Speváčka a podnikateľka Dorota Nvotová narieka nad ťažkým osudom umelcov a dožaduje sa helikoptérových peňazí

Speváčka a podnikateľka Dorota Nvotová narieka nad ťažkým osudom umelcov a dožaduje sa helikoptérových peňazí

Bratislava 24. septembra 2020 (HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Maskot liberálnej umeleckej scény Dorota Nvotová sa v penťáckom denníku SME posťažovala, že kvôli koronakríze už predala dom, auto aj klavír, no od marca v jej cestovnej kancelárii nikto nevidel výplatu, aj keď priznáva, že nemá nárok na štátnu pomoc, lebo nikoho nezamestnáva

Dorota Nvotová, hudobníčka, speváčka
Na snímke speváèka Dorota Nvotová

V ťažkej situácii sa trikrát rozvedená Dorota Nvotová dožaduje tzv. helikoptérových (vrtuľníkových) peňazí a upozorňuje Slovákov, že aj keď sú rasisti, nemali by zabúdať na riziko straty národnej identity, ktorá hrozí, pokiaľ vláda nepodporí umelecké aktivity. Zvláštne je, že neuplynul ani rok, odkedy bratislavské bulvárne médiá informovali o tom, ako Dorota Nvotová rozprávkovo zbohatla vďaka svojmu lukratívnemu biznisu na maledivskom ostrove Mathiveri, kde si dokonca zadovážila vlastný hotel, pričom tržby jej cestovky sa mali pohybovať v státisícoch eur.

Reklama

„Kúpila som ho koncom mája, pretože je to najkrajší ostrov z tých, ktoré som navštívila, má nádhernú lagúnu a milú dedinku. Cena na noc s raňajkami je 65 eur, ale pokiaľ si ľudia kúpia balíček, vyjde ich to výhodnejšie. Mám dvoch zamestnancov na trvalý pomer a viacero externých,“ pochválila sa minulý rok Dorota Nvotová o svojej akvizícii nehnuteľnosti, situovanej blízko pláže s bielym pieskom a tyrkysovou vodou.

Dorota Nvotová nepovažuje za správne, keď ju teraz niektorí ľudia posielajú k lopate, pretože v jej umeleckej branži je podľa niektorých odhadov zamestnaných možno toľko ľudí ako v automobilovom priemysle a jej osobne je veľmi ľúto kulisárov, zvukárov, osvetľovačov a ďalšieho pomocného personálu. Navyše jej samej by s najväčšou pravdepodobnosťou aj tá lopata vypadla z rúk, alebo by ňou niekoho mohla nechtiac buchnúť po hlave, nakoľko nemá žiadnu kvalifikáciu na prácu s lopatou.

Reklama

Terajšia situácia sa však Dorote Nvotovej vôbec nepozdáva, keďže krízový epidemiologický štáb aj Korčokovo ministerstvo zahraničných vecí jej svojimi chaotickými opatreniami a usmerneniami urobili škrt v jej podnikaní. Dorota Nvotová sa snaží ťažké obdobie preklenúť trabantovými zájazdmi po Slovensku v štýle zájazdov ROH (Revolučné odborové hnutie), v rámci ktorých chce svojim klientom prezentovať ťažký život v bývalom režime.

Účastníci jej trabantových zájazdov budú musieť oželieť svoje smartfóny, budú môcť fajčiť iba cigarety značky „Mars“ a budú odkázaní na zlú stravu, ako napríklad šošovicové prívarky a dukátové buchtičky, aby tak na vlastnej koži spoznali krutý život za bývalého režimu. O ťažkých životných pomeroch za bývalého režimu majú účastníkov presvedčiť aj exkurzie do fabrík, do nejakých strašných kúpeľov, kde sa podrobia bolestivej masáži a kde ich bude obsluhovať teta s čipkou vo vlasoch. Dorota Nvotová tak chce podľa vlastných slov vychytať všetky detaily, kým to celé skape a kým to všetko pohltí globalizmus. Zároveň s tým však chce, aby si klienti jej zážitkového trabantového zájazdu uvedomili, aký máme dnes dobrý režim.

Gabriel Gačko

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

06:30

Ukrajinský minister poľnohospodárstva Mykola Solskyj podozrivý z účasti na korupčnom škandále vo štvrtok uviedol, že je pripravený odstúpiť.

Vyšetrovatelia tento týždeň Solského obvinili z nezákonného zmocnenia sa pôdy v hodnote viac než sedem miliónov dolárov.

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali