Slovenkám v Hlohovci ušli body v kvalifikácii žien o postup na ME 2020

Slovenkám v Hlohovci ušli body v kvalifikácii žien o postup na ME 2020

Hlohovec 29. septembra 2019 (SITA/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák)

 

Hádzanárky Slovenska boli blízko k víťazstvu vo svojom druhom vystúpení v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2020 v Dánsku a Nórsku. Zverenky trénera Pavla Streichera sa po stredajšom výprasku v Rostove od Rusiek (15:34) mali šancu rehabilitovať v Hlohovci, kde v nedeľu v rámci súbojov 2. kola podľahli Srbkám tesne 26:27 (11:10)

Na snímke tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Pavol Streicher

Slovenky, ktoré sú v tabuľke 4. skupiny tretie, väčšinu duelu vyhrávali, ale napokon si dôležité dva body v boji o druhú postupovú priečku nechali ujsť.

Reklama

Lídrom skupiny je Rusko, ktoré si v Gümligene poradilo s domácim Švajčiarskom 35:26 (15:13). Kvalifikácia bude pokračovať až na jar budúceho roka, reprezentantky SR sa 25. alebo 26. marca 2020 predstavia na švajčiarskej pôde.

 

Reklama

Výsledky – II. fáza kvalifikácie hádzanárok o postup na ME 2020 v Dánsku a Nórsku – 4. skupina – 2. kolo – nedeľa:

GÜMLIGEN
Švajčiarsko – Rusko 26:35 (13:15)

HLOHOVEC
Slovensko – Srbsko 26:27 (11:10)
Zostava a góly SR: Oguntoye, Furgaláková – Trúnková, Kišíková 1, M. Holešová, R. Bíziková 11, Pócsíková 4, Bujnochová 2, Rebičová 4, Hudáková 1, Barbora Lancz, Habánková 1, Škoricová, Bajčiová, Trepáčová, M. Rajnohová 2
Najviac gólov za Srbsko: Popová-Lazičová a Stoiljkovičová po 7
Pok. hodiny: 4/4 – 3/, vylúčené: 5 – 2, rozhodovali: Dojčinov a Gorecov (obaja Bulh.), 1184 divákov

Slovenky, ktoré v porovnaní so stredou nastúpili bez Patrnčiakovej a E. Rajnohovej, ale do zostavy sa dostali Kišíková, Trepáčová a Škoricová, dobre začali duel a v jeho I. polčase boli prakticky stále vo vedení. Svojim súperkám odskočili na rozdiel dvoch gólov a po prvej desaťminútovke aj na tri (7:4). Týmto rozdielom vyhrávali aj v 22. min (10:7), ale Srbky sa vzápätí dotiahli, hoci do prestávky sa im už nepodarilo vyrovnať. Hneď po nej však trojgólovou šnúrou naklonili skóre na svoju stranu (13:11 v 34. min). Potom sa v hlohovskej hale odvíjalo vyrovnané dianie. Slovenkám vyšla päťminútovka v strede druhého dejstva, keď troma presnými zásahmi za sebou opäť získali nádejné vedenie 20:17 v 48. min. O pár minút neskôr však bolo všetko opäť otvorené. Srbský tím v 54. min vyrovnal na 22:22 a v 56. min sa dokonca opäť dostal do vedenia 24:23. V dramatickom závere Streicherove zverenky vyrovnali na 26:26, ale posledné slovo mali ich súperky, ktoré rozosmutnili nielen slovenských fanúšikov, ale aj celé družstvo SR.

 

Reklama

Hlasy (zdroj SZH):

Katarína Dubajová (asistentka trénera SR): “Bol to diametrálne odlišný zápas ako v Rusku. Dievčatá výborne vstúpili do duelu. Škoda chýba v závere, keď nám už tak nefungovala obrana, boli sme v nej pasívne, možno nám už aj chýbali sily. Mrzí nás to, ale je na čom stavať. Potrebujeme ešte čas a ja verím, že potom sa dočkáme.”

Marianna Rebičová (spojka SR): “Zahrali sme lepšie ako v stredajšom prvom kvalifikačnom zápase proti Ruskám. Od začiatku sme boli minimálne vyrovnaným, keď nie lepším tímom. Srbky sme dostávali pod tlak. Škoda záveru, ale s tým sa teraz už nič nedá robiť. Musíme sa poučiť a ideme bojovať do ďalších zápasov.”

 

Tabuľka:
1. Rusko 2 2 0 0 69:41 4
2. Srbsko 2 2 0 0 62:49 4
—————————————-
3. Slovensko 2 0 0 2 41:61 0
4. Švajčiarsko 2 0 0 2 49:70 0

Reklama

Najbližší program 4. skupiny:
25./26. 3. Srbsko – Rusko, Švajčiarsko – Slovensko

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:43

V centre Varšavy brutálne zbili Ukrajinca, ktorému zárovň ukradli 400 000 eur, informoval denník In Poland.

Skupina maskovaných mužov zaútočila na muža, keď vošiel do vchodu viacposchodovej budovy na Koszykowej ulici.

Ukradli mu takmer 2 milióny zlotých, ktoré dostal v zmenárni, pričom vymenil 400-tisíc eur.

Muža vo vážnom stave previezli do nemocnice.

Prípadom sa zaoberá prokuratúra.

14:12

Grécki armádni pyrotechnici zneškodnili dovedna 314 bômb z obdobia druhej svetovej vojny, ktoré našli v podzemnom sklade na starom aténskom letisku zatvorenom už od roku 2001.

14:09

Maďarsko sa pripravuje v druhej polovici tohto roka na skutočné stredoeurópske predsedníctvo v Rade EÚ. Podľa agentúry MTI to povedal v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó na spoločnej tlačovej konferencii s českým ministrom zahraničných vecí Janom Lipavským.

Lipavský  Szijjártó
Na snímke český minister zahraničných vecí Jan Lipavský (vľavo) a maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó
14:07

Európska komisia (EK) v piatok oznámila, že vzhľadom na zhoršujúcu sa humanitárnu krízu v Pásme Gazy zvyšuje svoje financovanie na podporu Palestínčanov postihnutých prebiehajúcou vojnou medzi Izraelom a palestínskym radikálnym hnutím Hamas.

13:55

Rast peňažnej zásoby v eurozóne sa v marci výrazne zrýchlil, pričom dosiahol najvyššie tempo za takmer rok. Okrem toho sa zrýchlilo aj tempo rastu úverov súkromnému sektoru, aj keď zrýchlenie bolo iba mierne, pričom ho podporili najmä pôžičky pre firemný sektor. Naopak, rast úverov domácnostiam sa v porovnaní s vývojom vo februári mierne spomalil. Uviedla to v piatok Európska centrálna banka (ECB).

13:38

Výjazd a vjazd na rýchlostnej ceste R1 v Banskej Bystrici v smere na Brezno v piatok od 19.00 h úplne uzavrú. Dôvodom je obnova asfaltového krytu vozovky. Na dopravné obmedzenie upozorňuje banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

13:37

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) bude v máji a júni pokračovať v pravidelnej údržbe a servise tunelov po Slovensku. V nasledujúcich týždňoch čaká údržba tunely Šibenik, Svrčinovec, Poľana, Žilina, Ovčiarsko, Bôrik, Branisko, Považský Chlmec a podjazd Lučivná. V čase údržby budú tunely uzavreté a doprava bude presmerovaná na súbežné cestné komunikácie. NDS o tom informovala v piatok.

13:36

V roku 2023 ukončil Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR 35 kontrolných akcií v 135 subjektoch, ktorým adresoval 227 odporúčaní na zlepšenie stavu a riešenie nedostatkov. Výsledky kontrol sú alarmujúce a Slovensku chýba strategické smerovanie, uviedol v piatok NKÚ v zverejnenej správe o kontrolnej činnosti, ktorú predložil do Národnej rady SR.

13:35

Informácie o príjemcoch cezhraničných platieb zbiera finančná správa (FS) do konca apríla. Potrebné údaje musia zaslať poskytovatelia platobných služieb cez formulár FS. V piatok to pripomenula Drahomíra Adamčíková z Finančnej správy SR.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali