Záverečné 39.kolo v prvej hokejovej lige v tomto kalendárnom roku 2016 sľubuje tuhý boj iba v súboji HK Skalica – HK Dukla Michalovce – Zostávajúce tri duely v Detve, v Prešove a v Topoľčanoch už by mali byť v réžii domácich

Záverečné 39.kolo v prvej hokejovej lige v tomto kalendárnom roku 2016 sľubuje tuhý boj iba v súboji HK Skalica – HK Dukla Michalovce – Zostávajúce tri duely v Detve, v Prešove a v Topoľčanoch už by mali byť v réžii domácich

Banská Bystrica 30. decembra 2016 (HSP/Foto: Peter Brendza)

 

Prvá hokejová liga Budiš pokračuje v predposledný deň v roku 39.kolom základnej časti. Hokejisti Detvy-líder súťaže po výhre v predošlom kole v Michalovciach narazia teraz na druhý najslabší kolektív z Považskej Bystrice, ktorá dve kolá predtým  nevycestovala na zápas do Michaloviec.

Dramaticky bol súboj HK Dukla Michalovce – HC 07 ORIN Detva 3:4 sn. Bude dramatické aj posledné 39.kolo základnej časti v tomto roku tiež také dramtické. Na snímke vidieť závar pred bránkou Detvy, kde gólmana hostí sa snaží prekonať stredný útočník Ľuboš Fajčák, ale dvojica obrancov Detvy včas jeho úmysel skórovať zastavila.
Dramaticky bol súboj HK Dukla Michalovce – HC 07 ORIN Detva 3:4 sn. Bude dramatické aj posledné 39.kolo základnej časti v tomto roku tiež také dramtické. Na snímke vidieť závar pred bránkou Detvy, kde gólmana hostí sa snaží prekonať stredný útočník Ľuboš Fajčák, ale dvojica obrancov Detvy včas jeho úmysel skórovať zastavila.

 

Reklama

V doterajších štyroch vzájomných súbojoch Detvy a Považskej Bystrice vždy sa z výhry tešili hokejisti spod Poľany (3-krát po výhrach doma 10:0 a 6:2 a potom v Považskej Bystrici po výhre 4:3 sn a naposledy v 30.kole 9.decembra 5:2. Najdramatickejší sa zdá byť v tomto kole súboj na Záhorí, kde domáci HK Skalica hostí o 17,00 hod. HK Dukla Michalovce. Aj keď výsledky boli veľmi tesné 4x z výhry sa tešili vždy Michalovčania. Na domácom ľade zvíťazili 2x po 3:1 a v Skalici v 3.kole 11.septembra 4:2 a v 21.kole 9.decembra 3:2 sn. Aj  v zostávajúcich dvoch vzájomných dueloch Prešov – Trnava a Topoľčany – Martin „B“ možno očakávať víťazstvá favorizovaných domácich kolektívov…

Program 39.kola prvej hokejovej ligy Budiš – piatok 30.decembra:

Reklama

HC  07  ORIN  DETVA  –  HK  95´ POVAŽSKÁ  BYSTRICA  (hrá sa o 18,00 hod. – rozhodujú: Ján Majling – Martin Číž, Miroslav Kollár. Video rozhodca: Erik Neuzer), HK  SKALICA – HK DUKLA MICHALOVCE (hrá sa o 17,00 hod., rozhodujú: Michal Mĺkvy – Patrik Purgat, Tomáš Regec, video rozhodca Ing.Jozef Vrábel), HC PENGUINS PREŠOV – HK GLADIATORS  TRNAVA ( hrá sa o 18,00 hod., rozhodujú Slavomír Švajka – Jakub Kovaľ, Maroš Pribula, video rozhodca Ladislav Vasilňák), HC TOPOĽČANY  –  MHC  MARTIN „B“  (hrá sa o 18,00 hod. rozhodujú: Branislav Píšťanský – Michal Drblík, Marek Makúch, video rozhodca Rudolf Jurčiak).

Jozef  Cvajniga

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

13:35

Sociálna posisťovňa (SP) oznámi schválenie poskytnutia úľavy z odvodov oprávneným potravinárskym firmám do konca apríla. Oznámil to hovorca SP Martin Kontúr. Po schválení štátnej pomoci tak zamestnávateľ – potravinár podľa neho zaplatí za apríl znížené poistné.

13:34

Vláda pripravuje nové, progresívnejšie sadzby zdanenia príjmov fyzických osôb. Vyššie zdanenie bude však znamenať trestanie úspešných ľudí. Uviedol to predseda opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) Branislav Gröhling za účasti poslanca Národnej rady SR Mariána Viskupiča s odvolaním sa na Program stability SR na roky 2024 až 2027, ktorý bol schválený vládou. Podľa Viskupiča by najvyššie zdanenie fyzických osôb malo v SR dosiahnuť úroveň až 32 %.

13:16

Čína označila v piatok tvrdenia, že v Nemecku pôsobia čínski špióni, za “číry výmysel”.

Nemecká veľvyslankyňa v Pekingu vo štvrtok uviedla, že si ju predvolali čínske úrady v spojitosti so zadržaním štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže pre Čínu.

13:08

Peniaze z plánu obnovy môžu byť štartovacím momentom veľkých modernizačných programov na obdobie desiatich rokov. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) v piatok po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD).

Fico, Kmec
Na snímke sprava predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) gestikuluje počas vyhlásenia po spoločnom pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívanie eurofondov Petrom Kmecom (Hlas-SD)
12:47

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok oznámila, že zadržala dvoch ľudí obvinených zo sympatizovania s ukrajinskými nacionalistami a z plánovania útokov na policajné či vojenské objekty v Rusku.

K zatknutiam došlo vo Volgogradskej oblasti ležiacej na juhozápade Ruska neďaleko hraníc s Ukrajinou.

12:33

Nemecká polícia prichytila pri čine a následne zadržala dvoch mužov podozrivých z krádeže železničných elektrických káblov. Polícia informovala, že incident sa odohral v noci na piatok na hlavnej vlakovej stanici v západonemeckom meste Bochum.

12:27

Nálada francúzskych spotrebiteľov tento mesiac nečakane klesla, pod čo sa podpísali obavy z ďalšieho vývoja ekonomiky a s nimi aj finančnej situácie domácností.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali