Za slušné Slovensko uznáva, že spravili chybu, keď obvinili Matoviča z neochoty prenechať námestie “občianskej spoločnosti”. “Nemáme mediálny tréning sme bežní ľudia.” Matovič: Ospravedlnenie prijímam

Za slušné Slovensko uznáva, že spravili chybu, keď obvinili Matoviča z neochoty prenechať námestie “občianskej spoločnosti”. “Nemáme mediálny tréning sme bežní ľudia.” Matovič: Ospravedlnenie prijímam

Bratislava 25. júla 2019 (SITA/HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

Iniciatíva Za slušné Slovensko uznala, že spravila chybu, ktorú politici využili. Ako píšu na svojom facebookovom profile, „v posledných dňoch sme spravili chybu, keď sme zverejnili neoverenú informáciu o neochote prenechať námestie občianskej spoločnosti a ľuďom Novembra

Na snímke Karolína Farská

Chceme sa Vám všetkým, ľuďom, ktorí ste to pred 30 rokmi organizovali, Vám všetkým, ktorí ste tam stáli, ospravedlniť. Spravili sme chybu a politici našu chybu okamžite využili.“ Iniciatíva zdôrazňuje, že ju tvorí kolektív ľudí, ktorí sa pred vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej nepoznali.

Reklama

„Spojili nás a odvtedy sa snažíme spoločne bojovať za slušné a spravodlivé Slovensko. Nemáme mediálne tréningy ako naši politici, nemáme zahraničných sponzorov a už vôbec sa nesnažíme o štátny prevrat tak, ako to prezentovali niektorí najvyšší ústavní činitelia,“ objasňujú predstavitelia iniciatívy.

 

Reklama

Po moci oni netúžia?

Zároveň zdôrazňujú, že sú úplne bežní ľudia a občania krajiny, ktorú nám uniesli politici, túžiaci iba po moci. „A tak ako aj iní ľudia, aj my robíme chyby. Chceme byť schopní pozrieť sa Vám do očí a preto, prosíme, prijmite naše ospravedlnenie. Spájajme sa, bojujme za slušné Slovensko, nech láska a pravda zvíťazí nad lžou a nenávisťou,“ píšu predstavitelia iniciatívy.

 

 

Reklama
Líder opozičného hnutia OĽaNO Igor Matovič v súvislosti s kritikou faktu, že si pred výročím 17. novembra rezervoval bratislavské Námestie SNP od 14. do 19. novembra, v utorok uviedol, že po smrti novinára Jána Kuciaka OĽaNO rezervovalo Námestie SNP na tri piatky a následne priestor prenechalo iniciatíve Za slušné Slovensko.

“Prvé tri veľké protesty. Bez najmenších problémov sme im termíny prepustili. Považovali sme za správne, aby takéto zhromaždenia organizovala organizácia, ktorá mala znaky občianskeho združenia,” povedal Matovič s tým, že medzičasom sa ukázalo, že Za slušné Slovensko nie je občianska iniciatíva, ale politická organizácia strany Andreja Kisku Za ľudí a strán PS a Spolu.

Za slušné Slovensko Matoviča v súvislosti s krokom spojeným so 17. novembrom kritizovalo a vyzývali ho, aby odovzdal Námestie SNP im. “Matovič odmieta Námestie SNP prenechať organizátorom a hlavným osobnostiam Nežnej revolúcie – a ja sa pýtam, kde, kedy som ja odmietol prenechať Námestie SNP,” priblížil Matovič s tým, že Za slušné Slovensko klame.

“Nežná revolúcia a Námestie SNP a aj výročie patrí všetkým ľuďom,” povedal. “Platí naša ponuka pre Za slušné Slovensko, pre demokratické politické strany. Pozývame vás, poďte a urobme spolu peknú oslavu 30. výročia Nežnej revolúcie,” uviedol.

 

Matovič: Ospravedlnenie prijímam

Reklama

Na najnovšie prehlásenie iniciatívy ZSS v prípade nepravdivých obvinení voči Matovičovi zareagoval sám predseda OĽANO:

“Prijímam ospravedlnenie iniciatívy Za slušné Slovensko v prípade nepravdivých obvinení voči mojej osobe ako aj voči nášmu hnutiu Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO). Zároveň opakujem moje pozvanie na stretnutie, aby sme so všetkými, ktorým na demokracii záleží, spoločne usporiadali dôstojné oslavy 30. výročia Nežnej revolúcie.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:38

Ukrajinské a ruské sily proti sebe na Ukrajine navzájom útočili, v dôsledku čoho zomrelo najmenej sedem ľudí. Oznámili to miestni predstavitelia na oboch stranách frontovej línie.

15:36

Slovenským ovocinárom sa zatiaľ podarilo ochrániť úrodu pred nepriazňou počasia približne na 80 % vrátane marhúľ či jahôd. Všetko zatiaľ prikrývajú, zohrievajú vzduch. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory. Spresnila, že práce na záchrane úrody pokračujú aj v týchto chladných nociach. Rozhodujúca bude noc na piatok (26. 4.), keď hlásia mrazy.

15:34

Očkovanie je jeden z najväčších objavov medicíny, ktorý chráni proti vážnym smrteľným chorobám. Objavujú sa však proti nemu dezinformácie a preočkovanosť v populácii v Česku klesá, nie som s ňou spokojný. Český minister zdravotníctva Vlastimil Válek to vyhlásil pri príležitosti európskeho a svetového týždňa očkovania.

15:25

Tohtoročnú Cenu za slobodu tlače udelili nemeckí vydavatelia novinárke, vojnovej dopisovateľke a aktivistke za ľudské práva Düzen Tekkalovej TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

15:24

Do Chorvátska dorazilo prvých šesť z celkovo 12 francúzskych stíhačiek Dassault Rafale, ktoré si balkánska krajina objednala. 

15:23

Niektorí nemeckí poslanci Slobodnej demokratickej strany chcú, aby Nemecko uzavrelo azylovú dohodu s krajinou mimo Európy. Inšpiroval ich nový zákon z dielne britského premiéra Rishiho Sunaka, podľa ktorého bude Rwanda prijímať migrantov z Británie.

15:21

Už tretieho podozrivého zadržali v súvislosti s kauzou podplácania, do ktorej je zapletený námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov. Oznámili to moskovské justičné úrady.

15:20

 Najmenej 155 ľudí zahynulo v Tanzánii v dôsledku prívalových dažďov, informoval premiér Kassim Majaliwa. Uviedla to agentúra AFP.

15:19

Maďarského prezidenta Tamása Sulyoka prijal vo Vatikáne pápež František. Maďarská hlava štátu absolvuje oficiálnu návštevu tohto mestského štátu a sídla hlavy katolíckej cirkvi, uviedla agentúra MTI.

15:08

To, že má Ukrajina prístup k ťažkým zbraniam dlhého dosahu vrátane rakiet ATACMS zo Spojených štátov, v zásade nezmení výsledok prebiehajúcej vojny. Vyhlásil to Kremeľ.

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali