Žilina vyradila Apollon Limassol, Staňo: “Nespanikárili sme”

Žilina vyradila Apollon Limassol, Staňo: “Nespanikárili sme”

Žilina 30. júla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR – Erika Ďurčová)

 

Futbalisti MŠK Žilina postúpili do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy 2021/2022. Vo štvrtkovej odvete 2. predkola remizovali doma s cyperským Apollonom Limassol 2:2 a uhájili tak náskok 3:1 z prvého duelu na Cypre. O postup do play off sa stretnú s kazašským Tobolom Kostanaj, ktorý vyradil chorvátsky Hajduk Split

MŠK Žilina - Apollon Limassol
Na snímke vľavo Miroslav Gono, vpravo Ján Bernát (obaja MŠK Žilina) a Amine Khammas (Apollon Limassol) počas odvety 2. predkola Európskej konferenčnej ligy

“Šošoni” síce pod Dubňom dvakrát prehrávali, vždy však dokázali vyrovnať. Najprv v prvom polčase odpovedal na gól hostí utešenou strelou do šibenice Ján Bernát, v druhom dejstve na 2:2 chladnokrvne vyrovnal Taofiq Jibril.

Reklama

Prvý zápas 5. augusta odohrajú v Kazachstane, odveta je na programe o týždeň 12. augusta v Žiline.

Prvý polčas ponúkol ofenzívny festival z oboch strán, obaja aktéri sa pustili do útočenia od prvých sekúnd. Prvú šancu mal Limassol, v 4. minúte však Wellington hlavou minul. V 9. minúte brankár hostí Jovanovič zmaril efektnou robinzonádou dobrú strelu Bernáta. Hostia gólovo udreli v 13. minúte, keď po ich krídelnej akcii domáca obrana neskoro vystúpila pred Collom, ktorý tvrdou a presnou strelou prekonal Petráša.

Reklama

Žilinčanmi to neotriaslo, dobré šance mali Gono, dvakrát Jibril aj Ďuriš, no nepresadili sa. Mrzieť ich to nemuselo, keďže v 27. minúte exportnou technickou strelou do ľavej šibenice vyrovnal Bernát. Apollon mohol dostať opäť do vedenia Pittas, Petráš ale výborným zákrokom spoluhráčov podržal. Na druhej strane mohol otočiť priebeh Kiwior, po peknej akcii ale vystrelil len po zemi a do stredu brány na pozorného Jovanoviča.

Aj v druhom dejstve pokračovala hra hore-dolu. Opäť sa zopakoval scenár z prvého polčasu, keď hostia podobne ako pri prvom góle udreli z pravého krídla. Dabo sa uvoľnil v šestnástke, prihral do druhej vlny Jradimu, na ktorého tvrdý a umiestnený projektil nemal Petráš nárok.

Cyperčania dostali impulz, začali byť agresívnejší a nebezpečnejší. Viackrát pohrozili, domáci odolávali. A vyrovnať mohli v 71. minúte, keď Kaprálikovu strelu z prvej Jovanovič skvele zlikvidoval a následnú dorážku osamotený Minárik poslal zblízka len do brvna. Limassol pokračoval v nátlakovej hre a v 77. minúte mohol celkové skóre vyrovnať Panayiotou. Po šikovnej akcii sa na ľavej strane dostal do pozície, ale tesne minul žilinskú bránku.

Žiline sa o dve minúty podarilo vyrovnať, keď striedajúci Bičachčjan dravo prenikol na ľavej strane a presným centrom našiel na vzdialenejšej žrdi Jibrila. Nigérijský útočník sa šance nezľakol a chladnokrvne ju využil – 2:2. Z domácich spadla nervozita a v 86. minúte mohol Jibril rozhodnúť o výhre domácich. Po dobrej prienikovej prihrávke do šestnástky však trafil len ľavú tyč. V závere sa Žilinčania ešte snažili strhnúť výhru na svoju stranu, čo sa im síce nepodarilo, no mohli sa tešiť z postupu do ďalšej fázy.

 

Reklama
Hlas po zápase (zdroj RTVS):

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina:

“Vedeli sme, že Apollon má kvalitu, ukázal ju aj doma. Boli sme dnes dobre pripravení a som rád, že sme nespanikárili ani po inkasovaných góloch. Mali sme pripravenú svoju taktiku, napokon to vyšlo a sme veľmi radi a šťastní, že sme postúpili. Pre mňa je dôležité, že si vieme vytvárať šance. Niektoré sme premenili, iné nie, ale taký je futbal. V Kazachstane sa hrá zle, ale chlapci ukázali, že vedia hrať. Urobíme všetko, by sme postúpili aj ďalej.”

 

Sumár

odveta 2. predkola EKL 2021/2022:
MŠK Žilina – Apollon Limassol 2:2 (1:1)

Góly: 27. Bernát, 79. Jibril – 13. Coll, 51. Jradi, ŽK: Slebodník – Kyriakou, Dabo. Rozhodovali: Boucaut – Lemaire, Di Vincenzo (všetci Belg.), 1726 divákov.

Reklama

Žilina: Petráš – Rusnák, Minárik, Kiwior, Anang – Gono (87. Myslovič), Fazlagič, Bernát (61. Bičachčjan) – Kaprálik (88. Slebodník), Jibril, Ďuriš (90.+1 Goljan)

Limassol: Jovanovič – Panayiotou, Katelaris (54. Malekkidis), Wellington, Khammas (64. Mavrias) – Kyriakou – Markovič (77. Denič), Jradi, Coll (64. Iliev) – Dabo (77. Janga), Pittas
/prvý zápas: 3:1, do 3. predkola postúpila Žilina/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali