Slovenskí futbalisti pod paľbou kritiky, Mak: “Od začiatku sme hrali naplno”

Slovenskí futbalisti pod paľbou kritiky, Mak: “Od začiatku sme hrali naplno”

Bratislava 27. marca 2023 (TASR/HSP/Foto:TASR-Lukáš Grinaj)

 

Slovenskí futbalisti podali v rozbiehajúcej sa kvalifikácii ME 2024 v priebehu 72 hodín dva diametrálne odlišné výkony. Po štvrtkovej bezgólovej remíze s Luxemburskom sa dostali pod paľbu kritiky, o tri dni si však udobrili fanúšikov triumfom 2:0 nad Bosnou a Hercegovinou. Po dvoch kolách J-skupiny majú na konte štyri body a ich tréner Francesco Calzona sa na šiesty pokus dočkal prvého víťazstva na lavičke. Na čele tabuľky je favorizované Portugalsko so šiestimi bodmi

Slovensko - Luxembursko
Na snímke vpravo útočník Slovenska Róbert Mak a hráč Luxemburska Maxime Chanot v zápase J-skupiny kvalifikácie na majstrovstvá Európy 2024 vo futbale Slovensko – Luxembursko v Trnave

Bosniakov “načal” už v 13. minúte Róbert Mak, ktorý nastúpil v základnej zostave namiesto Tomáša Suslova a od začiatku hýril na krídle aktivitou. “Poučili sme sa zo zápasu s Luxemburskom. Bolo vidieť, že proti Bosne sme začali oveľa lepšie. Oni iba odkopávali lopty a nevedeli, čo majú s nami robiť. Z tej našej aktivity a tímovosti sa odvíjali oba naše góly. Bosniaci potom zmenili systém a trošku nás tým vykoľajili, ale ani po prestávke sme ich do ničoho nepustili. Naopak, mohli sme pridať tretí a štvrtý gól. Škoda, že sme ďalšie šance nevyužili, ale sme radi aj za víťazstvo 2:0. Opäť sme udržali nulu, obrana hrala naozaj výborne. Môžeme byť spokojní,” žiaril šťastím Mak, ktorého po necelej hodine hry pre problémy so slabinami vystriedal Suslov.

Reklama

Podľa 32-ročného krídelníka FC Sydney bolo proti balkánskemu súperovi dôležité vstúpiť do zápasu aktívne. “To sa nám proti Luxembursku nepodarilo, boli sme strašne statickí. Nebehali a nenapádali sme ich hráčov tak, ako proti Bosne. Pred zápasom sme si hovorili, že musíme ísť do toho na sto percent od prvej minúty. Hrali sme doma a chceli sme si získať fanúšikov na našu stranu. Tí nás vo štvrtok vypískali, dnes nás vytlieskali v stoji. Dúfam, že nabudúce ich príde viac, pretože Bosniaci tu mali opäť presilu v hľadisku. V minulosti sa niečo podobné udialo v Žiline, aj keď vtedy to bolo ešte horšie…,” zaspomínal si Mak na duel zo septembra 2013, v ktorom mali priaznivci z Bosny na žilinskom štadióne drvivú prevahu.

Hostia pricestovali do Bratislavy sebavedomí po víťazstve 3:0, ktoré dosiahli v domácej kvalifikačnej ouvertúre proti Islandu. Nastúpili v rovnakej zostave, tá si však proti Slovákom “neškrtla”. Bosniaci vyslali iba jednu priamu strelu na bránu, s ktorou si Martin Dúbravka poradil a znova si udržal čisté konto. Prekonať ho nedokázal ani elitný kanonier Edin Džeko, ktorý pre problémy s chrbtom nastúpil iba na záverečných 30 minút. “Podali sme veľmi dobrý výkon. Celé mužstvo šliapalo od prvej minúty. Bosna si vypracovala len jednu šancu za celý zápas, čo hovorí samé za seba. Mali sme veľa tréningov o tom, ako ich pressovať. Som rád, že padli na úrodnú pôdu. Naše napádanie bolo určite lepšie ako v prvom zápase. Podstatná bola naša reakcia, takto by sme sa chceli prezentovať aj v ďalšom priebehu kvalifikácie. Čo ma však trošku mrzí je, že tu bolo viac fanúšikov súpera ako našich. Pevne verím, že týmto výkonom sme prilákali ďalších ľudí na štadión,” vyhlásil Dúbravka.

Reklama

Slováci po nedeľňajšom triumfe poskočili v tabuľke na druhé miesto. Dúbravka si z marcového asociačného termínu želal šesť bodov, aj štyri si však podľa neho treba vážiť. “Máme to dobre rozohrané, je to dobrý odrazový mostík. Z hľadiska defenzívy boli tieto dva zápasy super, neinkasovali sme v nich gól, čo sa na tejto úrovni vždy ráta. Dúfam, že budeme v tomto trende pokračovať,” dodal brankár Newcastlu United.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:14

Obyvatelia Slovenska plánujú v rámci príprav na veľkonočné sviatky minúť priemerne 97,1 eura. Najviac peňazí majú v úmysle minúť ľudia, ktorí si ich spájajú s kresťanskými tradíciami, ako aj staršie generácie a obyvatelia Prešovského kraja. Vyplýva to z aktuálneho online prieskumu agentúry NMS Market Research, na ktorom sa zúčastnilo 1030 respondentov.

18:13

Dvaja ľudia zahynuli po páde do Atlantického oceánu na severnom pobreží Španielska, oznámili vo štvrtok záchranné služby autonómneho spoločenstva Astúria. Ďalšie dve osoby prišli o život v Katalánsku.

18:12

Vo veku 90 rokov zomrel v stredu psychológ Daniel Kahneman, ktorý v roku 2002 získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

18:12

Ruské vojenské lietadlo sa vo štvrtok zrútilo do mora pri polostrove Krym. Pilotovi sa podarilo katapultovať.

17:59

Francúzske úrady rozmiestnia počas veľkonočných sviatkov pred všetky katolícke a protestantské kostoly príslušníkov bezpečnostných síl. Reagujú tak na minulotýždňový útok v Moskve.

17:31

Zmeny v tretej verzii novely zákona o verejnom obstarávaní (VO) vytvárajú priestor na korupciu a klientelizmus. Ide napríklad o obmedzovanie právomoci Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) či odvolávanie jeho predsedu bez udania dôvodu. Uviedlo to vo štvrtok opozičné Progresívne Slovensko (PS).

16:57

Francúzske úrady odhalili webovú stránku s falošným náborom francúzskych dobrovoľníkov do vojny na Ukrajine. Oznámilo to vo štvrtok francúzske ministerstvo obrany.

16:42

Rusko vo štvrtok uviedlo, že páchatelia minulotýždňového útoku na koncertnú halu na moskovskom predmestí dostali finančnú podporu z Ukrajiny. Oznámilo tiež zadržanie osoby podozrivej z toho, že pomáhala financovať útočníkov.

16:32

Projekt zabezpečenia verejnej železničnej osobnej dopravy s Ukrajinou využitím širokorozchodnej trate na trase Kyjev – Košice, ktorý schválila vláda na svojom ostatnom rokovaní, považuje KDH za mrhanie peňazí. Uvedenie do prevádzky by si vyžadovalo náklady v miliónoch eur, na čo aktuálne nemá financie ani rezort dopravy, ani Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Vo štvrtok na to upozornilo opozičné KDH.

16:28

Americký Kongres schválil predaj pokročilých raketových systémov Poľsku, uviedol vo štvrtok poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali