Zúfalý mainstream: BILLA potrebuje pomoc na sociálnych sieťach

Zúfalý mainstream: BILLA potrebuje pomoc na sociálnych sieťach

Bratislava 3. júla 2018 (HSP/Foto:TASR-Andrej Galica)

 

Mainstreamove médiá nedokážu rozdýchať to, že po tom ako Billa stiahla z predaja ich konkurečný časopis Zem a Vek, sa voči tejto obchodnej spoločnosti strhla vlna kritiky. Hospodárske noviny napísali článok, v ktorom nepriamo vyzývajú ľudí, aby písali pochvalné komentáre.

Ľudová tvorivosť na tému BILLA

Prednedávnom sme vás informovali o tom, ako “novinár” Jakub Goda zo zúfalstva vyzýva ľudí, aby písali na stránku obchodného reťazca BILLA pochválne komentáre. Viac sa dočítate tu.

Reklama

Najnovšie sa ku Godovej “iniciatíve” pridal aj internetový portál Hospodárskych novín. Konkrétne novinárka Petronela Ševčíková napísala článok s názvom “Týždeň v médiách: Billa potrebuje pomoc na sociálnych sieťach. Prečo by sme ju mali podporiť?”

Autorke sa nepáčia spontánne komentáre ľudí, ktorí v drvivej väčšine kritizujú BILLU za ich škandalózny krok – vyradenie mesačníka Zem a Vek z predaja kvôli požiadavke jedného liberálneho trolla.

Reklama

Ševčíková uvádza, že najprv bol pomer pozitívnych a negatívnych komentárov na stránke BILLA SLovensko zhruba vyrovnaný. Neskôr však nastal obrat: “Zostali len “verní”, ktorí Bille často vulgárnym spôsobom pripomínajú, že nie je horšie rozhodnutie na tejto Zemi ako odstrániť z predaja alternatívny časopis Zem a vek. Ich statusy sú často diskriminačné, nechutné a očierňujúce. K statusom o časopise Zem a Vek sa pripájajú ďalšie, ktoré sa týkajú potravín, služieb a podobne,” píše autorka vo svojom článku.

Následne novinárka uvádza niekoľko bodov, prečo je v poriadku, že BILLA stiahla z predaja časopis Zem a Vek. Sú to samozrejme stále tie isté frázy o tom ako súkromná spoločnosť si môže predávať čo chce a môže vyradiť z predaja čo chce.

V podstate má pravdu, ale je tu jedno veľké ALE. Vedenie obchodného reťazca BILLA svojou reakciou na Jakuba Godu, de facto priznalo, že stiahnutie spomínaného časopisu sa zakladá jeho ideologickej požiadavke. Samozrejme aj v takomto prípade je všetko zákonné, no BILLA ukázala, že sa mieša do ideologických záležitosti, a preto ľudia, ktorí nesúhlasia s liberálnou ideológiou alá Goda, jednoducho majú právo BILLU kritizovať a bojkotovať ju.

Novinárka Petronela Ševčíkova však chce takýmto ľuďom zrejme “zavrieť ústa,” a vyzýva BILLU, aby si na stránke urobila poriadok: “Bolo by na mieste, aby sa komunikácie na stránke chytil odborník na krízovú komunikáciu, ktorý by postupne vyvážil pohľad a skoncoval s trollmi a hejtermi. Situáciu dnes Billa nemá pod kontrolou. A to v kontexte rozhodnutia, ktoré urobila, si nezaslúži.”

Nuž nikto tejto novinárke neberie jej názor, no BILLA si to zaslúži. Môžeme teraz jedna aj druhá strana v článkoch vyzývať ľudí, aby písali pozitívne či negatívne komentáre, no podstatu to nerieši. BILLA urobila obrovskú chybu a vedenie tejto obchodnej spoločnosti to veľmi dobre vie, bez ohľadu na to, aké komentáre majú pod statusmi sa sociálnej sieti.

Reklama

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:09

Investičné podvody sa zameriavajú na nízku finančnú gramotnosť ľudí a emócie, pričom sľubujú rýchle zbohatnutie a zisk. S podozrivou ponukou na investovanie malo skúsenosť až 24 % opýtaných respondentov.

13:08

V súčasnej dobe je bežné nakupovať množstvo tovarov na splátky. Aj nákup na splátky je pritom pôžičkou, ktorú treba splácať. Preto je potrebné si takýto krok dobre premyslieť. Pred uzavretím zmluvy o akomkoľvek úvere by mal dlžník brať do úvahy všetky náklady rodiny a jej reálne možnosti.

13:07

V ruskej Belgorodskej oblasti údajne od začiatku vojny na Ukrajine zahynulo pri útokoch Kyjeva už 120 civilistov a ďalších 651 ľudí utrpelo zranenia. Tvrdí to gubernátor tejto oblasti hraničiacej s Ukrajinou Viačeslav Gladkov.

12:57

Arménsko a Azerbajdžan oznámili, že v rámci snáh o normalizáciu vzťahov začali s úpravou spoločnej štátnej hranice. 

12:57

Stovky nemeckých policajtov v rámci vyšetrovania činnosti nigérijskej mafie prehľadali početné nehnuteľnosti v spolkových krajinách Bavorsko, Hesensko, Bádensko-Württembersko a Hamburg. Na základe zatykačov bolo do väzby vzatých niekoľko mužov, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na krajinský kriminálny úrad (LKA) v Bavorsku, políciu a prokuratúru Mníchov I.

12:37

Po iránskom leteckom útoku na Izrael z 13. na 14. apríla 2024 sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré údajne zobrazovalo izraelský systém protivzdušnej obrany Iron Dome (Železná kupola), ako zneškodňuje prilietajúce iránske drony a rakety. Nie je to pravda, zdieľané video sa totiž prvýkrát na sociálnych sieťach objavilo už v októbri 2023 počas jedného z raketových útokov na izraelské územie z Pásma Gazy. TASR na dezinformácie upozorňuje v spolupráci s agentúrou AFP.

12:04

Peking odmietol a odsúdil tvrdenia Spojených štátov, že Čína podporuje vojnu rozpútanú Ruskom na Ukrajine tým, že Moskve poskytuje veľké množstvo strojov, mikroelektroniky či technológií do dronov a riadených striel, vďaka čomu Rusko môže navyšovať svoju zbrojnú výrobu.

12:00

Ukrajinský Národný protikorupčný úrad podozrieva ministra poľnohospodárstva Mykolu Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy v rokoch 2017 až 2021. 

11:58

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič po zasadnutí predsedníctva a národného výboru svojej strany Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) vyjadril spokojnosť s výsledkami parlamentných volieb zo 17. apríla. Uviedol, že jeho strana zostaví vládnu koalíciu.

11:57

Pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie zahynulo v Lamanšskom prielive najmenej päť ilegálnych migrantov. Medzi obeťami je aj štvorročné dieťa.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali