Kanadské médiá: Washingtonský Biely dom riadia šialenci

Kanadské médiá: Washingtonský Biely dom riadia šialenci

Washington 28. januára 2015 (HSP/RT/Foto:TASR)

 

Spojené štáty momentálne vedú vojnu proti ľudstvu. Prezident Spojených štátov Barack Obama chce získať povolenie kongresu na vedenie neohraničenej vojny po celom svete pod zámienkou boja proti Islamskému štátu.

Prezident Spojených štátov Barack Obama chce získať povolenie kongresu na vedenie neohraničenej vojny po celom svete pod zámienkou boja proti Islamského štátu. Od prvého dňa, keď sa Obama stal prezidentom, vyhlásil vojnu celému ľudstvu. Žiadny štát v dejinách nepredstavoval takú hrozbu pre svetové spoločenstvo, ako Spojené štáty. O tomto píše autor článku v Global Research.

Reklama
Ilustračné foto

Ukrajinská armáda v Donbasse koná na pokyn Pentagonu, uvádza autor článku. Podľa jeho názoru , takzvané americko- ukrajinské spoločné cvičenia môžu byť prípravou na rozsiahlu vojenskú inváziu. Američania plánujú viesť boj v tesnej blízkosti ruských hraníc, aby v prípade potreby mohli rozpútať americko-ruský konflikt, píše sa v článku.

“Zároveň sa desiatky amerických vojenských inštruktorov pripravujú na odchod do Sýrie. Ich úlohou je cvičiť bojovníkov takzvanej “umiernenej opozície”, píše autor.

Reklama

Novinár je presvedčený, že Barack Obama bojuje v Sýrii rukami svojich “bábok”, ako je radikálna skupina Islamský štát. “Agenti Ústrednej spravodajskej služby (CIA) a inštruktori Special Forces – inštruktori špeciálnych jednotiek ich cvičia v umení vojny,” píše autor. Tento článok uvádza, že americkí spravodajskí dôstojníci pôsobia v 150 krajinách po celom svete, používajúc ako zásterku ochranu veľvyslanectiev a konzulátov Spojených štátov, rovnako ako ochranu iných organizácii.

Ako píše zakladateľ projektu TomDispatch.com Nick Turs, za posledné tri roky, americké špeciálne sily vykonali operácie vo viac ako 150 krajinách sveta. Činnosť týchto špeciálnych síl “nie je nikým kontrolovaná a nepíše sa o nej v tlači.” Ich hlavnou úlohou je destabilizovať krajiny, vykonávať politiku štátnych prevratov, politických vrážd a vojenskej intervencie.

Podľa autora článku v Global Research, Spojeným štátom sa nehnusí konať dokonca ani  takým spôsobom, ktorý sa niekedy hnusí aj diktátorom. Vedú vojnu proti ľudstvu, za použitia zbraní hromadného ničenia: chemických, biologických a rádioaktívnych. A taktiež vykonávajú testy nových zbraní.

Okrem toho, Američania rozbiehajú aj ďalšie metódy boja, ako je napríklad šírenie dezinformácii. Autor článku uvádza ako príklad televízny kanál RT. Najprv John Kerry v apríli minulého roku nazval televíziu “hlasnou trúbou propagandy …, ktorá sa zaoberá iba tým, aby šírila výmysly prezidenta Putina, pokiaľ ide o ukrajinskej udalosti.” Teraz riaditeľ Rady pre medzinárodné vysielanie Andrej Luck televízny kanál prirovnal k teroristickým organizáciám, ako je napríklad Islamský štát.

Pritom sám Luck riadi propagandistické agentúry po celom svete, vrátane “Hlasu Ameriky” rozhlasovej stanice “Sloboda – Slobodná Európa” a rádiostanice “Free Asia”, rozhlasovú a televíznu stanicu Marti, vysielajúcu na Kubu, televízny kanál “Al Hurra” a rádio “Sava”, ktoré vysielajú na Blízkom východe.

Reklama

Podľa novinára Global Research, na rozdiel od “iných darebákov a podvodníkov v mainstreamových médiách hlavného prúdu,” ktoré na objednávku Washingtonu, “pracujú pre záujmy pracháčov” televízny kanál  RT ” prináša skutočné správy a informácie o ktorých má každý právo vedieť.”

“Barack Obama slúži iba záujmom bohatých ľudí. O obyčajných ľudí sa nestará. Začalo sa to pri Bushovi mladšom, keď zákony prijaté po útokoch na dvojičky, zmenili Ameriku na policajný štát a za Obamu dosiahli svoj vrchol, ” uisťuje reportér.

Spojené štáty sa nezastavia pred ničím, až kým nedosiahnu celkovú svetovú nadvládu. Kvôli tomu sú, podľa neho, pripravené aj na krajné opatrenia, ochotné riskovať aj jadrovú vojnu s Ruskom.

“Potrebujú viac nepriateľských akcií v Sýrii. Viacej rozhodných krokov na odstránenie Assada. Požadujú zaujať tvrdší postoj voči Rusku. Požadujú vykonať preventívny úder na Irán, uvádza vo svojom článku autor. Keď Biely dom riadia šialenci, môže sa stať čokoľvek, dokonca aj to najhoršie”. Medzi “najhoršie” je možné zaradiť vojenský konflikt s Ruskom alebo Iránom.

“Keď zahranično-politický kurz určuje zhromaždenie bláznov, nikto nemôže dopredu vedieť, ako sa to skončí,” zhŕňa autor.

Reklama

jf

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:46

Miera nezamestnanosti vo Švédsku dosiahla v marci najvyššiu úroveň za posledných deväť mesiacov.

Sezónne neupravená miera nezamestnanosti sa minulý mesiac vyšplhala na 9,2 % z februárovej úrovne 8,5 %. Zvýšila sa aj v medziročnom porovnaní, keďže v marci 2023 predstavovala 7,7 %.

12:35

Slovenský hrubý domáci produkt (HDP) na obyvateľa je vďaka členstvu v EÚ a eurozóne vyšší až o 16 %. Na údaj z modelu Erste Group Research odkazuje v analýze k 20. výročiu vstupu Slovenska do EÚ analytik Slovenskej sporiteľne Matej Horňák. Od vstupu do EÚ nominálne mzdy na Slovensku vzrástli 2,7-násobne, zatiaľ čo ceny sú vyššie približne o 80 %.

12:22

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v utorok v Argentíne ľudí proti úsporným opatreniam vlády pravicovo-populistického prezidenta Javiera Mileiho a za “obranu bezplatných verejných univerzít”. Informovali o tom agentúry AP a AFP.

protest, Argentína
Študenti protestujú proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho a požadujú tiež viac financií pre verejné univerzity v Buenos Aires
11:54

Čína vydala v stredu vyhlásenie, v ktorom uviedla, že americká vojenská pomoc pre Taiwan “zvýšila nebezpečenstvo konfliktu” v Taiwanskom prielive. Vyjadrenie prišlo po tom, ako americký Kongres vyčlenil na vojenskú podporu pre Taiwan približne 7,7 miliárd eur.

11:35

Austrálsky súd predĺžil do 10. mája platnosť príkazu, ktorým sociálnej sieti X prinútil odstrániť videá z minulotýždňového útoku nožom na biskupa, ku ktorému došlo v kostole v Sydney.

Súdny príkaz požadovala po útoku austrálska komisia pre elektronickú bezpečnosť, podľa ktorej spoločnosť X ignorovala predchádzajúce oznámenia o stiahnutí takýchto videí.

11:20

Šesť ľudí utrpelo zranenia pri ruskom raketovom útoku v Charkove na východe Ukrajiny. Oznámil to v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov s tým, že rakety tam poškodili tri obytné budovy, dva úrady, tri ďalšie budovy a tiež plynovod v centre mesta.

10:46

Nemecký europoslanec Maximilian Krah ešte v stredu prepustí svojho asistenta, ktorého zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu, zostáva však lídrom kandidátky pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu. Oznámil to po stretnutí so spolupredsedami AfD Tinom Chrupallom a Alice Weidelovou.

Maximilian Krah
Nemecký europoslanec za Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah odchádza po vyhlásení
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali