Spojené štáty neodpustia Putinovi víťazstvo v Sýrii

Spojené štáty neodpustia Putinovi víťazstvo v Sýrii

Washington/Moskva 20. februára 2016 (HSP/izborsk-club.ru/Foto:TASR/AP-Sergei Karpukhin)

 

Bývalý europoslanec, taliansky politik Giulietto Chiesa sa talianskym divákom prihovoril v televízii nasledovnou úvahou: Rusko krok za krokom speje k víťazstvu v boji s ISIL v Sýrii. Ale Spojené štáty americké spolu so svojimi bábkami po celom svete, no v prvom rade v NATO, neodpustia Rusku a jeho prezidentovi toto víťazstvo nad svojimi hlavorezmi. Vôbec nie náhodou sa teraz začala nová kampaň vedúca k diskreditácii ba dokonca k démonizácii Vladimíra Putina. Jeho statočnosť a rozhodnosť privádza Západ do stavu šialenstva. V súčasnej dobe máme všetky dôvody tvrdiť, že rozpory medzi Západom a Ruskom sa skončia novou vojnou. V každom prípade, Západ vynakladá všetko úsilie k jej vyvolaniu.

Na snímke ruský prezident Vladimír Putin
Na snímke ruský prezident Vladimír Putin

O tomto hovorí známy a vplyvný taliansky politik, spisovateľ, bývalý europoslanec a člen Izborského klubu Giulietto Chiesa vo svojom obavami naplnenom televíznom príhovore k talianskej verejnosti.

Reklama

Prebieha zúrivá kampaň za účelom démonizácie ruského prezidenta Vladimíra Putina. Vidia to mnohí, veď je to očividné. No nie všetci chápu príčiny tohto javu. Nie všetci vedia o tom, kto túto kampaň organizuje a prečo práve v tomto čase.

Poďme si zhrnúť fakty. Tie najaktuálnejšie, pretože proces prebieha už niekoľko rokov s rôznym stupňom úspešnosti a intenzity. Napríklad „Putin – agresor na Ukrajine“, „Putin silou anektoval Krym“, „Putin zostrelil malajzijský Boeing“, „Putin zavraždil Politkovskú“, „Putin zabil Nemcova na kremeľskom moste oproti červeným stenám Kremľa“.

Reklama

Dnes sa zdvíha nová vlna – „Putin polóniom zabil Litvinenka“. Pravda, udialo sa to pred siedmimi rokmi, no valí sa nový prúd obvinení. Tvrdí to anglický súd. A my sme povinní mu veriť… Dajme tomu…, no tento súd pripája výraz „pravdepodobne“. O ťaživej pozícii Putina sa hovorí aj v dokumentárnom filme BBC bez uvedenia najmenších faktov. A útoky sa zosilňujú aj zo strany americkej administrácie s odobrením prezidenta Obamu.

Jedna moja čitateľka mi napísala myšlienku, s ktorou by som sa chcel podeliť: „Kto postupuje takto, ten sa usiluje strhnúť most“. To znamená, že zo strany Západu a predovšetkým Ameriky je tu úsilie zamedziť každej možnosti k dialógu. Už možno v skorej dobe sa dočkáme novej „bomby“, pretože Medzinárodný súd v Haagu vyhlásil, že konečne predsa len začína vyšetrovať zločiny spáchané v gruzínskej vojne z 8. augusta 2008. Ako sa hovorí, práve v tom najlepšom čase, hoci už uplynulo skoro 8 rokov.

Oni ignorujú fakt, že Ruská federácia sama vykonala svoje vyšetrovanie udalosti už pred 8 rokmi na základe 500 vlastných informačných zväzkov. Je možné, že oni si to aj prečítali a že to zoberú do úvahy, no pochybujem o tom. Pretože cieľom operácie je dopracovať sa k takémuto rýchlemu uzáveru súdu: Ruská federácia je zodpovedná za napadnutie Gruzínska. Toto predstavuje nové palivo pod kotol pre ďalšie roznecovanie rusofóbie. Objektívne je možné predvídať cieľ podpory rusofóbskych nálad a ich stupňovanie novými témami. Samozrejme, že toto všetko sa deje bez skutočného vyšetrenia a dôkazov. Uhol pohľadu zo strany RF, samozrejme, verejnosti predložený nebude podobne, ako nebol zverejnený výsledok šetrenia ruskej komisie ohľadom zostreleného Boeingu nad Ukrajinou. A dokonca, ak by to zverejnené aj bolo, oni to nezoberú do úvahy, pretože výsledok všetkého je už dopredu predurčený. Pre západné média, ktoré sú nositeľmi orwelovského newspeaku a orwelovskej novologiky sú dôkazy zbytočné a nepotrebné. Oni dokonca ani nevedia ako ich získať a ako ich overiť. Pripomeniem: Aj Colin Powell sa oháňal „dôkazmi“ v Bezpečnostnej rade OSN obviniac Saddáma Husajna z vlastníctva zbraní hromadného ničenia. A hneď nato začali vojnu, ktorá stála životy 500 tisíc ľudí vrátane detí.

Existuje centrum, odkiaľ je táto kampaň koordinovaná. Kde sa fyzicky nachádza – to my nevieme, no ono pracuje a je v činnosti dňom i nocou. Je to niečo na spôsob Hlavného štábu imperiálnej propagandy a toto centrum nevyhnutnosť šetrenia finančných zdrojov ani v najmenšom nepociťuje.

„Putin bombarduje teroristov v Sýrii? Nie, to nie je pravda. Putin bombarduje civilných občanov, nemocnice, školy a deti“. Kto to povedal? Západná koalícia, ktorá financovala a organizovala ISIL. Nikto si neoveril, že to vyhlásil Erdogan. Úplne stačí, ak to tvrdia pohrobkovia nacistov v Kyjeve. Presne takí, ako tí, čo sympatizujú s nacizmom v Poľsku, Estónsku, Litve a Lotyšsku. Hovorí to aj Brusel. A tým je povedané všetko. Úplne stačí vedieť, že Brusel chodil na „majdan“ kde podporoval nacistický mocenský prevrat.

Reklama

SŠA vydali vyhlásenie o nasadení vojsk do Sýrie v rozpore so všetkými zákonmi. Keďže nič také im nikto nepovolil a ani o to nepožiadal, povolili si to jednoducho sami. Chystajú sa vtrhnúť do Sýrie. Ako? Uvidíme. Vyhlásili, že to neurobia tak ako v Afganistane… Na ich šťastie… Pretože tam utrpeli porážku.

„Demokratická a osvietená „ Saudská Arábia sa k nim pripája. Tiež tam chce nasadiť armádu, podobne ako Turecko. V skutočnosti je to lož, pretože Turecko do Sýrie vtrhlo už dávno a zostalo tam doteraz.

Prečo sa deje toto všetko?

Z jedného prostého dôvodu: Rusko krok za krokom, systematicky likviduje ISIL. Američania organizujú semináre, na ktorých sa vyčísľujú straty. Straty svojich vlastných ľudí, straty hlavorezov – a tie sú značné, pričom oni všade ustupujú. Aj armáda Sýrie za podpory Leteckých a kozmických síl RF útočí na všetkých frontoch.

No existuje jeden významný rozdiel pre hodnotenie týchto faktov. Rusko sa tam nachádza legálne, podľa zákona – podľa medzinárodného práva. Pozvala ho tam legitímna vláda Damašku. Ale všetci ostatní, ktorí sa chystajú vtrhnúť do Sýrie – to sú agresori a priatelia hlavorezov. Tu treba hľadať dôvod, prečo boli prerušené jednania v Ženeve. V takejto situácii nemôžu pokračovať. Na pokračovaní ženevských jednaní má záujem Rusko. Ono ovplyvnilo Asada, aby sa na nich zúčastnil, aby sa sformovala koaličná vláda. V tejto situácii jednania nemôžu pokračovať, lebo Západ prehráva. Ten si neželá víťazstvo RF a to, aby pri moci ostal Asad.

Reklama

Toto je ďalšie hrubé porušenie všetkých pravidiel medzinárodného práva. Ak Putin neustúpi, a on už potvrdil, že sa tak nestane, bude vojna. Nemusí byť nevyhnutne konkrétne v Sýrii, ale vojna bude. Možno bude na Ukrajine, kde prezident Porošenko – táto hovoriaca hus – už vyhlásil, že dnes je táto vojna pravdepodobnejšia, než tomu bolo včera. Alebo môže vypuknúť povedzme v Pobaltských štátoch, kde všetci kričia o nebezpečenstve ruskej agresie, ktoré v skutočnosti neexistuje. Neexistuje jediný dôkaz, ktorý by dokazoval zámer Ruska napadnúť Pobaltské republiky. No NATO kričí o tom, že Rusko sa chystá sem vtrhnúť, preto je treba len čakať na okamih, kedy sa nejaká provokácia stane zámienkou k vojne.

Nehovorte mi, že som panikár. Som všetko možné, len nie panikár. A tiež nie som slepý. Všetko vidím celkom jasne.

No byť informovaným, ešte nestačí k samotnej záchrane. „Taliani, ktorí sa na mňa teraz pozeráte, aj vy budete zatiahnutí do vojny v Sýrii“ – pripomína Chiesa. Zároveň tento politik vyzýva všetky zdravé sily svojich spoluobčanov mobilizovať sa proti svojej vláde, kým nie je neskoro. A hlavne – vystúpiť v jednotnom fronte za vystúpenie Talianska z NATO, ktorého krvavá politika hrozí utopiť svet v novej vojne.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:20

 Najmenej 155 ľudí zahynulo v Tanzánii v dôsledku prívalových dažďov, informoval premiér Kassim Majaliwa. Uviedla to agentúra AFP.

15:19

Maďarského prezidenta Tamása Sulyoka prijal vo Vatikáne pápež František. Maďarská hlava štátu absolvuje oficiálnu návštevu tohto mestského štátu a sídla hlavy katolíckej cirkvi, uviedla agentúra MTI.

15:08

To, že má Ukrajina prístup k ťažkým zbraniam dlhého dosahu vrátane rakiet ATACMS zo Spojených štátov, v zásade nezmení výsledok prebiehajúcej vojny. Vyhlásil to Kremeľ.

14:34

Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski v očakávanom príhovore v poľskom parlamente oznámil, že Poľsko sa chce opäť zaradiť medzi krajiny, ktoré určujú smerovanie Európskej únie. 

14:32

Poslanci Európskeho parlamentu vyzvali politické vedenie v EÚ a členské štáty eurobloku, aby urýchlene a rázne bojovali proti ruským pokusom o zasahovanie do demokratických a volebných procesov. 

14:13

Poslankyňa nemeckého parlamentu Sahra Wagenknechtová predloží návrh na zrušenie plánovaného zákazu spaľovacích motorov. V Bundestagu existuje jasná väčšina proti zákazu spaľovacích motorov, vyhlásila opozičná politička.

14:12

Vlaňajšia tragická streľba na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej a s ňou súvisiace udalosti psychicky významnejšie zasiahli okolo 9000 ľudí v Česku. Krízovú intervenciu im poskytovali stovky odborníkov. V správe o poskytnutej psychosociálnej pomoci to uviedla česká polícia.

14:10

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vyzval Európu, aby sa postavila výzvam zmeneného sveta. Zároveň apeloval na vytvorenie silnejšej a integrovanejšej obrannej stratégie, ktorá by kontinentu zabezpečila menšiu závislosť od USA a lepšiu pripravenosť na hrozby zo strany Ruska. 

13:58

Poslanci Národnej rady SR prerokujú vládny návrh novely zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve v skrátenom legislatívnom konaní ešte na aktuálnej schôdzi. Na preklenutie obdobia do vyplatenia priamej podpory bude môcť podľa návrhu Ministerstvo financií SR poskytnúť poľnohospodárovi pomoc vo forme návratnej finančnej výpomoci za zvýhodnených podmienok. Poskytnúť sa má prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky.

13:56

Cestovný ruch v Slovinsku v marci výrazne napredoval vďaka vysokému počtu zahraničných hostí. Počet príjazdov turistov do krajiny sa v porovnaní s rovnakým mesiacom minulého roka zvýšil o 21,6 % na 337.363 osôb, po náraste o 7 % vo februári.

13:55

Finančná správa identifikovala nový model podvodu, ktorý súvisí s neoprávneným nárokovaním si daňového bonusu na dieťa. Deje sa tak na základe účelového zakladania živností s vykazovaným vysokým príjmom a nízkou daňovou povinnosťou. Viaceré znaky poukazujú na to, že ide o organizovanú a koordinovanú činnosť, informovali na stretnutí s novinármi predstavitelia FS.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali