Voliči SNS varujú pred vstupom do pravicovej vlády a pred Bratislavskou kaviarňou

Voliči SNS varujú pred vstupom do pravicovej vlády a pred Bratislavskou kaviarňou

Bratislava 9. marca 2016 (HSP/Foto:TASR – Štefan Puškáš)

 

Voliči SNS pred blížiacim sa sobotným snemom, vyzvali členov SNS, najmä podpredsedov a predsedu Andreja Danka pred vstupom do pravicovej veľkej vládnej koalície. Občania a voliči SNS si neprajú, aby ich strana zasadla za jeden vládny stôl so skompromitovanými pravicovými stranami. Signatári výzvy varujú najmä pred spoluprácou s Bratislavskou kaviarňou (pravodoláskarmi – pozn. red.). Pod fotkou vám prinášame plné znenie výzvy.

Na snímke zľava podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Anton Hrnko, prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška a predseda SNS Andrej Danko
Na snímke zľava podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Anton Hrnko, prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška a predseda SNS Andrej Danko

 

Reklama

Výzva voličov SNS

všetkým delegátom sobotného Snemu SNS, vedeniu SNS, predsedovi a podpredsedom SNS

Reklama

 

Vážení delegáti snemu SNS,

Obraciame sa na Vás ako dlhoroční voliči SNS, pretože sme znepokojení povolebným vývojom.

Výsledky volieb dopadli tak, že bez účasti SNS nie je možné vytvoriť väčšinovú vládu.

Apelujeme preto na Vás, aby ste si plne uvedomili túto obrovskú zodpovednosť a neurobili fatálnu chybu.

Reklama

Pre väčšinu voličov SNS je neprijateľná koalícia s extrémne skompromitovanými pravicovými stranami, ktoré hanebným spôsobom rozdali strategické podniky zahraničným investorom, vždy ostentatívne ignorovali záujmy bežných ľudí, zaviedli kultúru zisku do všetkých oblastí života, vrátane školstva a zdravotníctva.

Bratislavská kaviareň je opitá aroganciou a pýchou. Dnes a denne potvrdzuje pohŕdanie všetkým národným, spochybňuje, ba priam potiera tradičné národné a kresťanské hodnoty, vďaka ktorým slovenský národ v dejinách pretrval.

Preto Vás dôrazne vyzývame, prv než urobíte nezvratné rozhodnutie, uvedomte si nasledujúce okolnosti:

  • V širokej pravicovej a kozmopolitnej koalícii bude SNS vždy len trpeným príveskom a širokou koaličnou väčšinou bude programovo a personálne marginalizovaná. Matematika nepustí, z 87 hlasov v spomenutej koalícii bude SNS disponovať len 15 hlasmi.
  • Program SNS a jeho potenciálnych koaličných partnerov je v značnej miere nekompatibilný. Sotva sa v takomto zoskupení SNS podarí presadiť špeciálne zdanenie prirodzených monopolov, teda energetiky , telekomunikácií či bankového sektora.
  • V pravicovom zoskupení sotva SNS presadí dane z príjmu, ktoré by zamedzili masívnemu vyberaniu kapitálu z obchodných reťazcov, ktoré na jednej strane ožobračujú našich poľnohospodárov, na druhej strane si agresívnou daňovou optimalizáciou vyvážajú obrovské zisky do zahraničia.
  • Od krajne zdiskreditovaného pravicového zlepenca sotva možno očakávať pomoc pri snahách o vrátenie strategických podnikov pod kontrolu vlády, napríklad pri SE. Naopak, tieto strany vždy podporovali výpredaj národného bohatstva cudzím vlastníkom.
  • Pravicová vláda by mala priamo v parlamente tú najtesnejšiu väčšinu – 76 hlasov. Kollárova strana Sme Rodina by vládu len tolerovala. Osobnostné zloženie lídrov takejto umelej koalície, predovšetkým osoba Igora Matoviča, nedáva takmer žiadnu nádej na prežitie takejto vlády celé štvorročné obdobie.

 

Vytvorenie kozmopolitno- liberálno – pravicovej vlády s množstvom zdiskreditovaných lídrov, ktorí už mnohokrát morálne, ľudsky a profesionálne sklamali, by s najväčšou pravdepodobnosťou viedlo k prudkému poklesu podpory SNS a naopak, k raketovému nárastu ĽS NS. Je veľmi pravdepodobné, že v takom prípade by SNS čakal osud SDĽ, ktorej sa napriek podstatne silnejšiemu mandátu ( disponovala 29 mandátmi v NR SR) účasť v Dzurindovej vláde stala osudnou.

Reklama

Preto Vás dôrazne žiadame, nestaňte sa štatistami v hre, ktorá nemôže skončiť dobre.

Odmietnutím rozhovorov so Sulíkom možno donútite aspoň niektoré štandardné strany, aby prehodnotili svoje rozhodnutie nerokovať s víťazom volieb.

Aj alternatíva konsenzuálnej vlády odborníkov a následné predčasné voľby ( po skončení nášho predsedníctva v Rade EÚ, teda na jar 2017), sú pre SNS a jej voličov lepšou alternatívou, než nechať sa zdiskreditovať v protinárodnej vláde nezodpovedných a nevyzretých, niektorých až patologických osobností.

Preto Vás, delegátov snemu SNS vyzývame, nateraz neprijmite účasť vo vláde, ktorá bude v konečnom dôsledku znamenať koniec národnej politiky na pôde parlamentu.

 

Signatári

PhDr. Lýdia Benčová, učiteľka, Šurany

Prof. Ing. Marián Tolnay CSc., vysokoškolský profesor, Bratislava

Doc. Ing.Ján Vlnka PhD., vysokoškolský profesor, Bratislava

Mgr. Ľudmila Mušková, bývalá poslankyňa, Kysucké Nové Mesto

Reklama

Ing. Arch. Laura Gressnerová, PhD., vysokoškolská pracovníčka, Bratislava

Mgr. Ľudovít Števko, novinár

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:58

Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť a dočasná eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová v utorok pre bruselského spravodajcu TASR potvrdila, že 25. a 26. apríla pracovne navštívi Slovensko.

19:57

Novú iniciatívu, ktorá bude zaznamenávať prípady antisemitizmu naprieč Európou, spustili v utorok v nemeckej metropole Berlín. Cieľom európskej siete na monitorovanie antisemitizmu (ENMA) je poskytovanie informácií o nenávisti voči židom na nadnárodnej úrovni.

19:57

Súd v Taliansku v utorok prijal žalobu premiérky Giorgie Meloniovej na historika a filológa Luciana Canforu, ktorý o nej povedal, že “je v srdci neonacistka”. Súdny proces sa začne 7. októbra v meste Bari a Meloniová chce od Canforu vysúdiť odškodné 20.000 eur.

19:46

Požiar historickej budovy burzy v dánskej metropole Kodaň, ktorý vypukol v utorok ráno, sa krátko po 16.00 h SELČ podarilo dostať pod kontrolu. Hasiace práce však stále pokračujú, uviedol na popoludňajšej na tlačovej konferencii šéf kodanských záchranárov Jakob Vedsted Andersen.

19:00

Nemecká a francúzska ekonomika, najväčšie v rámci Európskej únie, budú rásť tento aj budúci rok pomalším tempom, než sa pôvodne očakávalo. To sa odrazí aj na vývoji hospodárstva celej eurozóny. Uviedol to v utorok Medzinárodný menový fond (MMF), ktorý zverejnil najnovšie vyhliadky vývoja svetovej ekonomiky (World Economic Outlook).

18:44

Izraelská armáda v utorok potvrdila zabitie veliteľa proiránskeho šiitského hnutia Hizballáh, ku ktorému došlo pri útoku na južný Libanon.

18:22

Európska únia v utorok na konferencii “Náš oceán” v Grécku potvrdila svoju angažovanosť v oblasti medzinárodnej správy oceánov tým, že oznámila 40 záväzkov týkajúcich sa opatrení na rok 2024. Komisia uviedla, že tieto opatrenia budú financované sumou 3,5 miliardy eur z rôznych fondov EÚ.

18:20

Americký minister obrany Lloyd Austin v utorok prostredníctvom videokonferencie rokoval so svojím čínskym náprotivkom Tung Ťünom. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že išlo o prvý osobný kontakt šéfov rezortov obrany USA a Číny za takmer 18 mesiacov.

18:11

Ukrajina v utorok oznámila, že identifikovala takmer 37.000 ľudí vrátane vojenského personálu, ktorí sú od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 vedení ako nezvestní. Kyjev zároveň varoval, že skutočné číslo môže byť “oveľa vyššie”.

18:02

Dopravné spoločnosti so sídlom v SR by mohli disponovať určitým počtom prenajatých nákladných vozidiel evidovaných v inom členskom štáte Európskej únie (EÚ) bez potreby ich evidencie v SR. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o cestnej doprave, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok posunuli do druhého čítania.

18:00

Európska centrálna banka (ECB) čoskoro zníži sadzby, ak nedôjde k žiadnym veľkým prekvapeniam, uviedla jej šéfka Christine Lagardová. Dodala, že ECB teraz pozorne sleduje vývoj cien ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali