Stoch verí, že nastúpi proti APOEL-u, Hamšík varuje pred silou Nice

Stoch verí, že nastúpi proti APOEL-u, Hamšík varuje pred silou Nice

Bratislava 14. augusta 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Cesare Abbate/ANSA via AP)

 

V úvodných zápasoch play off futbalovej Ligy majstrov 2017/18 môžu zasiahnuť do bojov traja Slováci. Slavia Praha s Dušanom Šventom a novou akvizíciou Miroslavom Stochom sa predstaví v utorok na pôde cyperského APOEL-u Nikózia.

Na snímke hráč SSC Neapol Marek Hamšík

Vedenie “zošívaných” verí, že Stocha stihne dopísať na súpisku. SSC Neapol s Marekom Hamšíkom nastúpi v stredu proti francúzskemu Nice. Ján Greguš z FC Kodaň nebude svojmu tímu k dispozícii v prvom stretnutí na pôde azerbajdžanského Karabachu pre červenú kartu z odvety 3. predkola s Vardarom Skopje. Tréner dánskeho majstra Stale Solbakken má na Azerbajdžan dobré spomienky, v kvalifikácii na MS 1998 mu v drese Nórska strelil dva góly. Kormidelník Karabachu Gurban Gurbanov zasiahol do zápasu ako náhradník.

Reklama

Ma APOEL Nikózia sa boli osobne pozrieť skauti Slavie. „V Superpohári síce prehrali 1:2, ale nechali odpočívať najlepších hráčov, takže to nebolo až také čitateľné,” povedal pre klubový web tréner Jaroslav Šilhavý. Štart Stocha ešte nie je potvrdený, Slavia ho najskôr musí stihnúť dopísať na súpisku pre LM. “Verím, že to dobre dopadne a že proti APOEL-u budem môcť nastúpiť. Aj preto som súhlasil s prestupom do Slavie, pretože máme veľkú šancu postúpiť do skupinovej fázy,” povedal Stoch na tlačovej konferencii.

Hamšík považuje Nice za veľmi náročného súpera. “Práve Nice som si pred žrebom najmenej želal. Náš súper má vysokú kvalitu. V drese francúzskeho klubu hrá napríklad aj Mario Balotelli. Našim cieľom je dostať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov a preto musíme zvládnuť túto ťažkú prekážku,” uviedol slovenský futbalista na svojej oficiálnej stránke.

Reklama

Liverpool sa predstaví v dvojzápase s nemeckým Hoffenheimom, s ktorým má tréner „The Reds“ bohaté skúsenosti. Jürgen Klopp viedol svoje tímy proti Hoffenheimu 16-krát ako tréner. S Mainzom proti nemu uhral jednu remízu a jednu prehru. Päť víťazstiev, päť remíz a štyri prehry zaznamenal ako tréner Borussie Dortmund. Bilanciu má teda vzácne vyrovnanú. Špecifickú príchuť bude mať zápas pre Roberta Firmina, ktorý v roku 2015 prestúpil do Anglicka práve z Hoffenheimu. “Firmino nie je typický brazílsky hráč. Má v sebe dostatok nemeckej mentality a hodí sa do systému Kloppa. Roberto už ukázal, že je skvelý hráč, ale verte mi, že bude ešte lepší,” povedal v rozhovore pre oficiálny web Liverpoolu Lutz Pfannenstiel, šéf skautingu a medzinárodných vzťahov nemeckého mužstva.

Young Boys Bern privíta CSKA Moskva. Švajčiarom príprava na LM vôbec nevyšla, v stredajšom ligovom zápase prehrali šokujúco s Thunom na vlastnom ihrisku 0:4. Chuť si cez víkend napravili v pohári víťazstvom nad treťoligovým Breitenrainom 3:0. Napriek strate bodov v lige patrí “mladým chlapcom” v tabuľke druhé miesto s tromi víťazstvami a jednou prehrou.

 

Prvé zápasy play off Ligy majstrov 2017/18

utorok 15. augusta:

Reklama

18.00 FK Karabach Agdam – FC Kodaň

20.45 Sporting Lisabon – FCSB

20.45 TSG 1899 Hoffenheim – FC Liverpool

20.45 APOEL Nikózia – Slavia Praha

20.45 Young Boys Bern – CSKA Moskva

Reklama

streda 16. augusta 20.45

Celtic Glasgow – FK Astana

Olympiakos Pireus – HNK Rijeka

Hapoel Be’er Ševa – NK Maribor

SSC Neapol – OGC Nice

Istanbul Basaksehir – FC Sevilla

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:10

Vrtuľa červeného veterného mlyna na streche rovnomenného kabaretu Moulin Rouge, ktorý je jednou z najznámejších parížskych atrakcii, sa v noci na štvrtok zrútila, nespôsobila však nijaké zranenia. Oznámili to ráno miestni hasiči.

08:51

Ceny ropy sa vo štvrtok ráno mierne posilnili. Trh reagoval najmä na údaje o klesajúcom dopyte po pohonných látkach v USA, ktoré sú najväčším svetovým spotrebiteľom ropy.

08:41

Právnici zosnulého ruského opozičného politika Alexeja Navaľného zostanú vo vyšetrovacej väzbe ďalšie dva mesiace. V stredu o tom rozhodol mestský súd v Moskve.

08:32

Rusko v stredu vetovalo návrh rezolúcie OSN predloženej Spojenými štátmi a Japonskom, ktorá vyzýva všetky štáty sveta, aby zabránili pretekom v jadrovom zbrojení vo vesmíre.

V 15-člennej Bezpečnostnej rade OSN návrh podporilo jej 13 členov. Rusko rezolúciu vetovalo a Čína sa hlasovania zdržala.

08:26

Veľká porota v americkom štáte Arizona v stredu obvinila 18 osôb podozrivých z pokusu o falšovanie výsledku prezidentských volieb z roku 2020 v tomto štáte americkej Únie.

Medzi obvinenými zo sprisahania, podvodu a falšovania sú siedmi právnici a spolupracovníci volebného štábu Donalda Trumpa, ako aj 11 republikánskych voliteľov. Všetkým sa im pripisuje snaha spochybniť víťazstvo demokrata Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 v tomto štáte.

08:14

Orgány činné v trestnom konaní v Austrálii vo štvrtok vzniesli obvinenia voči piatich tínedžerom, ktorí boli zadržaní počas policajného záťahu proti sieti predstavujúcej pre verejnosť “neprijateľné riziko”.

08:04

Organizácia Spojených národov v stredu oznámila, že spúšťa nový fond, ktorého cieľom je posilniť ochranu utečencov a vysídlených komunít ohrozených zmenou klímy.

07:57

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vo štvrtok vyzval, aby Spojené štáty a Čína riešili svoje nezhody zodpovedným spôsobom.

Blinken to vyhlásil v Šanghaji deň pred tým, ako sa v piatok v Pekingu stretne s poprednými predstaviteľmi Číny, s ktorými chce rokovať o chúlostivých záležitostiach vrátane Ruska, Taiwanu a obchodnej výmeny.

07:50

Stredajšie prvé kolo prezidentských volieb v Severnom Macedónsku vyhrala Gordana Siljanovská-Davkovová, ktorá kandidovala za nacionalistickú stranu Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE).

Z výsledkov sčítania 80 percent odovzdaných hlasovacích lístkov vyplýva, že táto 70-ročná profesorka práva získala 39,8 percenta hlasov.

voľby
Muž vhadzuje hlasovací lístok do volebnej schránky počas prvého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:44

Troch ľudí hospitalizovali so zraneniami po tom, ako na podujatie švédskej Ľavicovej strany (V) vtrhli maskovaní útočníci. Uviedla to v stredu švédska polícia.

07:24

Snemovňa reprezentantov amerického štátu Arizona v stredu odhlasovala zrušenie zákona zakazujúceho takmer všetky druhy interrupcií. Najvyšší súd v Arizone pritom pred viac ako dvoma týždňami rozhodol, že tento zákon prijatý pred 160 rokmi je vykonateľný.

07:11

Státisíce ľudí sa vo štvrtok zišli na rôznych miestach po celej Austrálii a na Novom Zélande, aby si pripomenuli svojich padlých v prvej svetovej vojne. Informovala agentúra AFP.

07:02

Jemenskí húsíovia sa prihlásili k útokom na americké a izraelské obchodné plavidlá a americký torpédoborec.

O operáciách informoval Yahya Sari, vojenský hovorca hnutia Ansar Allah.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali