V škole v ruskej Kazani došlo k streľbe. Putin kondoloval rodinám zabitých pri tragédii

V škole v ruskej Kazani došlo k streľbe. Putin kondoloval rodinám zabitých pri tragédii

Moskva 11. mája 2021 AKTUALIZOVANÉ (HSP/Sputnik/TASR/Foto:Sputnik-Maksim Bogodvid, Alexei Druzhinin,TASR/AP-Roman Kruchinin)

 

V jednej zo škôl v ruskej Kazani došlo k streľbe. Po nej sa z miesta ozval výbuch. Páchatelia zatiaľ neznámi

kazan skola
Na snímke škola v Kazani

Záchranné zložky Kazani pôvodne uviedli, že na mieste zomrelo deväť ľudí, ďalší štyria boli hospitalizovaní.

Reklama

Podľa upresnených informácií, v dôsledku streľby v škole zomrelo deväť ľudí, povedal prvotne zdroj a dodal, že ďalší štyria boli zranení, následne ich hospitalizovali.

V súvislosti so streľbou tiež informovali, že z miesta udalosti sa ozvala explózia.

Reklama

Je vidieť silný dym, uviedol zástupca záchranných zložiek.

Na miesto udalosti, podľa informácií Sputnika, medzitým dorazil prezident Tatarstanu.

Zástupca bezpečnostných zložiek uviedol Sputniku, že žiaka, ktorý strieľal, zadržali.

Polícia zadržala dorastenca, ktorý je podozrivý zo streľby v škole, povedal zdroj agentúry.

Podľa jeho slov má páchateľ okolo 17 rokov.

Reklama

K miestu udalosti smerovalo viac ako 20 jednotiek rýchlej záchrannej služby, uviedlo ministerstvo zdravotníctva Tatarstanu.

“Na základe podnetu bolo odoslaných 21 brigád rýchlej záchrannej služby mesta Kazani a medici Republikového centra medicíny katastrof. Na mieste udalosti sa nachádza minister zdravotníctva Tatarstanu Marat Sadykov,” uviedli na miestnom ministerstve zdravotníctva.

Podľa všetkého ide o školu číslo 175, ktorá sa v Kazani nachádza na ulici Fajzi, 8.

Kazaňská radnica uviedla, že po streľbe boli sprísnené bezpečnostné opatrenia na všetkých školách Kazani.

Ďalší dvaja ľudia, ktorí sa stali obeťami streľby v škole, zomreli po páde z tretieho poschodia budovy, uviedli Sputniku záchranné zložky.

Reklama

Na videu je zachytené zadržanie jedného zo strelcov.

Začalo trestné konanie, ďalšie informácie sa upresňujú, povedal Sputniku zdroj v bezpečnostných zložkách.

 

Putin kondoloval rodinám zabitých pri tragédii v Kazanskej škole

Ruský prezident Vladimir Putin vyjadril sústrasť rodinám a príbuzným deťom zabitých pri streľbe v Kazanskej škole. Oznámil to tlačový hovorca ruského lídra Dmitrij Peskov.

 Vladimir Putin
Na snímke Vladimir Putin

Boli mu hlásené podrobnosti incidentu. Prezident tiež telefonicky hovoril s premiérom Mišustinom, vicepremiérka Golikovová a hovoril tiež so šéfom ministerstva pre mimoriadne situácie Ziničevom,uviedol Peskov.

Peskov doplnil, že lietadlo ministerstva pre mimoriadne situácie s lekármi a psychológmi na palube letí do Kazane, ktorí poskytnú pomoc zraneným.

Putin inštruoval ministra zdravotníctva Michaila Muraška a ministra školstva Sergeja Kravcova, aby tiež odleteli do Kazane.

Samozrejme to bude dôvod pre analýzu toho, ako účinné skôr prijaté opatrenia a nakoľko je potrebné prijať nové komplexné opatrenia, uviedol Peskov v odpovedi na otázku, či Kremeľ vidí v komplexných opatreniach zmysel a či je potrebná revízia bezpečnostných opatrení v školách po situáciu v Kazani.

Spomeňme tiež, že plenárne zasadnutie Štátnej dumy Ruskej federácie v utorok začalo minútou ticha za zabitých pri streľbe v škole v Kazani.

Reklama

Vyšetrovaním trestného prípadu v Kazanskej škole sa bude zaoberať ústredná kancelária Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie. Informovala o tom oficiálna zástupkyňa rezortu Svetlana Petrenková.

Na miesto udalosti dorazil prezident Tatarstanu Rustam Minnichanov. Uviedol, že streľba v škole má 7 obetí: štyroch chlapcov, tri dievčatá. Žiaci chodili do ôsmej triedy. Hospitalizovaných bolo podľa jeho slov 16 ľudí, z toho 12 detí a 4 dospelí.

Streľba v škole v Kazani
Žena reaguje po streľbe v škole 11. mája 2021 v Kazani

Tlačová služba prezidenta Tatarstanu neskôr spresnila, že zomrelých je 8 sedem detí a učiteľka. Zranených pritom bolo celkovo 20 ľudí.

Upresnenie: zomrela ešte učiteľka (celkom osem), a plus štyria ďalší boli zranení (celkom 20), uviedla tlačová služba prezidenta Tatarstanu.

Záchranné zložky Kazane pritom predtým uvádzali, že na mieste zomrelo jedenásť ľudí, ďalší štyria boli hospitalizovaní. Dvaja ľudia, ktorí sa stali obeťami streľby v škole, mali zomrieť po páde z tretieho poschodia budovy, uvádzali Sputniku záchranné zložky.

Reklama

 

Útočníka identifikovali

Útočník identifikovaný ako 19-ročný Iľnaz Gaľaviev spustil streľbu v škole č. 175 približne o 9.30. Úrady ho zadržali a začali vyšetrovanie. Muž podľa informácií TASS konal sám.

 

Stav dvoch z detí zranených pri streľbe v Kazani je kritický

Deväť obetí na životoch si vyžiadala utorňajšia streľba v škole v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike a stav dvoch hospitalizovaných detí je kritický, informovala agentúra TASS. Agentúra predtým mylne uvádzala, že o život prišlo 11 osôb.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:58

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opäť naznačil, že by chcel byť novým sprostredkovateľom v konflikte medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas. Palestínčanov zároveň vyzval, aby sa zjednotili. Jeho prezidentský úrad to uviedol po niekoľkohodinových rozhovoroch s vodcom Hamasu Ismáílom Haníjom v Istanbule.

Zelenskyj v Turecku
Na snímke turecký prezident Recep Tayyip Erdogan
17:33

Palestínska samospráva prehodnotí svoje bilaterálne vzťahy so Spojenými štátmi po tom, ako USA v Bezpečnostnej rade vetovali plné členstvo Palestíny vo svetovej organizácii. Uviedol to palestínsky prezident Mahmúd Abbás.

17:12

 Dánske letisko Billund evakuovali v dôsledku vyhrážky bombou. Polícia vyzvala verejnosť, aby sa k letisku nepribližovala.

17:07

16:59
Hlavný veliteľ ruského námorníctva admirál Alexander Mojsejev pricestoval s delegáciou do Číny, kde sa zúčastní na 19. námornom sympóziu v západnom Tichomorí, informoval odbor informácií a masovej komunikácie ruského ministerstva obrany.
16:41

Úrady v ruskej Kurganskej oblasti nariadili evakuácie v niekoľkých okresoch pre stúpajúce hladiny riek.

16:33

Na väčšine Slovenska hrozí počas najbližšej noci a nedeľňajšieho skorého rána mráz, ktorý môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

16:15

V Rafahu na juhu Pásma Gazy zabila izraelská armáda počas nočných útokov deväť členov palestínskej rodiny, informoval tamojší úrad civilnej ochrany.

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali