To najdôležitejšie z Ukrajiny

To najdôležitejšie z Ukrajiny

Kyjev 25. marca 2023 (HSP-Libkos, Telegram)

Aktualizované 25. marca 2023 20:15

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

Ukrajina vojna vojak
Ilustračné foto

20:14 – Vladimir Putin uviedol, že neformálna časť rozhovorov so Si Ťin-pchingom sa uskutočnila v jeho byte. Lídri tam po pracovnom obede diskutovali v pokojnom domácom prostredí.

Reklama

“Mali sme pracovný obed a potom som predsedu pozval na priateľský rozhovor, aby sme sa presunuli do inej miestnosti, mám tu byt, kde v poslednom čase trávim veľa času, pracujem tu a veľmi často tam spím, takže sme sa presunuli tam a sediac pri krbe a popíjajúc čaj sme sa o všetkom voľne porozprávali,” povedal Putin v rozhovore pre televízny kanál Rossija-24.

Ruský prezident povedal, že Si Ťin-pching dobre pozná všetky otázky aktuálnej agendy, je pozorný k detailom a je veľmi zaujímavým partnerom na rozhovor.

Reklama

 

19:37 – “Spojenectvo medzi Putinom a Si Ťin-pchingom – veľký reset, aký tu nebol 100 rokov – je zlovestným znamením pre Ameriku a svet,” povedal Donald Trump. Okrem toho uviedol, že Číne sa podarilo vytvoriť spojenectvo medzi Saudskou Arábiou a Iránom. “Čína teda preberá moc aj na juhovýchode. A to všetko sa deje, kým je Biden ‘v službe’,” dodal.

 

18:54 – Si Ťin-pching počas svojej návštevy Moskvy venoval veľkú pozornosť mierovému plánu na Ukrajine, povedal Putin. V prvý deň návštevy čínskeho lídra sa po pracovnom obede Putin a Si Ťin-pching, “sediac pri krbe a popíjajúc čaj, o všetkom voľne rozprávali”.

 

Reklama

18:10 – Nemecké ministerstvo zahraničných vecí plánuje vyhostiť viac ako 30 ruských diplomatov akreditovaných v Berlíne, informovali nemecké médiá.

 

18:02 – Vladimir Putin o dodávkach zbraní zo Západu na Ukrajinu:” existujú hrozby, o týchto dodávkach vieme.”

Podľa neho sa konflikt na Ukrajine dodávkami západných zbraní len predĺži.

 

Reklama

17:55 – Ukrajina chce od 1. apríla zdvojnásobiť tarifu za tranzit ruskej ropy cez ropovod Družba, informovala tlačová agentúra Argus s odvolaním sa na účastníkov trhu.

Kyjev zvýšenie tarify vysvetľuje nákladmi na obnovu infraštruktúry na prepravu ropy zničenej počas vojenských operácií, uviedol Argus. Konečné rozhodnutie však zatiaľ nepadlo, rokovania pokračujú. Na tejto otázke sa podľa expertov musia najprv dohodnúť príjemcovia – Maďarsko a Slovensko.

 

17:41 – Hlavné body večerného zhrnutia ukrajinského generálneho štábu:

– Hlavné útočné úsilie nepriateľa sa sústreďuje na smeroch Liman, Bachmut, Avdejevka a Mariinsk, kde bolo odrazených viac ako 50 útokov.

– V okolí týchto osád boli podniknuté útočné pokusy:

  • v smere Liman – Sinovka, Kremenna, Belogorovka a Vyemka,
  • na Bachmutskom smere – Bachmut a Predtechino,
  • v smere Avdejevka a Marinka – Keramik, Tonenkoye, Pervomaiskoye a Marinka.

– Počas dňa nepriateľ uskutočnil jeden raketový a 23 leteckých útokov a viac ako 20 ostreľovacích útokov z MLRS.

– Ukrajinské letectvo zo svojej strany uskutočnilo počas dňa 11 úderov.

 

17:15 – Je pravdepodobné, že Rusi budú v blízkej budúcnosti používať skôr bodové útoky než masívne údery 80 raketami, keďže Rusko opäť dostalo od Iránu bezpilotné lietadlá kamikadze, uviedla hovorkyňa Operačného veliteľstva Juh.

Reklama

“To znamená, že si vyberajú, čo z toho, čo už bolo použité, môže fungovať. Pretože masívne raketové útoky sú už minulosťou. Nemajú kapacitu na to, aby naraz odpálili 50 až 80 rakiet. Toto je už veľmi nezmyselný krok. Ale nemôžeme to úplne vylúčiť,” povedala.

 

16:40 – Výroba samohybných húfnic Caesar dodávaných Ukrajine sa vo Francúzsku zdvojnásobí.

Uviedol to francúzsky minister obrany Sebastien Lecorniou v rozhovore pre Les Echos.

“Tempo výroby 155 mm samohybných húfnic Caesar spoločnosťou Nexter sa zdvojnásobí zo súčasných štyroch na osem kusov mesačne,” prisľúbil Lecorniou.

Reklama

Okrem toho sa zdvojnásobí výroba rakiet zem-vzduch Mistral na 40 kusov mesačne a zvýši a urýchli sa výroba radarov protivzdušnej obrany Ground Master.

 

16:17 – Autá jazdiace po Krymskom moste sú kontrolované na 100 percent. Kontrolujú úplne všetky vozidlá, povedal ruský minister dopravy Vitalij Saveljev.

Ruské úrady zároveň tvrdia, že dovolenkovým cestám na Krym to brániť nebude.

“Teraz, keď sa pripravujeme na letnú sezónu, keď už ide dovolenkové obdobie, zvýšime počet pracovníkov vrátane ochranky, automobilová doprava sa zvýši,” dodal.

Reklama

Okrem toho Ruská federácia plánuje od mája zvýšiť počet vlakov na Krym a zabezpečiť námornú dopravu z pevniny.

 

15:53 – Z Artemovska prichádzajú správy, že v blízkosti centrálneho trhu v meste prebiehajú ťažké boje.

V tejto oblasti mohli jednotky AFU vytvoriť najmenej dva veľké oporné body.

 

15:33 – Situácia na frontoch 25. marca 2023:

 

Reklama

15:22 – Poľský výrobca munície Dezamet sa pripravuje na výrazné zvýšenie výroby v rámci plánu Európskej únie na zásobovanie Ukrajiny. Spoločnosť čoskoro vytvorí niekoľko tisíc nových pracovných miest.

 

15:01 – Bachmut stále zostáva epicentrom bojov, povedal v televíznom maratóne hovorca Východnej skupiny ozbrojených síl Ukrajiny Serhij Čerevaty. Podľa neho si dnešné informácie britskej rozviedky o tom, že ruská ofenzíva v bachmutskom smere sa spomalila, vyžadujú spresnenie.

“Posledné tri dni ukazujú, že dnes došlo k 18 bojovým stretnutiam, zatiaľ čo nedávno ich bolo 30-50. To si však vyžaduje podrobnejšiu analýzu. To ukáže až nasledujúci týždeň,” povedal Čerevaty.

 

14:31 – Putin varoval pred útokom na Britániu 10 rokov vopred.

“Počas studenej vojny bola armáda kedykoľvek pripravená na boj v priebehu niekoľkých hodín. Teraz nás Putin musí pred prekvapivým ruským útokom varovať päť alebo desať rokov vopred, aby sme sa s ním mohli vyrovnať. To nie je veľmi dobré. Je to hlboké sklamanie,” povedal pre denník Daily Mail generál vo výslužbe sir Richard Barrons.

Reklama

 

13:07 – Používanie ochudobneného uránu v NATO viedlo k zvýšenému výskytu rakoviny, neplodnosti u mužov a abnormalitám v tehotenstve. Uviedlo to srbské ministerstvo zdravotníctva.

 

12:55 – Najdôležitejšie informácie z brífingu ruského ministerstva obrany:

– Vojaci Ruskej federácie zničili v noci viac ako 85 ukrajinských vojakov na Krasnolimanskom smere;

– Straty ukrajinských ozbrojených síl na Kupjanskom smere dosiahli 55 vojakov za deň;

– Ozbrojené sily Ruskej federácie zničili vyše 155 ukrajinských vojakov a húfnicu D-30 v doneckom smere;

Reklama

– Ruské ozbrojené sily zničili do 70 ukrajinských vojakov, tri vozidlá a húfnicu D-30 v doneckom a záporožskom smere;

– Ruské letectvo, raketometčíci a delostrelci zasiahli delostrelecké jednotky AFU na palebných pozíciách v 112 oblastiach;

 

12:48 – Erdogan a Putin telefonicky diskutovali o situácii na Ukrajine, uviedol úrad tureckého prezidenta:

– Erdogan poďakoval Putinovi za pozitívny postoj k predĺženiu dohody o obilí

– Turecko prikladá veľký význam skorému ukončeniu konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou na základe rokovaní

– Turecko a Rusko môžu podniknúť nové kroky na základe hospodárskej spolupráce dohodnutej v Soči

Reklama

 

12:37 – Ukrajinské ozbrojené sily vysvetlili, prečo generálny štáb nepravdivo tvrdil, že Rusi sa stiahli z Novej Kachovky. Vojská sa údajne pomýlili.

“Spočiatku išlo o masívnu rotáciu, ktorá vyvolala dojem, že vojská sa balia a odchádzajú. Niektoré jednotky však odišli a iné prišli,” uviedla hovorkyňa operačného veliteľstva.

Dodala, že Rusi často striedajú jednotky v osadách priľahlých k Dnepru.

 

12:26 – Rusko má veľké zásoby leteckých bômb a je lacnejšie a rýchlejšie modernizovať ich na riadené a vysoko presné bomby ako vyrábať rakety. V televíznom maratóne to povedal hovorca Vzdušných síl Ozbrojených síl Ukrajiny Jurij Ignat.

“Len pridajú krídla, GPS – a je to, letia. Je ich dosť, len ich treba modernizovať. Náklady na túto záležitosť sú oveľa nižšie. Pri raketách je situácia zložitejšia. Predovšetkým ich výroba trvá veľmi dlho a bude takáto perspektíva v budúcnosti v situácii sankcií? Cena jednej rakety sa pohybuje v miliónoch. Bomba, krídla a GPS sú tiež do istej miery drahé, ale niekoľkonásobne, ba až stonásobne lacnejšie,” vysvetlil Ignat.

Reklama

 

12:09 – V Bachmute, ako aj v susedných mestách Kosťantynivka a Časov Jar stále zostáva viac ako 10 000 obyvateľov, ktorí musia existovať v hrozných podmienkach, tvrdia pracovníci Medzinárodného výboru Červeného kríža oboznámení so situáciou.

V samotnom Bachmute podľa niektorých odhadov zostáva približne 3 500 obyvateľov vrátane 32 detí. Pracovníci berú so sebou hygienické súpravy, lampy na solárny pohon a zásoby pitnej vody, ale to v žiadnom prípade nie je úplný zoznam životne dôležitých potrieb. Mesto zostalo bez ústredného kúrenia, plynu, elektriny a dodávok vody. Podľa nedávnej správy OSN zostávajú dnes v celom Bachmute len štyria zdravotnícki pracovníci.

 

11:55 – Kyjev tvrdí, že v jeho tzv. cudzineckej légii je 20 000 príslušníkov. NYT zistil, že skutočný počet je niekoľkonásobne nižší.

Reklama

V dôsledku nedostatočného personálneho obsadenia je teraz v jednotke len asi 1 500 bojovníkov, uviedol denník s odvolaním sa na zdroje. Okrem toho sa nábor nových ľudí zastavil.

Objavili sa aj informácie, že légia a pridružené skupiny “pokračujú v nábore ľudí, ktorých mnohí považujú za nevhodných na výkon ich povinností.

Prístup k zbraniam získavajú osoby s vymysleným vojenským záznamom alebo problematickou minulosťou, uvádza sa v článku.

 

11:34 – Ukrajina chce od 1. apríla zdvojnásobiť sadzby za prepravu ropy cez hlavné ropovody Družba do východnej Európy cez svoje územie, informovali tlačová agentúra Argus a denník Kommersant.

“Áno, vieme o zámere Ukrajiny zmeniť tarify, ale nepoznáme parametre zvýšenia a nevieme, od kedy sa plánuje zvýšenie taríf,” povedal hovorca Transnefti Igor Demin.

 

10:08 – Na časti územia kontrolovaného Ruskom v Chersonskej oblasti bol zavedený zákaz vychádzania.

Ruskom menovaný “gubernátor” Saldo to vysvetľuje nástupom moslimského posvätného mesiaca ramadán.

“S cieľom zabezpečiť náboženské tradície príslušníkov moslimských komunít Chersonskej oblasti, kompaktne žijúcich v Geničeskom a Novotrojickom okrese, vydal nariadenie o zavedení zákazu vychádzania na území týchto okresov,” píše Saldo na svojom kanáli Telegram.

 

9:34 – Artemovsk hlási, že delostrelectvo “orchestra” aktívne operuje pozdĺž cesty medzi Chromovom a Časovým Jarom.

Ráno sa po nej ukrajinské ozbrojené sily pokúsili presunúť posily do mesta, pričom ich podporovali dva tanky. Skupina bola odhalená z dronu a krytá delostreleckou paľbou.

Podľa predbežných správ sa časti skupiny podarilo dostať do mesta pod rúškom rannej hmly, zatiaľ čo druhú časť odrezala paľba pri cintoríne a vrátila sa späť.

 

Reklama

9:25 – Rusko a Ukrajina utrpeli pri Bachmute veľké straty. Vzhľadom na extrémne vyčerpanie ruských síl sa ruská ofenzíva na mesto zastavila, píše britská spravodajská služba.

Preto “Rusko pravdepodobne presunulo svoje operačné ťažisko na Avdejevku južne od Bachmutu a na sektor Kremenna-Svatove na severe. To naznačuje všeobecný návrat k defenzívnejšiemu operačnému modelu po nepresvedčivých výsledkoch pokusov viesť všeobecnú ofenzívu od januára 2023,” uzatvárajú Briti.

Okrem toho naznačujú, že pozícia Rusov sa zhoršila v dôsledku napätia medzi ministerstvom obrany a Vágnerovými PMC.

 

8:53 – Jevgenij Prigožin informoval o omilostení päťtisíc väzňov po skončení zmluvy s Wagnerovou PMC.

Podľa neho len 0,31 % omilostených spáchalo opakovaný trestný čin do jedného mesiaca po návrate zo zóny špeciálnej operácie.

 

8:33 – Bývalý poradca CIA Rickards tvrdí, že porážka Ukrajiny môže prinútiť USA zaviesť jednotky NATO.

Porážka Ukrajiny hrozí v podmienkach akútneho nedostatku munície v ozbrojených silách, čo by mohlo vyprovokovať západné krajiny k priamemu konfliktu s Ruskom. Tento názor vyjadril bývalý poradca CIA James Rickards.

Kyjev nemá dostatok delostreleckých nábojov, zatiaľ čo NATO ich nemá dostatok. Rickards zároveň zdôraznil, že ruský priemysel naďalej stabilne zásobuje ruskú armádu nábojmi. Pokračujúcu vojnu označil za vojnu čísel na strane Ruska, ktorá sa skôr či neskôr prejaví na bojisku.

 

7:51 – Ruské sily postupovali smerom k ceste Konstantinovka – Časov Jar – Bachmut južne od Ivanovska.

Taktiež pochodovali západne od Zalizianskeho a postupovali v rámci severného Bachmutu.

K takýmto záverom dospel americký Inštitút pre štúdium vojny, ktorý analyzoval zábery z frontu, kde bola potvrdená geolokácia záberov.

Zároveň ukrajinské sily, súdiac podľa ďalších záberov, vytlačili Rusov z jedného z úsekov diaľnice E40 Bachmut – Slavjansk, dodal inštitút.

Reklama

 

7:16 – Ranný brífing generálneho štábu ukrajinských ozbrojených síl:

  • Ukrajinské sily počas dňa odrazili 59 nepriateľských útokov.
  • Na Kupianskom a Limanskom smere – v oblasti Serebrijanského lesného hospodárstva a osád Hryanikivka, Sinkovka, Dibrova, Bilogorivka a Spornoje.
  • V Bachmutskom smere – v Bachmute, v okolí Orechovo-Vasiljevky, Bohdanivky, Ivanivského a Stupočeka.
  • V smere Avdejevka, Marinka a Šachtar – pri osadách Keramik, Stepnoje, Avdejevka, Severnoje, Marinka, Novomichajlivka a Ugledar.
  • Nepriateľ počas dňa uskutočnil 50 leteckých a 11 raketových úderov. Ukrajinské vzdušné sily za posledných 24 hodín uskutočnili 17 úderov.

 

7:04 – Rakúsko vyhlásilo, že sa bude riadiť rozhodnutím Medzinárodného trestného súdu a zatkne ruského prezidenta, ak pricestuje.

Pre agentúru Ukrinform to uviedlo rakúske spolkové ministerstvo spravodlivosti.

“Rakúsko je zmluvnou stranou Rímskeho štatútu. To znamená, že Rakúsko, rovnako ako všetky ostatné zmluvné strany, je povinné spolupracovať s Medzinárodným trestným súdom: zatykače vydané týmto súdom musia byť vykonané a osoby hľadané Medzinárodným trestným súdom musia byť zatknuté,” uviedlo rakúske ministerstvo spravodlivosti vo svojej reakcii.

 

6:43 – Zelenskyj priznal, že ukrajinské ozbrojené sily nemôžu začať protiofenzívu na východe, pretože im chýbajú zbrane.

 

6:35 – Oslobodenie Marinky v Doneckej ľudovej republike sa uskutoční po tom, ako bude pod kontrolou malá oblasť v západnej časti mesta. Vyhlásil to úradujúci šéf republiky Pušilin.

 

6:30 – Piatok 24. marca. Hlavné udalosti dňaz ruského pohľadu:

– Rusko má záujem o mierové riešenie konfliktu na Ukrajine prostredníctvom rokovaní, ale “za oceánom” to Kyjevu nie je umožnené, povedal podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Medvedev.

– Kyjev sa pripravuje na útočné operácie, ruský generálny štáb pripravuje svoje rozhodnutia, povedal Medvedev.

– Západ si je dobre vedomý negatívnych dôsledkov používania munície s ochudobneným uránom, povedal šéf ruskej CBR Kirillov.

Reklama

– Použitie takejto munície by kontaminovalo veľké plochy plodín na Ukrajine a ukrajinský vývoz potravín by sa na desaťročia zrútil, povedal.

– Zlúčeniny ochudobneného uránu v pôde predstavujú dlhodobé riziko negatívneho vplyvu na ľudí a životné prostredie, dodal Kirillov.

– Ukrajinská armáda stratila za jeden deň v doneckom smere približne 400 ľudí a v chersonskom smere až 40 ľudí, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

– Ukrajina stratila do 60 vojakov v kupjanskom smere a do 125 vojakov v smere Krasnoliman, uviedlo ministerstvo.

– Ruské ozbrojené sily zničili hangár s ukrajinskými vojenskými dronmi v Odeskej oblasti, dodalo ministerstvo obrany.

– Rusko označuje vyhlásenie slovenského ministerstva obrany o presune prvej várky štyroch stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu za nepriateľský akt voči Rusku.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

18:56

Zhotoviteľa prvého z troch chýbajúcich úsekov kysuckej diaľnice D3 začne Národná diaľničná spoločnosť (NDS) hľadať na budúci mesiac. Ide o úsek Čadca, Bukov – Oščadnica s tunelom Horelica. Minister dopravy Jozef Ráž (nominant Smeru-SD) o tom informoval v novom seriáli na sociálnej sieti.

18:56

Udržateľnosť dôchodkového systému sa ani po zmenách, ktoré vo štvrtok schválila Národná rada (NR) SR v novele zákona o sociálnom poistení, nezlepšila. Na sociálnej sieti na to upozornila Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ).

18:55

Ustanovenia Zákonníka práce (ZP) o povinnosti dodávateľa služby na území SR vyplatiť mzdu, ktorá nebola vyplatená zamestnancovi zamestnávateľom, by sa mali zmeniť. Vyplýva to z návrhu novely ZP z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, ktorý posunuli poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok do druhého čítania. Nadobudnutie účinnosti novely sa navrhuje od 1. augusta.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali