Turnaj majstrov: Raonič zdolal v priamom súboji o postup Thiema

Turnaj majstrov: Raonič zdolal v priamom súboji o postup Thiema

Londýn 18. novembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Georgios Kefalas/Keystone via AP)

 

Matematika večerného duelu bola jednoduchá – víťaz postúpi

Kanadský tenista Miloš Raonič zdolal na turnaji majstrov v Londýne Rakúšana Dominica Thiema za 90 minút 7:6 (5), 6:3 a postúpil do semifinále. Raonič uspel v priamom súboji o postup, v záverečnom zápase skupiny Ivana Lendla si zabezpečil druhú priečku za Novakom Djokovičom.

Reklama
Na snímke kanadský tenista Miloš Raonič
Na snímke kanadský tenista Miloš Raonič

Srb v prvom štvrtkovom stretnutí prekonal belgického náhradníka Davida Goffina poľahky 6:1, 6:2 a zvíťazil aj vo svojom treťom vystúpení. Djokovič bol v predchádzajúcom priebehu skupiny nad sily Raoniča i Thiema, obidvaja si poradili s Gaelom Monfilsom. Francúz vo štvrtok nenastúpil pre zranenie a jeho miesto zaujal Goffin.

Matematika večerného duelu bola jednoduchá – víťaz postúpi, neúspešný tenista sa s koncoročným výberovým šampionátom rozlúči. Podľa toho sa aj začalo hrať, súperi sa sústredili na udržanie vlastného podania, čo sa im darilo. Na prvú zhodu sa dostali až v siedmom geme po Raoničovej dvojchybe, Thiem však z nádejného stavu nevyťažil brejkbal. Po tejto hre rozhodca upozornil Kanaďana, aby si dával pozor na 25-sekundový limit na otvorenie výmeny, rovnaký problém mal aj Djokovič popoludní. Rakúšan sa cez zhodu na svojom servise musel prehrýzť až za stavu 5:6, ale zvládol to bez ťažkostí a úvodné dejstvo zákonite dospelo do tajbrejku. V ňom získal prvý minibrejk Raonič, Thiem sa v nasledujúcej výmene udržal na dostrel ukážkovým jednoručným bekhendom po čiare a potom preklopil výhodu na svoju stranu. Nasledovala ďalšia a už definitívna otočka v skóre, Raonič si skrátenú hru pripísal pomerom 7:5.

Reklama

Kanaďan nadviazal na zvládnutú koncovku prvého setu a hneď v otváracom geme druhého dostal podávajúceho Rakúšana pod tlak. Vypracoval si tri brejkbaly, premiérové v celom zápase, a premenil druhú možnosť. Thiem musel za stavu 0:2 zo svojho pohľadu odvracať ďalšie dva brejkbaly, tentoraz sa z manka 15:40 zachránil a nepripustil zvýšenie protivníkovho náskoku. Raonič mal dva brejkbaly a zároveň mečbaly v deviatej hre, druhú príležitosť už zužitkoval, set získal 6:3 a zvíťazil aj v druhom vzájomnom meraní síl s Thiemom.

“Na konci úvodného dejstva som mal šťastie, že sa mi podarilo trafiť tri esá. Spoľahol som sa na vlastné zbrane a prebojoval som sa ďalej,” citoval štvrtého nasadeného tenistu web BBC.

 

Tenisový turnaj majstrov

skupina Ivana Lendla:

Reklama

Miloš Raonič (4-Kan.) – Dominic Thiem (8-Rak.) 7:6 (5), 6:3, Novak Djokovič (2-Srb.) – David Goffin (Belg.) 6:1, 6:2

 

Konečná tabuľka:

1. Novak Djokovič (2-Srb.) 3 3 0 6:1 3 – postup do semifinále

2. Miloš Raonič (4-Kan.) 3 2 1 4:2 2 – postup do semifinále

Reklama

3. Dominic Thiem (8-Rak.) 3 1 2 3:5 1

4. David Goffin (Belg.) 1 0 1 0:2 0

5. Gael Monfils (6-Fr.) 2 0 2 1:4 0

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:07

 Hlavná opozičná strana v Indii obviňuje premiéra Naréndru Módího z nenávistného prejavu voči moslimom po tom, čo ich nazval “špiónmi” a použil tak doposiaľ najostrejší slovník v súvislosti s touto náboženskou menšinou v krajine.

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali