod palcom po Viedenskej arbitráži. Aby to nekričalo, ministerka Lucia Žitňanská si zakladá politickú políciu a pokúša sa národných reprezentantov obviniť z fašizmu a extrémizmu.“

Na snímke sprava Ľuboš Masár, Roman Stopka, Emil Vestenický

Predseda PSN Roman Stopka sa dotkol aj financovania politickej strany, zdôraznil, že jej slabinou môže byť nedostatok finančných prostriedkov, pretože sa strana nemieni podriadiť mocenským a oligarchickým vplyvom. Stranu budujú klasickým pyramídovým spôsobom. Ako ďalej povedal, ideová a programová iniciatíva síce prichádza od zakladajúcich členov, ale strana sa opiera o inšpiračnú a akčnú silu členskej základne, usporiadanej do miestnych organizácií a ostatných štruktúr sledujúcich štátne a územné členenie republiky. Vrcholovým cieľom je získať takú podporu voličov, ktorá dá strane mandát dostatočnej mohutnosti, aby sme mohli uplatniť silu pravdivých informácií a zároveň rozšíriť a upevniť mienku verejnosti v duchu národných a štátnych záujmov Slovenskej republiky, a to už od školského veku.

Snem strany PSN

Snem strany skonštatoval, že prvoradým záujmom strany Práca slovenského národa je prospech občana, štátotvorného národa, rozvoj štátu, rast jeho ekonomickej sily a významu na medzinárodnom poli. Strana má zámer organizovať a vrátiť štátnu moc v SR na jej pôvodné miesta. Všetci občania nech sú skutočnými nositeľmi podielov na moci, čo sa má citeľne prejaviť na ich zaslúženom prospechu. Hlavnú podporu štátu a oporu v jeho moci, nech má masa normálnych občanov a nie psychicky narušený jedinec či parazitujúca, demokratickosť zákonov znevažujúca, sociálna skupina.

Lenka Eremiášová, Extra plus

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali