Slovenská posádka K4 na 1000 m priamo do A-finále. Baláž má medailové ambície

Slovenská posádka K4 na 1000 m priamo do A-finále. Baláž má medailové ambície

Bratislava 22. augusta 2018 (SITA/HSP/Foto:SITA-Diana Černáková)

 

Vo štvrtok sa v portugalskom Montemor-o-Velho začnú 44. MS v rýchlostnej kanoistike

Na snímke slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Samuel Baláž

Slovenský štvorkajak v zložení Samuel Baláž, Erik Vlček, Gábor Jakubík a Juraj Tarr sa predstaví priamo v A-finále pretekov na 1000 m na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta v rýchlostnej kanoistike v portugalskom Montemor-o-Velho (23.- 26. 8.). Pôvodne sa mali preteky štvorkajakov začať už vo štvrtok rozjazdami na 1000 m, ale napokon pre slabšiu účasť sa v sobotu od 14.26 h SELČ uskutoční priamo A-finále v tejto po novom už neolympijskej disciplíne. Súpermi Slovákov, ktorí majú medailové ambície, budú lode Ruska, Nemecka, Španielska, Maďarska, Bieloruska, Bulharska a Portugalska. Z pohľadu slovenských tromfov na MS budú zaujímavé aj preteky v K4 na 500 m, kde kvarteto v zložení Samuel Baláž, Csaba Zalka, Milan Fraňa, Tibor Linka začne rozjazdou v sobotu o 17.11 h a prípadné A-finále príde na rad v nedeľu od 14.25 h.

Reklama

“Aj vzhľadom na aktuálne Ázijské hry na svetovom šampionáte nebudú štartovať určité krajiny, aj preto nás nasadili priamo do A-finále na 1000 m. Na druhej strane, kvalita tam určite zostala, čiže nebude to jednoduché. Chýbať budú len lode, ktoré by sa zrejme ďalej nedostali z rozjázd,” uviedol slovenský reprezentant Samuel Baláž pre SITA ešte pred odchodom do Portugalska. Jeden z najmladších členov slovenskej výpravy na MS 2018 bude ako “háčik” sedieť v oboch “káštvorkách” na 500 aj 1000 m. Na päťstovke získal nedávno na MS do 23 rokov v bulharskom Plovdive zlato, predtým si zasa na ME dospelých v srbskom Belehrade vybojoval striebro na 1000 m.

“Na ´kiláku´ verím v medailu, lebo sa nám dobre jazdí a máme na to, aby sme o ňu zabojovali. Chalani už majú z minulosti viac medailí z tejto disciplíny. Na olympijskej päťstovke sa nechám prekvapiť, čo vyťažíme z formy, lebo konkurencia bude asi veľmi silná,” skonštatoval Samuel Baláž.

Reklama

Na majstrovstvách sveta v Montemor-o-Velho bude Slovensko reprezentovať dovedna 17 športovcov. Vlani na MS v českých Račiciach získalo Slovensko jednu striebornú medailu zásluhou dvojice Peter Gelle – Adam Botek v K2 na 1000 m a dosiahlo celkovo 7 finálových umiestnení. “Gelle s Botekom sa netaja medailovými ambíciami ani tentoraz, finálové (možno i medailové) nádeje sa vkladajú do oboch káštvoriek, finálové ambície má aj kajakárka Ivana Mládková, príjemne prekvapiť môžu aj ďalší,” napísal oficiálny web Slovenskej kanoistiky.

Už vo štvrtok 23. augusta zasiahne do bojov na MS 2018 spolu deväť Slovákov v siedmich lodiach. Svoje rozjazdy budú mať dvojkajak Peter Gelle, Adam Botek na 1000 m, kajakárka Ivana Mládková na 500 m, kanostiky Lucia Valová na 500 m a Gabriela Ladičová na 200 m, kanoista Matej Rusnák na 500 m, kajakár Martin Jankovec na 1000 m ako aj ženský dvojkajak Mariana Petrušová, Martina Gogolová (za slobodna Kohlová) na 500 m.

 

Slováci na MS v rýchlostnej kanoistike v portugalskom Montemor-o-Velho (23. – 26. augusta 2018):

ŽENY (5)

Reklama

Ivana Mládková (K1 200 m a K1 500 m)

Lucia Valová (C1 500 m a C1 5000)

Gabriela Ladičová (C1 200 m)

Lucia Valová, Gabriela Ladičová (C2 500 m)

Mariana Petrušová (K1 5000 m)

Reklama

Mariana Petrušová, Martina Kohlová (K2 200 m a K2 500 m)

 

MUŽI (12)

Csaba Zalka (K1 200 m)

Marek Krajčovič (K1 5000 m)

Martin Jankovec (K1 1000 m)

Peter Gelle, Adam Botek (K2 1000 m)

Erik Vlček, Juraj Tarr (K2 500 m)

Samuel Baláž, Milan Fraňa, Csaba Zalka, Tibor Linka (K4 500 m)

Samuel Baláž, Erik Vlček, Gábor Jakubík, Juraj Tarr (K4 1000 m)

Reklama

Matej Rusnák (C1 500 m a 1000 m)

 

Realizačný tím: Filip Petrla (vedúci výpravy), Boris Bergendi (generálny manažér Slovenskej kanoistiky), Peter Likér, Ľubomír Hagara ml., Radovan Šimočko, Marián Ostrčil, Andrej Wiebauer (všetci tréneri)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

19:58

Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) navrhuje pomoc Ukrajine pri zachovaní tranzitu plynu aj implementácii európskej legislatívy. Vyplynulo to z rokovania predsedu ÚRSO Jozefa Holjenčíka s námestníkom ministra energetiky Ukrajiny Mykolom Kolisnykom 11. apríla v Michalovciach. Prebrali na ňom viaceré kľúčové oblasti vzájomnej spolupráce v oblasti energetiky a regulácie.

19:53

Úrady španielskeho autonómneho regiónu Katalánsko sužovaného suchom vo štvrtok informovali, že plánujú uviesť do prevádzky dočasné plávajúce zariadenie na odsoľovanie morskej vody, ktoré zabezpečí pre metropolu Barcelona zásoby pitnej vody.

19:45

Na území Poľska bol v stredu zadržaný jeho občan podozrivý z poskytovania citlivých informácií ruskej tajnej službe. Tie by jej potenciálne mohli uľahčiť vykonať atentát na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

19:29

Časť fasády kodanskej historickej budovy, v ktorej svojho času sídlila burza, sa vo štvrtok zrútila v dôsledku požiaru, s ktorým hasiči bojujú už tretí deň. Oznámil to miestny hasičský a záchranný zbor.

19:23

Ak sa Bulharsku nepodarí splniť inflačné ciele stanovené Európskou centrálnou bankou, jeho vstup do eurozóny plánovaný na začiatok roka 2025 sa môže oneskoriť o niekoľko mesiacov. Povedal to vo štvrtok guvernér bulharskej centrálnej banky Dimitar Radev.

19:19

Ak Izrael zaútočí na iránske jadrové zariadenia, Teherán v odvete zaútočí na tie izraelské, pohrozil vo štvrtok generál iránskych Revolučných gárd Ahmad Haghtalab.

19:10

Rusko vo štvrtok uviedlo, že Nemecko neposkytlo žiadne dôkazy proti údajným zatknutým dvom ruským špiónom.

19:10

Všetky členské štáty EÚ si uvedomujú, že v Európe je preukázateľný vplyv Ruska a je potrebné mu aktívne čeliť. Vedie sa debata o tom, či posilniť právomoci európskej prokuratúry alebo inštitúcií, ktoré by mohli účinne brániť pokusom o ovplyvňovanie európskej politiky. Po skončení mimoriadneho summitu EÚ to povedal český premiér Petr Fiala.

19:09

Vojenský vrtuľník na palube s čelnými predstaviteľmi kenskej armády vrátane jej hlavného veliteľa generála Francisa Omondiho Ogollu sa zrútil vo štvrtok na západe Kene, uviedla tamojšia polícia.

19:04

Vďaka spolupráci úradov činných v trestnom konaní v 19 európskych krajinách sa podarilo ukončiť činnosť jednej z najväčších phishingových platforiem na svete LabHost. Prostredníctvom nej bolo odcudzených viac ako milión hesiel a údajov o kreditných kartách. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie Európskeho policajného úradu (Europol).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali