Výskumu sa zúčastnilo 2226 ľudí, u ktorých sa neprejavovali žiadne príznaky demencie, uvádza Daily Mail. Medzi dobrovoľníkmi bol urobený výskum, počas ktorého respondenti uvádzali, či si do pokrmov a nápojov pridávajú cukor a v akej miere. Pričom do siedmich rokov u 429 ľudí vypukla Alzheimerova choroba.
Vyšlo najavo, že u ľudí, ktorí si denne do pokrmov pridávajú 30,3 gramu cukru, jestvuje vyššie riziko vzniku silnej demencie, asi o 33 %, a to v porovnaní s tými, ktorí konzumujú iba 5,8 gramu cukru denne. Vedci tiež uviedli, že milovníci sladkých nápojov, vrátane punčov a ovocných štiav, trpia Alzheimerovou chorobou o 27 % častejšie. U ľudí, ktorí neustále pijú sladené perlivé nápoje, je toto riziko až 54 %.