Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu New Jersey nad NY Rangers 5:3

Tatar prispel gólom a asistenciou k triumfu New Jersey nad NY Rangers 5:3

New York 29. novembra 2022 (TASR/HSP/Foto: Facebook/Tomas Tatar )

 

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na utorok v zámorskej NHL gólom a asistenciou k triumfu New Jersey na ľade New Yorku Rangers 5:3. Na konto si pripísal dva plusové body. Hráči Tampy Bay v zostave s obrancom Erikom Černákom zvíťazili v Buffale 6:5 po predĺžení

Tomáš Tatar
Na snímke Tomáš Tatar

New Jersey nezachytilo úvod duelu a po 181 sekundách prehrávalo 0:2. K obratu zavelil Tatar, ktorý v 8. minúte parádnym bekhendom po rýchlom protiútoku prekonal Igora Šesťorkina a znížil na 1:2. Rus dostal v bránke prednosť pred Jaroslavom Halákom. Pre Tatara to bol šiesty presný zásah v sezóne. Po druhej tretine už viedli “diabli” 4:2. Ich víťazstvo spečatil v závere po prihrávke Tatara gólom do prázdnej bránky Jegor Šarangovič. Slovenský krídelník strávil na ľade 13:42 min. Na Šesťorkina vyslal dve strely a v zápase dostal dvojminútový trest za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.

Reklama

“Diabli” vyhrali už desiaty duel na ľade súperov za sebou a stanovili nový rekord NHL v počte víťazstiev za november (13). Od 25. októbra vyhrali 16 zo 17 stretnutí. Vonku neprehrali od otváracieho súboja sezóny 13. októbra vo Philadelphii (2:5), vyrovnali tak svoju rekordnú desaťzápasovú víťaznú sériu z roku 2001. V profilige to doteraz dokázalo iba osem tímov, rekord držia Minnesota a Detroit s 12 víťazstvami u súperov v sérii. “Je to fajn pocit, ale ešte nie sme tam, kde by sme chceli byť. Stále máme pred sebou množstvo zápasov. Sme naozaj spokojní so štartom do sezóny, no nie sme ani v polovici. Nič si za to nekúpime, takže sa musíme stále zlepšovať. To je náš cieľ,” uviedol kapitán Devils Nico Hischier. Jeho spoluhráč Šarangovič dal dva góly, za Rangers ukončil dvanásťzápasové strelecké suchoty Artemij Panarin. Český brankár Vítek Vaněček prispel k výhre hostí 35 zákrokmi.

Tampa v Buffale v prvej tretine prišla o dvojgólový náskok. Sabres otočili na 3:2 a v 55. minúte viedli 5:3. Hostia si však vynútili predĺženie, v ktorom rozhodol o zisku dvoch bodov svojím druhým gólom kanonier Steven Stamkos. “Sú zápasy, v ktorých si dva body nezaslúžime a dnes to bol pravdepodobne jeden z nich. Dovolili sme im dostať sa do príliš veľa šancí a nechali sme nášho brankára v ´štichu´, no náš charakter napokon zvíťazil. Musíme sa však z toho poučiť a nabudúce byť lepší,” vyhlásil Stamkos, kapitán Tampy. Pripísal si spolu tri body a už iba dva ho delia od magickej 1000-bodovej méty (493+505) v NHL. Brayden Point pridal dva presné zásahy, Nikita Kučerov a Michail Sergačov mali zhodne po tri asistencie. Černák absolvoval 18:39 min a do štatistík mu pribudol mínusový bod.

Reklama

Edmonton zdolal Floridu 4:3 po predĺžení vďaka gólu Leona Draisaitla, ktorý v 22. sekunde nadstavenia zužitkoval prihrávku Connora McDavida. Domáci vyrovnali na 3:3 päť sekúnd pred koncom tretej tretiny pri hre bez brankára, keď sa presadil Evan Bouchard. Bol to piaty najneskorší gól v riadnom čase v histórii klubu, rekord drží Chris Pronger v čase 59:59 z roku 2006. “Nebol to náš najlepší zápas, ale musíte vedieť vyhrávať aj duely, v ktorých nehráte až tak dobre,” uviedol pre zámorské médiá Draisaitl. McDavid si pripísal tri body za gól a dve asistencie, Zach Hyman sa podieľal na troch zásahoch svojho tímu. Floride chýbal pre chorobu Aleksander Barkov.

Toronto uspelo na ľade Toronta 4:2. Jedným gólom k tomu prispel Mitchell Marner a bodoval tak už v 17. stretnutí za sebou. Jeden duel ho delí od vyrovnania klubového rekordu, ktorý držia spoločne Darryl Sittler (1977/78) a Ed Olczyk (1989/90). Počas svojej šnúry nazbieral 23 bodov (6+17). “Je to skvelá vec, ale je jasné, že v hokeji nikdy nič nedosiahnete sám,” vyzdvihol Marner prínos svojich spoluhráčov. Brankár Matt Murray sa na triumfe Toronta podieľal 42 zákrokmi. Detroit prestrieľal súpera 44:25, no prerušil sériu štyroch víťazstiev.

V šestnástom stretnutí za sebou bodoval Jason Robertson, keď gólom prispel k triumfu Dallasu na štadióne St. Louis Blues. Pre Robertsona je to osobný rekord a ešte štyri zápasy ho delia od klubového, ktorý drží Brian Bellows (20 duelov v sezóne 1985/86). Počas úspešného obdobia si pripísal 29 bodov (17+12). Za Dallas mal prvý viacbodový duel v kariére Wyatt Johnston (1+1), Jamie Benn pridal dve asistencie.
Paul Cotter rozhodol v siedmej sérii nájazdov o triumfe Vegas na ľade Columbusu 3:2. Domácim nepomohol ani gól a asistencia Johnnyho Gaudreaua. V drese hostí nenastúpil obranca Alex Pietrangelo z osobných dôvodov, jeho spoluhráč z defenzívy Brayden McNabb absolvoval svoj 600. duel.

NHL – sumáre:
New York Rangers – New Jersey Devils 3:5 (2:2, 0:2, 1:1)
Góly: 2. Panarin (Chytil, Miller), 4. Zibanejad (Kreider, Trouba), 54. Trocheck (Kreider, Fox) – 8. TATAR (Bratt, Hischier), 14. Šarangovič, 26. Hughes (Mercer), 30. McLeod (Wood, Zetterlund), 60. Šarangovič (TATAR). Brankári: Šesťorkin – Vaněček, strely na bránku: 38:38

Buffalo Sabres – Tampa Bay Lightning 5:6 po predĺžení (2:2, 1:1, 2:2 – 0:1)
Góly: 18. Thompson, 19. Quinn (Peterka, Power), 30. Jost (Okposo, Girgensons), 51. Cozens (Dahlin, Samuelsson), 55. Skinner (Thompson, Tuch) – 8. Point (Kučerov, Hagel), 17. Perry (Stamkos), 37. Point (Kučerov, Sergačov), 55. Stamkos (Killorn, Sergačov), 58. Hafel (Kučerov, Sergačov), 63. Stamkos (Paul). Brankári: Luukkonen – Elliott, strely na bránku: 37:25

Reklama

Columbus Blue Jackets – Vegas Golden Knights 2:3 po predĺžení a nájazdoch (0:2, 1:0, 1:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 34. Gaudreau (Nyquist, Gavrikov), 53. Jenner (Nyquist, Gaudreau) – 16. Karlsson (Marchessault, McNabb), 17. Carrier (Whitecloud), rozh. nájazd Cotter. Brankári: Tarasov – Thompson, strely na bránku: 28:36

Detroit Red Wings – Toronto Maple Leafs 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)
Góly: 5. Seider (Larkin, Kubalík), 53. Erne (Seider, Chiarot) – 9. Matthews (Bunting, Hollowell), 10. Nylander (Tavares, Sandin), 21. Marner (Giordano, Järnkrok), 29. Sandin (Matthews, Kerfoot). Brankári: Husso (29. Nedeljkovic) – Murray, strely na bránku: 44:25

St. Louis Blues – Dallas Stars 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Góly: 54. Saad (Leivo) – 24. Johnston (Ja. Benn), 48. Dellandrea (Johnston, Ja. Benn), 56. Robertson, 58. Heiskanen. Brankári: Binnington – Wedgewood, strely na bránku: 24:24

Edmonton Oilers – Florida Panthers 4:3 po predĺžení (0:1, 1:0, 2:2 – 1:0)
Góly: 31. McDavid (Hyman, Nugent-Hopkins), 46. Barrie (Hyman, Kulak), 60. Bouchard (McDavid, Hyman), 61. Draisaitl (McDavid, Nurse) – 4. Tkachuk (Cousins, Bennett), 51. Lundell (Reinhart, Luostarinen), 56. Montour (Ekblad, Tkachuk), Brankári: Skinner – Knight, strely na bránku: 40:28

Slováci v akcii:
Tomáš Tatar (New Jersey)  13:42 1 1 2 +2 2 2
Erik Černák (Tampa Bay) 18:39 0 0 0 -1 1 0

Reklama

/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:19

Peking sa nezúčastňuje na vojne Ruska proti Ukrajine, vyhlásil v utorok čínsky prezident Si Ťin-pching počas rozhovorov s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.

Čína by podporila aj medzinárodnú mierovú konferenciu, ale Rusko a Ukrajina by ju museli akceptovať, povedal čínsky líder.

12:06

Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) zadržala v utorok muža podozrivého zo zosnovania útoku na bývalého pracovníka Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU), ktorý krátko pred začiatkom ruskej invázie prebehol do Ruska. Informovala agentúra AFP.

11:56

Čínska ekonomika rástla v 1. štvrťroku 2024 rýchlejšie, ako sa očakávalo. Prispeli k tomu vládne stimuly na podporu rastu. Ukázali to v utorok oficiálne údaje čínskeho štatistického úradu.

11:45

Slovensko je v rebríčku Index prosperity na 24. mieste v EÚ, Česká republika na 14. mieste. Uviedli to pri prezentácii výsledkov Mária Valachyová a David Navrátil, hlavní ekonómovia Slovenskej sporiteľne (SLSP) a Českej sporiteľne. Slovensko podľa nich čelí viacerým výzvam, a to klesaniu pracovnej sily, technologickému pokroku či udržateľnosti verejných financií.

11:35

Americká veľvyslankyňa pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová vyzvala v utorok Rusko a Čínu, aby prestali odmeňovať zlé správanie Severnej Kórey a chrániť ju pred sankciami.

Americká veľvyslankyňa sa takto vyjadrila počas návštevy demilitarizovanej zóny, prísne stráženej hranice medzi Južnou a Severnou Kóreou, ktoré sa technicky nachádzajú vo vojne.

Linda Thomasová-Greenfieldová
Americká veľvyslankyňa pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová odpovedá na otázky novinárov na americkej vojenskej základni v juhokórejskom pohraničnom meste Pchadžu
11:25

Viac ako 500 ľudí v Poľsku bolo tajne sledovaných špionážnym softvérom Pegasus, uviedol v utorok koordinátor poľských bezpečnostných služieb Tomasz Siemoniak. Informovala agentúra PAP.

11:05

Historickú budovu burzy v centre dánskeho hlavného mesta Kodaň zachvátil v utorok požiar, následkom čoho sa zrútila jej veža. Bezprostredne nehlásili žiadne zranenia.

10:55

Izrael spustil po víkendovom iránskom útoku aj “politickú ofenzívu” proti islamskej republike. Uviedol to v utorok izraelský minister zahraničných vecí Jisrael Kac.

10:40

Južná Kórea si v utorok pripomína 10. výročie najhoršej námornej katastrofy v krajine. Po potopení preťaženého trajektu Sewol neďaleko ostrova Čedžu vtedy zahynuli aj stovky školákov.

Loď pobrežnej stráže odviezla v utorok skoro ráno niektoré rodiny obetí na miesto nešťastia, kde sa konal špeciálny spomienkový obrad. Na mieste označenom žltou bójou rodiny vyvolávali mená zosnulých a hádzali kvety do vody. Následne si ich uctili chvíľou ticha.

10:29

Americký prezident Joe Biden a iracký premiér Muhammad Šijá Súdání sa v pondelok počas stretnutia v Bielom dome dohodli, že budú pokračovať v rokovaniach smerujúcich k stiahnutiu vojenskej koalície vedenej Spojenými štátmi z Iraku. Informovala agentúra AFP.

10:18

Ruský generálny prokurátor Igor Krasnov pricestoval do Havany na bilaterálne rokovania so svojím kubánskym kolegom a ďalšími predstaviteľmi, oznámil v utorok jeho úrad. Informovala agentúra Reuters.

10:08

Bezpečnostná rada OSN (BR OSN) v pondelok vyzvala Venezuelu a susednú Guyanu, aby sa vyhli eskalácii napätia v regióne Essequibo bohatom na ropu, ktorý si obe krajiny nárokujú.

Toto územie, okrem Venezuelou kontrolovaného ostrova Ankoko, je súčasťou Guyany. Nároky naň si však robí aj Venezuela.

10:02

Filipíny zadržali 1,8 tony kryštalického metamfetamínu. Oznámil to v utorok filipínsky prezident Ferdinand Marcos, podľa ktorého ide o rekordnú policajnú raziu súvisiacu s týmto druhom drogy.

09:54

Berlín a Peking by mohli pomôcť dosiahnuť “spravodlivý mier” na Ukrajine. V utorok v čínskom hlavnom meste to počas stretnutia s prezidentom Si Ťin-pchingom povedal nemecký kancelár Olaf Scholz.

Scholz dodal, že od jeho poslednej návštevy Číny “medzi našimi vládami prebieha intenzívna výmena názorov”.

09:45

Hladiny riek v oblastiach ruského Uralu a juhozápadnej Sibíri naďalej rýchlo stúpajú, uviedli v utorok úrady. Voda už zaplavila stovky domov, prerušila dodávky elektrickej energie a vynútila si urýchlenú evakuáciu obyvateľov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali