Trenčín prehral s Legiou 0:1, Ševela: “Vynikajúci zápas”

Trenčín prehral s Legiou 0:1, Ševela: “Vynikajúci zápas”

Žilina 28. júla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

O jediný gól duelu sa postral maďarský kanonier hostí Nemanja Nikolič

Futbalisti slovenského šampióna AS Trenčín prehrali v stredajšom úvodnom zápase 3. predkola Ligy majstrov UEFA 2016/2017 s poľskou Legiou Varšava 0:1. O jediný gól duelu sa na štadióne MŠK Žilina postaral v 70. minúte maďarský kanonier hostí Nemanja Nikolič.

Reklama
Na snímke uprostred hráč Legie  Tomasz Jodlowiec medzi hráčmi Trenčína, vľavo Aliko Bala a vpravo Matúš Bero v prvom zápase 3. predkola futbalovej Ligy majstrov AS Trenčín - Legia Varšava
Na snímke uprostred hráč Legie Tomasz Jodlowiec medzi hráčmi Trenčína, vľavo Aliko Bala a vpravo Matúš Bero v prvom zápase 3. predkola futbalovej Ligy majstrov AS Trenčín – Legia Varšava

Odvetný duel je na programe v stredu 3. augusta vo Varšave.

 

Reklama

LM 2016/2017 – prvý zápas 3. predkola:

AS Trenčín – Legia Varšava 0:1 (0:0)

Gól: 70. Nikolič. ŽK: Bero, Kalu – Kopczynski. Rozhodoval: Kulbakov (Bielorus.), 5866 divákov

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Chovan – Šulek, Kleščík, Udeh, Holúbek – Lawrence – Kalu, Rabiu, Bero, Bala (79. Diks) – Janga (85. Prekop)

Reklama

Legia Varšava: Malarz – Bereszynski, Lewczuk, Pazdan, Brzyski – Jodlowiec (85. Hämäläinen), Kopczynski, Moulin – Aleksandrov (89. Brož), Nikolič (75. Prijovič), Kucharczyk

 

Trenčania vytrvalo dobýjali poľský obranný val

Tréner Trenčanov Ševela prekvapil a pred skúseným Šemrincom dal v bráne príležitosť iba 20-ročnému Chovanovi. Na poste defenzívneho štítu už nastúpil uzdravený Lawrence, zraneného Skovajsu v strede obrany nahradil Udeh. V zostave Legie figurovali aj poľskí reprezentanti Jodlowiec s Pazdanom, francúzsky legionár Moulin i maďarský kanonier Nikolič, ktorý dal všetky tri góly Varšavy v dvojzápase 2. predkola proti Zrinjski Mostar.

Na snímke brankár Trenčína Adrián Chovan v prvom zápase 3. predkola futbalovej Ligy majstrov AS Trenčín - Legia Varšava
Na snímke brankár Trenčína Adrián Chovan v prvom zápase 3. predkola futbalovej Ligy majstrov AS Trenčín – Legia Varšava

Prvú šancu mali hostia, keď po rohovom kope nebezpečne hlavičkoval Pazdan. Trenčania kontrovali strelou Lawrencea spoza šestnástky, ktorú vyboxoval brankár Malarz. V 8. min mal ideálnu príležitosť otvoriť skóre Nikolič, ale osamotený sa pred Chovanom nezorientoval najlepšie a mieril vedľa brány. Trenčania hrali kombinačne, tlačili sa do útoku, ich snaha sa však končila na pozorne hrajúcej obrane hostí. V 27. min unikol po jednom z rýchlych protiútokov Nikolič a Chovan musel byť pozorný. Po polhodine hry pálil z 25 metrov Holúbek, Malarz mal s jeho bombou problémy a loptu s námahou vytlačil nad brvno.

Reklama

Pred druhým polčasom začalo v Žiline pršať a na mokrom umelom trávniku sa obom mužstvám kombinovalo čoraz ťažšie. Trenčania boli naďalej aktívni a vytrvalo dobýjali poľský obranný val. V 52. min sa po centri Šuleka a následnom závare v šestnástke dostal k lopte Bero, ale Malarz smer jeho strely vystihol. Ten istý hráč mal ešte väčšiu šancu o niekoľko minút neskôr, center Kalua však do siete umiestniť nedokázal. Domáci svoje príležitosti nevyužili a tak prišiel trest. Po ľavej strane sa cez Šuleka presadil rýchlonohý Kucharczyk a jeho center pohotovo umiestnil do siete Nikolič – 0:1. Po strelenom góle Legia ešte viac uzavrela priestor pred svojím brankárom a Trenčania tak museli útočiť do plných. Napriek enormnej snahe sa im nepodarilo dosiahnuť vyrovnávajúci presný zásah a do budúcotýždňovej odvety vo Varšave tak pôjdu s jednogólovým mankom.

 

Reakcie po zápase

(zdroj: TV Dajto, TASR):

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: “Podľa môjho názoru sme boli možno aj lepší ako Legia, ale v takýchto zápasoch rozhoduje efektivita. My sme nepremenili šance, žiaľ, taký je futbal. Hráčom nemôžem nič vytknúť, nechali na ihrisku srdce. Nášmu výkonu chýbali len góly, ale takéto zápasy sú pre nás veľkou skúsenosťou, je to iná kvalita ako naša liga. Celkovo sme odohral vynikajúci zápas vo vysokom tempe. Naši mladí hráči si z tohto stretnutia musia zobrať pozitíva. Chalani môžu byť spokojní sami so sebou a spokojný som z tohto pohľadu aj ja.”

Besnik Hasi, tréner Legie Varšava: “V treťom zápase po sebe sme si udržali čisté konto. Trenčín v dvojzápase proti Ľubľane strelil šesť gólov a dnes nedal ani jeden. To myslím, že hovorí samo za seba. Odveta bude náročná, doma chceme spečatiť postup.”

Matúš Bero, stredopoliar AS Trenčín: “Prehrali sme, ale ukázali sme, že si vieme vytvoriť šance. Súper bol zdolateľný, musíme však popracovať na premieňaní tutoviek. Vieme, že Legia je väčší klub ako my, ale to nič neznamená. V odvete sa pokúsime vyhrať a zabojovať o postup.”

Peter Kleščík, kapitán AS Trenčín: “Rozhodla efektivita. Pokiaľ by sme premenili svoje príležitosti, tak vyhráme my. Mužstvo odmakalo celý zápas, myslím, že niet nám čo vyčítať. Treba si z tohto duelu zobrať to dobré. V odvete už nemáme čo stratiť, potrebujeme streliť gól. Ofenzívnu silu na to máme a ja verím, že sa nám to podarí.”

Martin Šulek, obranca AS Trenčín: “Pocity sú zmiešané. Mali sme šance, no nepremenili sme ich. Súper pohrozil z jednej šance a strelil gól. Ten je sčasti aj môj, keďže súperov hráč prešiel práve cezo mňa. Keď bol súper zatiahnutý do obrany, nám sa hralo dobre, vytvárali sme si šance. Verím, že v odvete sa popasujeme o výsledok a postúpime.”

 

Reklama

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali