Vůjtek berie na Slovakia Cup aj Lašáka: “V Liberci chytá veľmi dobre”

Vůjtek berie na Slovakia Cup aj Lašáka: “V Liberci chytá veľmi dobre”

Bratislava 27. januára 2015 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Ján Laššák vo výbere nahradil pôvodne nominovaného Branislava Konráda

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek zaradil do konečnej nominácie na turnaj Slovakia Cup v Banskej Bystrici (5.- 7. februára) aj skúseného brankára Jána Lašáka z Liberca. Vo výbere nahradil pôvodne nominovaného Branislava Konráda z Dukly Trenčín.

Reklama
Na snímke tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek

Vůjtek berie do Banskej Bystrice aj trojicu medailistov z bronzového tímu na juniorských MS v Kanade. Premiérovo si národný dres A-tímu oblečú Christián Jaroš a Peter Cehlárik, Martin Réway má dosiaľ za sebou dvanásť štartov. V širšej nominácii figuroval aj ďalší hráč z bronzovej “dvadsiatky” Pavol Skalický, útočník švédskeho Örebra sa nakoniec predstaví v drese Olympijského tímu na turnaji Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni. Na Slovakia Cup pôjde namiesto neho spomínaný Cehlárik.

“Myslím si, že na Slovakia Cupe sa predstaví pomerne silný tím. Vybrali sme to najlepšie, čo máme k dispozícii. V prípade, že by sa nám niekto ospravedlnil, nahradíme ho hráčom z olympijského výberu. Ťažko hodnotiť kvalitu tohto výberu, mysleli sme si, že do Švajčiarska na turnaj Arosa Challenge berieme silný tím a dopadlo to zle,” povedal Vůjtek na utorkovej tlačovej konferencii v Bratislave.

Reklama

V hráčskom menoslove sú po prvý raz v sezóne aj opory bratislavského Slovana v KHL Michal Sersen, Tomáš Starosta a Ladislav Nagy. Naopak zranenie vyradilo kapitána “belasých” Milana Bartoviča. Defenzíva tímu vsadí na skúsenosti Dominika Graňáka zo švajčiarskeho Fribourgu.

Reprezentačný tréner sa bude musieť na Slovakia Cupe zaobísť bez dvojice obrancov Petra Podhradského a Milana Jurčinu. KHL totiž nepreruší súťaž a ich kluby majú v danom termíne príliš nahustený program. “KHL nemá reprezentačnú prestávku a Jurčinovo Dinamo Riga a Podhradského Lada Togliatti hrajú počas Slovakia Cupu tri zápasy. Urobili by sme im veľký problém v kluboch, ak by sme si ich žiadali, tak sme sa radšej dohodli, že na túto reprezentačnú akciu nepôjdu,” vysvetlil Vůjtek. Komplikované budú aj príchody niektorých nominovaných hráčov. “Hráči Slovana priletia až v stredu ráno a pripoja sa k nám až na rozkorčuľovanie pred prvým zápasom na Slovakia Cupe. Rovnako to platí o Jarošovi a Cehlárikovi, ktorí hrajú s Luleou Ligu majstrov,” dodal tréner. Ten určil aj dvojicu náhradníkov, ktorými sú center Tomáš Marcinko z Pardubíc a obranca Peter Mikuš z Hradca Králové.

Na domácom turnaji, ktorý bude posledným pred záverečnou fázou prípravy na májové majstrovstvá sveta v Česku, sa v bránke predstavia Július Hudáček a Ján Lašák. Ten sa vracia do reprezentácie po troch rokoch. “Jano chytá v Liberci veľmi dobre, dosahuje s tímom veľmi dobré výsledky. Nemôžeme sa zbavovať takých kvalitných skúsených brankárov. Chceme ho teraz vyskúšať a uvidíme, či bude záujem i o záverečnú prípravu pred šampionátom. Je možné, že nebudeme môcť na MS počítať s Jaroslavom Halákom, keďže chytá za jeden z najlepších klubov v NHL. Zranený je aj Ján Laco a nevieme, ako bude na tom zdravotne o pár mesiacov. Musíme mať preto k dispozícii nejakého skúseného brankára,” povedal Vůjtek na adresu Lašáka. Ďalej prezradil, že plánuje sa ísť v piatok pozrieť na Michala Handzuša hrajúceho momentálne za Banskú Bystricu, a pozhovárať sa s ním na reprezentačnú tému. “Neuvažovali sme o jeho nominácii na Slovakia Cup, keďže sezónu odštartoval iba nedávno. Miša poznáme, on sám sa musí cítiť dobre, aby mohol ísť na majstrovstvá sveta.”

Ďalšou novinkou je, že do realizačného tímu reprezentácie pribudli tréner brankárov Peter Jaroš a mentálny tréner Peter Bielik. “Jaroš má skúsenosti z pôsobenia v Diname Minsk a v národnom tíme Nórska. Dva roky sme nemali v reprezentácii trénera brankárov a myslíme si, že je to potrebné a že odvedie veľa dobrej práce,” povedal Vůjtek a na adresu mentálneho kouča dodal: “Bielik už niekoľko rokov pracuje pri mládežníckych tímoch. V dnešnej dobe, keď sú už také vyrovnané zápasy a rozhoduje každá maličkosť, môže hráčom po mentálnej stránke pomôcť. Mentálni tréneri sú schopní vliezť hráčom pod kožu bez toho, že by o tom samotní hráči vedeli.”

Slováci sa na Slovakia Cupe stretnú 5. februára s Nemeckom a o dva dni neskôr so Švajčiarskom.

Reklama

 

Nominácia SR “A” na turnaj Slovakia Cup (5. – 7. 2. 2015 v Banskej Bystrici):

brankári – Július Hudáček (Örebrö, Švéd., 11 zápasov), Ján Lašák (HC Liberec, 83 zápasov)

obrancovia – Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR, 38/1 gól), Dominik Graňák (Fribourg Gotteron, Švaj., 134/6), Adam Jánošík (HC Košice, 4/0), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd., 0/0), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR, 16/2), Michal Sersen (Slovan Bratislava, 71/6), Tomáš Starosta (Slovan Bratislava, 137/5), René Vydarený (HK Hradec Králové, ČR, 105/5)

útočníci – Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd., 0/0), Lukáš Cingel (Sparta Praha, ČR, 5/0), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, KHL), 50/3), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel., 21/3), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 37/6), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, KHL, 70/15), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava, 80/28), Martin Réway (Sparta Praha, ČR, 12/0), Tomáš Surový (Slovan Bratislava, 105/18), Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR, 16/1), Radoslav Tybor (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 29/3), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna, Fín., 14/4), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec, ČR, 22/4)

Reklama

Náhradníci:

Obranca: Peter Mikuš (HK Hradec Králové, ČR, 24/1)

Útočník: Tomáš Marcinko (HC Pardubice, ČR, 24/0)

 

Program Slovakia Cupu

štvrtok 5. februára: Slovensko – Nemecko 17.00 h

piatok 6. februára: Švajčiarsko – Nemecko 17.00 h

sobota 7. februára: Slovensko – Švajčiarsko 17.00 h

ml

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali