Spoločnosť FlixMobility získala nové investície od spoločností TCV a Permira. Líder v európskej doprave postupuje v globálnej expanzii

Spoločnosť FlixMobility získala nové investície od spoločností TCV a Permira. Líder v európskej doprave postupuje v globálnej expanzii

Mníchov/Bratislava 2. augusta 2019 (HSP/Foto: FlixBus.sk)

 

FlixMobility GmbH, materská spoločnosť globálnych platforiem na cestovanie FlixBus a FlixTrain, oznámila dokončenie nového kola financovania pod vedením spoločnosti TCV spoločne so spoločnosťou Permira, dvomi z najväčších investorov do rastúcich technologických spoločností v súkromnom a verejnom sektore

Na snímke autobus spoločnosti FlixBus

Dlhodobý investor HV Holtzbrinck Ventures sa investičného kola zúčastnil aj prostredníctvom spoločnej investície s Európskou investičnou bankou, ktorá poskytla miestnu expertízu a odborné znalosti pre ďalší rozvoj podnikania. Najnovší investori FlixMobility sa tak pripájajú k súčasným podielnikom vedeným globálnym fondom General Atlantic a Silver Lake, lídrom v oblasti investícií do technológií, ktorí spoločnosti FlixMobility pomohli rýchlo vyrásť zo startupu do pozície globálneho poskytovateľa mobility.

Reklama

Kapitál bude využitý na ďalšiu globálnu expanziu i na uvedenie nových služieb FlixMobility. Spoločnosť FlixBus cieli na vedúce postavenie na trhu v USA a v roku 2020 spustí svoje služby na nových trhoch v Južnej Amerike a Ázii. Pre vlaky FlixTrain znamená investícia v budúcom roku expanziu do ďalších krajín EÚ v rámci postupujúcej liberalizácie európskeho železničného trhu. Súčasne počíta s investíciami do železničnej siete v Nemecku, kde FlixTrain už prevádzkuje vlaky na niekoľkých železničných koridoroch. Okrem toho sa investície použijú na spustenie novej platformy na spolujazdu autom FlixCar, ktorá doplní súčasnú ponuku siete FlixBus a FlixTrain.

„To, čo v roku 2013 začalo ako nemecký startup, sa dnes stalo silnou dopravnou sieťou, ktorá neustále mení spôsob cestovania miliónov ľudí po Európe i Spojených štátoch amerických,“ hovorí Jochen Engert, CEO a zakladateľ spoločnosti FlixMobility. „Prostredníctvom nášho strategického partnerstva so spoločnosťami TCV a Permira, ktoré majú desaťročia skúseností a vlastnia portfólio špičkových technologických spoločností, zrýchlime náš rast a ponúkneme šikovnú a zelenú dopravu ďalším ľuďom na celom svete prostredníctvom našich značiek FlixBus, FlixTrain a onedlho aj FlixCar. Zároveň upevníme svoje postavenie na súčasných trhoch.“

Reklama

„Spolupráca s Jochenom, Andrém, Danielom a celým tímom FlixMobility nás maximálne nadchýna,“ dodáva John Doran, hlavný partner v spoločnosti TCV. „Už celé roky sledujeme ich úspech a veľmi obdivujeme, čo za ten čas dosiahli. Stratégia spoločnosti TCV spočíva v podpore firiem vedených misionárskymi zakladateľmi, ponúkajúcich výnimočné hodnoty pre zákazníkov i partnerov. Veríme, že FlixMobility presne toto prináša.“

„Tešíme sa, že sa v budúcnosti pridáme k jazde so spoločnosťou FlixMobility a jej zakladateľmi, ktorí píšu obdivuhodný príbeh podnikateľského úspechu poprednej globálnej dopravnej platformy na cestovanie na stredné a dlhé vzdialenosti. S našimi osvedčenými skúsenosťami v oblasti technológií sme radi, že môžeme silný manažérsky tím FlixMobility podporiť v ďalšej fáze rastu zameranej na globálnu expanziu, akvizície i rozvoj vlakovej prepravy,“ uvádza Stefan Dziarski, partner spoločnosti Permira. „Investíciou do spoločnosti FlixMobility fondy Permira potvrdzujú svoju pozíciu jedného z najväčších technologických investorov v Európe. FlixMobility – s jej vysokým tempom rastu a svetovou pôsobnosťou – sa dokonale hodí do nového Fondu rastových príležitostí Permira, ktorý sa zameriava na vyššie investície v našich kľúčových oblastiach.“

John Doran, hlavný partner TCV, i Stefan Dziarski, partner spoločnosti Permira, sa pripoja k predstavenstvu spoločnosti FlixMobility.

Na snímke D. Krauss, A. Schwämmlein, J. Engert

 

Od nemeckého startupu k poprednému svetovému hráčovi v oblasti mobility

Reklama

Spoločnosť FlixMobility, ktorá od roku 2013 mení európsky trh s hromadnou dopravou na dlhé vzdialenosti, poskytuje prostredníctvom 350 000 spojení denne a viac než 2 000 destinácii pohodlné a cenovo dostupné medzimestské cestovanie miliónom cestujúcich, pričom len v roku 2018 využilo autobusy FlixBus a vlaky FlixTrain 45 miliónov ľudí. Spoločnosť FlixMobility je bezpochyby lídrom na európskom trhu a v roku 2018 expandovala do USA, svoje služby teda ponúka spolu v 29 krajinách. Spolupracuje s viac než 300 nezávislými dopravnými partnermi prevádzkujúcimi autobusy i vlaky a vytvorila v tomto odvetví viac ako 10 tisíc pracovných miest.

V roku 2018 vyrazil na železničnú trať prvý vlak FlixTrain, ktorý preniesol model FlixBusu do odvetvia železničnej dopravy v Nemecku. V roku 2019 spoločnosť požiadala o prístup na železničné trasy vo Švédsku a Francúzsku pri príprave na postupujúcu liberalizáciu európskeho železničného trhu.

Približne 1 300 zamestnancov pracuje pre FlixBus a FlixTrain v 19 kanceláriách a v 17 krajinách. Vďaka miestnej spolupráci riadenej z národných kancelárií sa spoločnosť dokáže neustále prispôsobovať potrebám konkrétneho trhu i lokálnym zákazníkom.

 

Možnosti pre každého cestovateľa: Spustenie služby FlixCar

Reklama

V rámci autobusov FlixBus a vlakov FlixTrain ponúka FlixMobility neustále sa rozširujúcu integrovanú dopravnú sieť, ktorá umožňuje plánovať si cesty flexibilne a podľa vlastnej potreby. Spoločnosť FlixMobility sa snaží predstaviť šikovné a ekologické cestovanie ďalším cestujúcim a ponúknuť k tomu spojenie „od dverí ku dverám“, preto pracuje na spustení služby FlixCar – spolujazdy, ktorá doplní príslušnú dopravnú sieť o ďalšie destinácie.

„Od samotného začiatku sa nepovažujeme len za autobusovú alebo dopravnú spoločnosť, ale aj za poskytovateľa mobility: ponúkame šikovné, cenovo dostupné a k prírode šetrné cestovanie, či už autobusom, vlakom alebo onedlho spolujazdou,“ dodáva Engert. „FlixCar je ďalším logickým krokom v rozvoji našej siete tak, aby s nami mohlo ešte viac ľudí objavovať svet. Obsadenosť automobilov sa v európskom priemere uvádza len okolo 1,5 osoby na vozidlo. Spolujazdca je skvelý spôsob, ako sa podeliť o náklady na cestu a znížiť vplyv na kvalitu ovzdušia.“

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali