Tento zápas musíme čím skôr hodiť za hlavu, tvrdí Bartánus po nečakanej prehre Banskej Bystrice

Tento zápas musíme čím skôr hodiť za hlavu, tvrdí Bartánus po nečakanej prehre Banskej Bystrice

Banská Bystrica 11. marca 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Hokejisti tímu HC 07 Detva sa v nedeľu v Banskej Bystrici postarali o veľké prekvapenie. Štvrťfinálový outsider spod Poľany v druhom zápase play-off zaskočil dvojnásobného majstra najvyššej slovenskej súťaže HC ’05 na jeho vlastnom ľade a zvíťazil 4:2, čím vyrovnal stav série na 1:1. Iba deň predtým sa pritom zrodila vysoká výhra “baranov” 5:0

Na snímke Marek Bartánus

Víťaz základnej časti súťaže a zrejme najväčší favorit na titul doma prekvapivo zaváhal s tímom, ktorý sa do štvrťfinále dostal až z 10. priečky cez predkolo.

Reklama

“Vedeli sme, že to nebude jednoduchá séria, čo sa potvrdilo. Súper hral obetavo a tímovo, čo napokon rozhodlo,” povedal po stretnutí tréner úradujúceho dvojnásobného šampióna Tipsport ligy Dan Ceman podľa denníka Šport. “Červeno-bieli” v nedeľu nezvíťazili napriek obrovskej streleckej prevahe. V priebehu šesťdesiatich minút vyslali na gólmana Detvy Romana Petríka 40 striel, za jeho chrbtom však skončili iba dva puky. Hosťujúcemu HC 07 stačilo na štyri góly iba 28 striel. “Detva hrá výborný hokej. Nevyšlo nám to, pretože sme upustili od nejakých vecí, ktoré sa nám podarili v prvom zápase. Už sme si to teraz všetci v šatni uvedomili. Určite na tom popracujeme a vrátime sa k našej hre. Výkon nebol z našej strany ani v tomto stretnutí zlý, no nedali sme góly zo šancí, ktoré sme mali. Súperovi to vyšlo, predviedol nám školu efektivity. Ideme však ďalej, v Detve chceme vyhrať a nedeľňajší zápas musíme čím skôr hodiť za hlavu,” skonštatoval strelec gólu Banskobystričanov na priebežných 2:3 Marek Bartánus.

Detvanom vyšlo takmer všetko, na čo siahli. V stretnutí ani raz neprehrávali pričom Banskú Bystricu dvomi gólmi “zarezal” Ladislav Ščurko. “Bol to ťažký zápas, v ktorom sme si siahli na dno svojich síl. Vydaril sa nám však aj strelecky, keďže sme dali sme majstrovi štyri góly. Po prvom prehranom stretnutí sa nám podarilo zregenerovať, vládali sme sa ubrániť aj veľkej sile súpera. Nie sme mužstvo nabité hviezdami, skôr kolektívne. Dávame do hry srdiečko, bojovnosť a aj preto sa môžeme tešiť z prvej výhry v play-off,” vyjadril sa po stretnutí Ščurko. Výrazný podiel na triumfe hostí mal aj spomenutý brankár Roman Petrík, ktorý úspešne kryl 38 zo 40 striel súpera. “Hovorí sa, že brankári sú v play-off 80 percent úspechu tímu. V našom prípade to bolo 90 percent. Náš gólman si v každom stretnutí drží svoj štandard, bol skvelý,” doplnil strelec víťazného tretieho gólu Detvy Radovan Puliš podľa denníka Šport.

Reklama

Tretí a štvrtý zápas v sérii sú na programe 13. a 14. marca v Detve. Do Banskej Bystrice sa štvrťfinálová séria play-off vráti v nedeľu 17. marca.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali